Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Nie mow bo przyjedzie 😂

spokojnie , mam wystarczająco oleju ...

... we łbie

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

W pizzeri 😂😂

Tak i co jeszcze. Za dobrze by było,najlepiej jakby się sama robota zrobiła. ;)

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

75tysiecy wyszło na 140osob teraz nawet lokal nie był z górnej półki bo na szybko wesele robione.  Terminy są zajęte na 2/3lata 

Trza było robić na tygodniu

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A idź w uj ... Zarzynać się dla niczego bo za wiele raczej z tego nie ma 

Gdyby tego nie lubili to by tego nie robili. Wątpię że tylko dla kasy.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Dla przykładu ile trwa u ciebie orka jednego hektara? 

4 godziny C-330 licz w super warunkach choć to prawie nierealne do wykonania, przy słabych warunkach ponad 5 godzin a przy orce w jedną stronę to grubo ponad 6 jak krótki kawałek. W piątek orka w jedną stronę kawałka po kukurydzy, 15a, 25m szerokości, 60m długości w sumie zajęła prawie 1,5h, razem z ustawieniem pługa. W sobotę lepiej bo kawałek węższy i dłuższy - 10a w jedną stronę orane jakieś 40 minut. Tyle, że bez pośpiechu. W piątek wieczorem kawałek 100x25 czy 27m blisko 1,5h, orane na dwie strony, bruzda w środku.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Na budowie dalej beton w kastrze łopatą mieszasz? 

Nie,gruszki przyjeżdżają. ;)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

A idź w uj ... Zarzynać się dla niczego bo za wiele raczej z tego nie ma 

Dotacje ma.W latach 50-60to była najlepsza gospodarka na okolice.A teraz jest tak zarośnięte że tylko wiazd na 30stke został.Dzungla

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Trza było robić na tygodniu

W tygodniu też zajęte terminy robią wesela już cały tydzień trochę przez covid się poprzesuwalo 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

4 godziny C-330 licz w super warunkach choć to prawie nierealne do wykonania, przy słabych warunkach ponad 5 godzin a przy orce w jedną stronę to grubo ponad 6 jak krótki kawałek. W piątek orka w jedną stronę kawałka po kukurydzy, 15a, 25m szerokości, 60m długości w sumie zajęła prawie 1,5h, razem z ustawieniem pługa. W sobotę lepiej bo kawałek węższy i dłuższy - 10a w jedną stronę orane jakieś 40 minut. Tyle, że bez pośpiechu. W piątek wieczorem kawałek 100x25 czy 27m blisko 1,5h, orane na dwie strony, bruzda w środku.

4h pługiem dwuskibiwym? Coś jakoś za długo 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

W tygodniu też zajęte terminy robią wesela już cały tydzień trochę przez covid się poprzesuwalo 

Byłem raz na tygodniu-nie polecam!!!

Dobry lokal jak dobry fachowiec pozajmowany....

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał:

2 godziny to ustawianie pługa 😜

Edytowane przez Krzak
Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

U ciebie może być. U mnie w skinami 1 ha z ustawieniem równe 2 godziny na gotowo 

Ja tam tylko patrzę głębokość orki i na cięgle oby równo lemiesze łapały. A jak wyjdzie to wyjdzie te inne korbki mało kiedy ruszam. Ale ładnie wychodzi. Także długo tak nie schodzi ;)

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

U mnie 3 skibami 1 ha z ustawieniem równe 2 godziny na gotowo 

3 skiby i C-360 to się zgodzę. W tym roku jakoś na dwóch kawałkach jak orałem to twardziej niż rok temu ale na czwórce i blokadzie dało się radę. 

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Za tyle to wolałbym stodołę wysprzątać i catering zamówić.

Zapytamy kolęgę @Baks00 ile  taki katering by kosztował. Do tego stoły krzesła itp. No i orkiestra nie każda zgodzi się zagrać w stodole. 

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Remizy nie macie w wiosce?

Na szczęście nie.

hubertb napisał:

No i orkiestra nie każda zgodzi się zagrać w stodole.

To niech spier.....ją. 😉

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Ja tam tylko patrzę głębokość orki i na cięgle oby równo lemiesze łapały. A jak wyjdzie to wyjdzie te inne korbki mało kiedy ruszam. Ale ładnie wychodzi. Także długo tak nie schodzi ;)

Te inne rzeczy to się z reguły ustawia raz, chyba że się warunki orki zmieniają 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

3 skiby i C-360 to się zgodzę. W tym roku jakoś na dwóch kawałkach jak orałem to twardziej niż rok temu ale na czwórce i blokadzie dało się radę. 

Ja orze na 3 biegu i ok 1700 obr. Zimową na 2 biegu albo na 3 i mniejsze obroty jak daje radę tyle że u mnie orka pod ozime to 20 max 25cm. W tym roku na jednym kawałku piachu nawet udało się zejść na 15. Wyjątkiem jest qq żeby te korzenie przykryć choć za rok może też uda się płycej. Zimową u mnie max 25 

Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

Gdyby tego nie lubili to by tego nie robili. Wątpię że tylko dla kasy.

jest jeszcze satysfakcja że to swoje a nie u kogoś 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Byłem raz na tygodniu-nie polecam!!!

pewnie w piątek i dyspensy ani urlopu nie dostałeś

8 minut temu, Bananek napisał:

jak masz drewniana to tak

5 minut temu, malaczarna napisał:

a po co się spieszyć , jeszcze jak nie ma do kogo do domu (łóżka) wracać

4 minuty temu, radekz200 napisał:

Remizy nie macie w wiosce?

a wóz strażacki gdzie u was trzymacie podczas wesela? czy sala u was na poddaszu ze zdjęcia?

14 minut temu, malaczarna napisał:

75tysiecy wyszło na 140osob teraz nawet lokal nie był z górnej półki bo na szybko wesele robione. 

dawno temu to było skoro już już paroletnie dziecko macie? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v