Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś krowiarz ze wsi płakał nad ceną pierścionka, co on się naopowiadał że to takie drogie.

Dwóch bycków kazałem mu dać zamiast tego pierścionka, kobita by se uhodowała i kupiła jaki chce, no i nie posłuchał, a na dodatek poszedł w koszta i kupił odrazu obrączki, a za miesiąc to był już po ślubie 

Oj rozkładają te baby nogi przed tymi krowiarzami, dobrze że ja i byki mam 🤣

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Oj widać że ty na piachu gospodarzyć nie umiesz... 

Umieć i co roku go wyorywuje i orze coraz głębiej 😉 tak wypłycać "bo piach" to niedługo kultywatorem wyciągnie się piach ...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Umieć i co roku go wyorywuje i orze coraz głębiej 😉 tak wypłycać "bo piach" to niedługo kultywatorem wyciągnie się piach ...

Jakoś od (jak dobrze liczę) 12 lat tak robimy i jakos piach do góry nie wychodzi 

I zboże ci 2 t daje z ha 😂

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Obrączki są dwie na całe życie to sobie można pozwolic ale kieca za 6 tysięcy to już trochę przesada na jedną nocke

Suknia powinna być prosta, późnej chłop ma problem żeby to zdjąć😉

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

jak długo sie zbierasz i tyle czasu kabze kitrasz to pewnie przyćmi te weselne imprezy gwiazd , celebrytow ,biznesmenow czy politykow z pierwszych stron brukowcow i wydatki na gospodarstwo przy nim sie mogo schować 

🤔

Pewnie że tak.

Wszystkie wiaty i stodołę wybetonuje to będzie miejsce na balangę,Umorduje się ze 3 kabany i byczora do tego innego zwierza do oporu co by było suto. U @debrzynazamówię Jego trunku to nikt trzeźwy nie odejdzie. Kumpla tatko gra w kapeli to i posłuchać będzie co 

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Byłem na takim weselu ala lat 90 i powiem krótko to już nie te czasy. Siedziałem na ławce, nakrycie plastikowy obrus. No i kiczowaty wystrój balonami.... 

to że budżet panstwa młodych skromny to nie znaczy że nie mają wcale robić, z tym jak ze wszystkim każdy robi jak chce umie pasuje i jak stać jakby przyszło zrobić nowocześniej to pewnie od razu 1/4 czy nawet 1/3 gości z listy out 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

to że budżet panstwa młodych skromny to nie znaczy że nie mają wcale robić, z tym jak ze wszystkim każdy robi jak chce umie pasuje i jak stać jakby przyszło zrobić nowocześniej to pewnie od razu 1/4 czy nawet 1/3 gości z listy out 

Siostra zrobiła swego czasu na koło 60 osób, też było, choć człowiek się tam wynudził jak jasny pieron. Ale odbębnione było.

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jakoś od (jak dobrze liczę) 12 lat tak robimy i jakos piach do góry nie wychodzi 

I zboże ci 2 t daje z ha 😂

Jak zacząłem hobby zwane rolnictwem uprawiać to na dwóch kawałkach pług nie wchodził głębiej niż 5-7cm, nowe lemiesze i co roku coraz głębiej orane. Najlepsza qq jest na tych kawałkach a i na wiosnę teraz udaje się wjechać a tak to było bajoro, gleboszowac to myślę jeszcze także reguły tu nie ma. Struktura tej ziemi jeszcze mi się nie podoba ale to dopracujemy

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

To akurat było widzi mi się państwa młodych. Chcieli właśnie taki klimat, nie zawsze to do czego mamy sentyment przystaje do obecnych czasów. Byłem na skromnych weselichach sala nie za miliony i nie był to zamek z bajki ale widać że było wszystko. Wystawniej nie znaczy lepiej. Po prostu nie można przesadzić w dwie strony. 

Opublikowano
11 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jeszcze parę lat i na tym polu nawet kultywatorem będzie piach wyciągać jak tak co roku wypłyca ... Raz, drugi, trzeci przeorać głębiej, nawieźć gnoju i ten piach  się przerobi 

Tam jest piach cały czas takie lotne piaski obornik nie pomaga 5b tak z 40 arów naokoło fajnie a tam nic nie ma 

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Tam jest piach cały czas takie lotne piaski obornik nie pomaga 5b tak z 40 arów naokoło fajnie a tam nic nie ma 

Podkładu z pieczarek nawalić 

Przed chwilą, donweter1989 napisał:

A jak już o weselach mowa, to jest u was coś takiego jak "maszki" bądź "maźki"?

A co to jest takiego? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v