Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

najczęściej tak. chyba że kompletnie nie ma jak. ale strasznie głupio wtedy się czuję.

ci z budowy jak w roboczych ubraniach idą na sklep nie mają tego problemu 

Opublikowano

nie wiem. zdarzyło mi się, ale było mi głupio i juu.

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Z jakiej racji głupio się czuć 🤔 aby ręce nie były w smarach żeby nie uwalić kierownicy i wszystkiego w sklepie 

Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

😳 ja bym nic nie przełknął w ciuchach po oborze..Wracam do domu to kąpiel , czyste ubrania i kolacja. Po porannym obrządku też szybkie mycie i od razu lepiej, przecież przy robocie i się człowiek spoci, i nieraz krowa w pysk ogonem trzaśnie albo w szyje trafi to weź później tak łaź do wieczora , tragedyja 🤢

Dla mnie małe piwo coś takiego jak piszesz. W piątek akcja obornik i orka była, siew w sobotę, portki i bluza poszły do prania dopiero w niedzielę rano. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

Pioter ty do funkcjonowania masz podejście starego dziada 

Powiedz mi po co i dla kogo mam się stroić i dbać? Mi dla samego siebie na tym nie zależy bo to nic nie zmieni.

Nawet jak nie kręciłem z żadną panną to zawsze byłem umyty , ogolony i czysto ubrany. Na wyjście też zawsze lepsze ubrania. Jak Cię widzą tak Cię piszą, tu nie chodzi, że dla kogoś ale dla samego siebie dla własnego komfortu

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

W domu rodzinnym jak rece mocno brudne po smarze to mylismy "bielidłem" czyli proszkiem. Ktos kiedys ze starszych ludzi w okolicy tak proszek nazwał i zartowalismy z tego🙂 teraz myje rece pastą lido i jest super,chyba ze nie daje rady to proszkiem.

U mnie jak wet przyjezdza to nawet kawe wypije i posiedzi pogada

Szczęście w nieszczęściu że rzadko bywa to i kawy nie pije 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

ale dla samego siebie dla własnego komfortu

Jakby mi to przeszkadzało to bym tak nie robił. To tak jak z paznokciami. Jak widzę u ludzi wyobcinane do samego końca to mnie by skręciło przy takim czymś. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

O to to 

Ja też po robocie normalnie jadę do marketu na małe zakupy 

Przecież nie będę jechać do domu się myć i przebierać żeby znowu wracać...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

ale dla samego siebie dla własnego komfortu

Jakby mi to przeszkadzało to bym tak nie robił. To tak jak z paznokciami. Jak widzę u ludzi wyobcinane do samego końca to mnie by skręciło przy takim czymś. 

Czyli co ? naturalne tipsy z naturalnym malowaniem na czarno ?

Opublikowano
konteno napisał:

Jak Cię widzą tak Cię piszą, tu nie chodzi, że dla kogoś ale dla samego siebie

czyli wszystko na pokaz

A wolałbyś mieć opinię dziada i brudasa czy jednak ciut lepszą ?

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

budowa trochę co innego. 

zapach świeżej farby czy gładzi, to nie smród kiszonek i zwierząt 😟

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I czym się podrapać jak paznokci nie ma 🤔

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Z jakiej racji głupio się czuć 🤔 aby ręce nie były w smarach żeby nie uwalić kierownicy i wszystkiego w sklepie 

O panie ostatnio kupiłem samochód do zadań specjalnych żeby nie trzeba się było przebierać i w brudnych łachach wsiąść 🙆‍♂️ trzeba to jak najszybciej sprzedać albo jakie pokrowce kupić. Zoba 

received_515681836735903.jpeg

received_623159056139970.jpeg

Opublikowano
47 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

a nie rozróżniam czegoś takiego jak przebranie po domu i przebranie na podwórko.

też , cały dzien jak robota mniej lub bardziej brudząca i męcząca a tym bardziej rozciągnięta w czasie to bez sensu tym bardziej jak w ludziach, czyste ubranie na brudne spocone ciało niewiele zmienia tylko po to by przez chwile trochę lepiej się czuć , a zazwyczaj tak mam że byle co mnie umęczy ubrudzi i spoci ale bez wysiłu nie mając kasy żyć po prostu się nie da ,

koleżanka z pracy była "w delegacji" w innym starszym budynku zakładu to narzeka że moczem i potem śmierdzi , pomimo że ludzie miastowi dbają o siebie ale jak budynek na głucho zamknięty latem i dach blaszany to co się dziwić , na hali temperatura latem przekracza temperaturę ciała 

2 minuty temu, Łolek napisał:

A co by nie 

Screenshot_20221017_213759_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

dopóki torba nie wypada to można nosić 😆

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Akurat po części nie raz zdarzało się jechać prosto z awarii 

sie wszystko zdarzy, ale jak można normalnie.... no to czemu nie?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

O panie ostatnio kupiłem samochód do zadań specjalnych żeby nie trzeba się było przebierać i w brudnych łachach wsiąść 🙆‍♂️ trzeba to jak najszybciej sprzedać albo jakie pokrowce kupić. Zoba 

received_515681836735903.jpeg

received_623159056139970.jpeg

Mnie to nie rusza, normalnie ładuje się w roboczych do samochodu 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mnie tam opinia dziada nie przeszkadza, nawet mnie cieszy 🙄

ale inna cię zdenerwowała. troszeczkę...

a i w jakim to aucie takie gobeliny? to chyba nie Polonez?/

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mnie tam opinia dziada nie przeszkadza, nawet mnie cieszy 🙄

Wiesz co innego smar czy gips farba, ale z obory w guanie i smierdzacy do sklepu to trochę nie tego nawet jak na dziada 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v