Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@hubertb nie oceniam bo prywatnie kranzle mam,  kupiłem 2 pomposilniki bez obudów na złomie i chce po taniości  naprawić, silniki nie spalone, tłoczki bez jakichkolwiek rys ,olej do wymiany i trochę trzeba stronę wodną poczyścić, w większej głowica mosiądz a że zaprzestali produkcji nowych na silnikach indukcyjnych to za wiele nie znajdę do tego informacji , potrzebuję dobrać kondensatory jak fabrycznie szły bo przewody przy silnikach ucięte a liczyć nie ma sensu bo nie mam danych elektrycznych no i zazwyczaj wychodzi z obliczeń co innego jak fabryka podłącza, na elektrodzie nie pytam nawet bo "fachowcy" negują to co jest fabrycznie twierdząc że to za mało 

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Praca odbębniona, tortille wsunięte (smaczne te tortille mojej żoneczki), czas po cieluny pędzić. Potem maszyny trochę poprzestawiać i czekać na kukurydzkę. A nu jeho.

To wieczorem jeszcze brzoskwinka (twojej żoneczki) i spać 🤔

Opublikowano
Bananek napisał:

Praca odbębniona, tortille wsunięte (smaczne te tortille mojej żoneczki), czas po cieluny pędzić. Potem maszyny trochę poprzestawiać i czekać na kukurydzkę. A nu jeho.

to przywiez mi z 8

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Granica jest na srodku miedzy w tym.koncu, w tamtym to pewnie juz jest na jego polu,czesc tej suchej trawy to przerzucona miedza na moje pole. Jak widac idzie takim.bananem. na jednym polu wygryzl miedze w koncu to odebralem co moje. Ale im zawsze bylo malo 

Doorac do granicy i problem z miedzą się skończy, na UJ trzymać te pasy między polami :o

7 minut temu, DANDYS napisał:

to przywiez mi z 8

Mam jednego chcesz? Roczniak 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Najbardziej wrednym zwierzęciem jest pieprzony lis, potrafi skubany na metr od ciebie siedzieć jeśli wie że nie możesz go dorwać. 

Najlepsze to jest jak idzie tak na 30m od Ciebie a Ty możesz strzelić nawet w przeciwną stronę i on się przewróci 😂

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ło Panie. A druga lokatorka tego łóżka już wstała?🤔

Coś mnie ominęło? Jaka mysz mu się w tym barłogu zalęgła? 

• Haha 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

DANDYS napisał:

obszarowcowi pozwolilem buraki pryzmowac na moim polu🙆‍♂️no ale zawsze jak coś potrzebuje to przyjedzie i zrobi to nie wypadało

a po za raniu chociaż to trochę zruszy 🤔

po burakach będzie robił to zrobi i to i wsieje pszenice

Opublikowano
44 minuty temu, szymon09875 napisał:

Doorac do granicy i problem z miedzą się skończy, na UJ trzymać te pasy między polami :o

Na wsi obok zaczeli robic scalanie. W sasiedniej gminie zrobili to ludzie sie pobili jak zaczeli miedze przedwczesnie przeorywac

Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

Na wsi obok zaczeli robic scalanie. W sasiedniej gminie zrobili to ludzie sie pobili jak zaczeli miedze przedwczesnie przeorywac

Co za mentalność :o u nas bez scalania się potrafią dogadać tak że jak się spółdzielnia rozpadła to w szoku byłem gdzie kto ziemię ma ;)

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Co za mentalność :o u nas bez scalania się potrafią dogadać tak że jak się spółdzielnia rozpadła to w szoku byłem gdzie kto ziemię ma ;)

Zachód a wschód Polski to całkiem inne ludzie na to wychodzi. Nie oceniam nikogo,ale w lubelskim miedza byc musi z tego co widać

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Zachód a wschód Polski to całkiem inne ludzie na to wychodzi. Nie oceniam nikogo,ale w lubelskim miedza byc musi z tego co widać

U mnie też miedza rzecz święta  jedna ma 15cm druga nawet metr zależy z kim graniczysz, ale ogólnie teraz mam spoko tylko jedna kutwa ale... 

Teraz nawet przyszedł sąsiad i mówi żeby wyprostować bo trochę łuk w moją stronę jest to mówi weź sobie odetnij żeby dobrze było 

Opublikowano

Łoo k**wa wpłynęła zaliczka dopłat , jeszcze nigdy tak wcześnie 😊 , dojna zmiano 👍

Ostatni będą pierwszymi... U mnie się sprawdziło 😛

Opublikowano
jahooo napisał:

24 minuty temu, Krzak napisał:

No obornik na polu dzisiaj roztrzaslem. Alem się urobil

a co , dźwignia od WOM ciężko chodzi ??

rozrzutnika nie mam. Widełkami z małżonka rozrzucalismy 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v