Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No po co na co i tak nikt nie widzi a dla samego siebie? Nieraz to i tydzień w jednej bluzie i portkach. 

Aż strach zapytać czy gacie zmieniacie :/

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

najlepsza do tej pory heavy duty

z @Paulina1985 se pogadaj na takie tematy bo ma spore kobiece doświadczenie/punkt widzenia w tej kwestii, u nas w robocie jest wurth pasta w kanach 4l z pompką i jest za***ista ale z dodatkami trącymi a heavy duty chyba tego nie ma , mam tez jakiś żel ale jak brudne usmolone czarne tłuste dłonie to bez efektu peelingu odczuwalnie słabsze jest mycie 

w gospodarczym to najtańsze mydło w płynie/ płyn do naczyń na suche dłonie i dopiero na taką breje detergentu z brudem zaczynam lać wode, szorować i spłukiwac 

10 minut temu, gregor1284 napisał:

W firankę wytrzeć 

jak kobicie zależy na czystych firankach to powinna wylizać

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

zimą również ? gospodarcze ogrzewane? u mnie dom za mały na wydzielenie oddzielnego pomieszczenia gospodarczego by regularnie się przebierać kilka razy w ciągu dnia a gospodarcze w obejściu nie ogrzewane i ciuchy zawsze zimne by były tam , noszenie ubrań z domu i przebieranie się tam też nie widzi mi się

Zimą też , tylko wtedy w piwnicy w sąsiednim pomieszczeniu obok pieca 

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Dziwne podejście ...

Według ich rozumowania na wsi to i w domu może gnojem czy oborą walić bo to wieś 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No po co na co i tak nikt nie widzi a dla samego siebie? Nieraz to i tydzień w jednej bluzie i portkach. 

O majty i skarpety  nie pytam nawet 

Pioter ty do funkcjonowania masz podejście starego dziada 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Pioter ty do funkcjonowania masz podejście starego dziada 

o nie. starsi też są czyści. to podejście... no kuźwa brudasa.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

po co i dla kogo mam się stroić

o higienie mowa, nie o jakimś strojeniu.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zawsze jest lepiej do gorszych niż do lepszych.

lżej i bliżej do nich 

Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Zimą też , tylko wtedy w piwnicy w sąsiednim pomieszczeniu obok pieca 

to ty narzekasz że nie masz z babą gdzie mieszkać a masz więcej miejsca i lepiej zorganizowane życie i porządek niż inni 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

o nie. starsi też są czyści. to podejście... no kuźwa brudasa.

Nie wyobrażam sobie ciągle zmieniać ubrania ... 

Jak coś się zepsuje i musisz jechać po części to też się myjesz, przebierasz i dopiero jedziesz ?

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Jak coś się zepsuje i musisz jechać po części to też się myjesz, przebierasz i dopiero jedziesz ?

najczęściej tak. chyba że kompletnie nie ma jak. ale strasznie głupio wtedy się czuję.

Opublikowano

W domu rodzinnym jak rece mocno brudne po smarze to mylismy "bielidłem" czyli proszkiem. Ktos kiedys ze starszych ludzi w okolicy tak proszek nazwał i zartowalismy z tego🙂 teraz myje rece pastą lido i jest super,chyba ze nie daje rady to proszkiem.

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Myślisz że chciało by mu się iść? 

U mnie jak wet przyjezdza to nawet kawe wypije i posiedzi pogada

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Oczywiście , nie wyobrażam sobie żeby do ludzi jechać upierdolony i cuchnący ...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

Pioter weź no nie pitol, po pracy wieczorkiem prysznic czyste ciuchy to i kolacja lepiej smakuje 

Nigdy u mnie nie wygląda to w ten sposób, że kolacja przed myciem. Mnie zapach ani trochę nie przeszkadza, czy sprzątanie u puchaczy czy tylko karmienie to te same ciuchy i do chałupy i na zewnątrz.

😳 ja bym nic nie przełknął w ciuchach po oborze..Wracam do domu to kąpiel , czyste ubrania i kolacja. Po porannym obrządku też szybkie mycie i od razu lepiej, przecież przy robocie i się człowiek spoci, i nieraz krowa w pysk ogonem trzaśnie albo w szyje trafi to weź później tak łaź do wieczora , tragedyja 🤢

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

najczęściej tak. chyba że kompletnie nie ma jak. ale strasznie głupio wtedy się czuję.

Z jakiej racji głupio się czuć 🤔 aby ręce nie były w smarach żeby nie uwalić kierownicy i wszystkiego w sklepie 

Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał:

lżej i bliżej do nich 

to ty narzekasz że nie masz z babą gdzie mieszkać a masz więcej miejsca i lepiej zorganizowane życie i porządek niż inni 

No może 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v