Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mój ojciec tak lubi wszelakiego rodzaju ryby. Jakieś kurła morświny, tfu morszczuki, makrele i inne cuda. Co w sklepie jest to już jakaś "rybka" kupiona. 

Mój to jak wydra. Ale mi się wybredny zrobił. Wymyśla. A to węgorza mi złów a to lina. Teraz sobie sandacza życzy więc mus złowić.

8 minut temu, Agrest napisał:

A leszcz to smaczna ryba czy jakiś śmieciuch?

Było to dziś w rewelacyjnej ceni 9,7zł/kg

Niska pułka. Sporo ości. Polecam w zalewie octowej. Ładnie ocet ości zje.

*półka 🤦

Edytowane przez donweter1989
  • Like 1
Opublikowano

to nie jest to.

oj Spurek sie o tym dowie...

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Do wanny wpuści 

Opublikowano
4 minuty temu, donweter1989 napisał:

Mój to jak wydra. Ale mi się wybredny zrobił. Wymyśla. A to węgorza mi złów a to lina. Teraz sobie sandacza życzy więc mus złowić.

Niska pułka. Sporo ości. Polecam w zalewie octowej. Ładnie ocet ości zje.

*półka 🤦

Łososia mu kup 🤭 pierwyj sort 🤭

IMG_20221021_205148.jpg

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, marian7k napisał:

Dla mnie okoń najsmaczniejszy, jest trik przy sporządzaniu zalewy octowej żeby zamiast odrobiny cukru użyć łyżeczkę miodu - robi dużą różnicę w smaku. Okonie teraz biorą.

Ja za okonia węgorza oddam tak je lubię. No z tym braniem to tak średnio ostatnio. Same palczaki nic konkretnego 

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Łososia mu kup 🤭 pierwyj sort 🤭

IMG_20221021_205148.jpg

To jest syn rybaka. Na takie cuda się nie nabierze.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, donweter1989 napisał:

Ja za okonia węgorza oddam tak je lubię. No z tym braniem to tak średnio ostatnio. Same palczaki nic konkretnego 

Kurna a ja se nałowie karasi i jestem happy 😎

Usmażyć i mniam mniam 

Opublikowano
Przed chwilą, marian7k napisał:

Teraz nie chodzę bo brak czasu ale koledzy po kiju ładnie pociągneli okonki ok 40cm. Jeden blachą tołpygę 12 kg za ogon wyjął.

Czterdziestki to już piękne garbusy. Miałem kilka latem na żywca krótko przed zmrokiem. Aktualnie szukam ich na małych nizinnych rzeczkach po dołkach na spina, ale coś mi słabo idzie a powinny brać.  Tołpygi jeszcze nie złowiłem, a są bo Ci od łowiectwa podwodnego z kuszą się z nimi gonią.

Opublikowano
24 minuty temu, PRIMO napisał:

A żeśta narobili mi smaka na rybę i chyba wybiorę się nad pobliskie stawy hodowlane i se kupie karpia i amura żywego. 

Ja dziś chciałem pstrągi kupić ale nie zdążyłem, tatko by uwedzil i lux jedzonko ;)

20 minut temu, Bananek napisał:

Qq skoszona, a jutro mielim. 😉 

IMG_20221021_173648.jpg

IMG_20221021_174458.jpg

Ktoś z kolejki wypadł ? 

Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Wiecie co? Chciałem poczuć się jak Radek, spróbować na kolację czegoś z wielkiego świata, na bogato. No i kupiłem sobie halibuta wędzonego w promocji🤭.

A idźta w uj, takie życie nie dla mnie, o mało pawia nie puściłem. Jakie to wodniste i tłuste. 

Ciekawe czy psy jutro się nie obrażą🤣

Tak to jest jak się chce zaszpanować i kupuje się wszystko w promocji. W promocji co jest to jest najgorsze gówno nie nadające się do jedzenia. Jak by było dobrej jakości to napewno tego nie będzie w promocyjnej cenie możesz to sobie zapamiętać.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
56 minut temu, Agrest napisał:

Wiecie co? Chciałem poczuć się jak Radek, spróbować na kolację czegoś z wielkiego świata, na bogato. No i kupiłem sobie halibuta wędzonego w promocji🤭.

A idźta w uj, takie życie nie dla mnie, o mało pawia nie puściłem. Jakie to wodniste i tłuste. 

Ciekawe czy psy jutro się nie obrażą🤣

Nie szkoda Ci psów?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v