Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Co to za śrutownik? 

Samoróbka bijakowy. Nic nie warty ale niech stoi, choćby raz w roku ze 2 kilo kukurydzy dla pszczół ześrutować.

1 minutę temu, malaczarna napisał:

Ziemniaki opasom ładuje. Kury nie jedzą surowych

Od tego jest parnik.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Jeszcze się wam nie znudziło, Pioter to jest Pioter on jest niereformowalny szkoda czasu i klepania klawiatury 

Jak tam po weekendzie? Plany napięte jakieś na ten tydzień ? 

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To sprzęt dla zarobkowców

Na domowy użytek za drogi

Takiego boxera mam w ciągniku, kupiony na szybko jak nie miałem busa na polu. Bateria waży połowę tego co tej samej pojemności Milwaukee...

Opublikowano
daron64 napisał:

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Wielka woda 

A idź Pan w uj z tym serialem. Tak wszyscy chwała, to i my wczoraj zaczęliśmy. Na 3odcinku wyłączyłem. 

Tak mnie główna bohaterka wk***ia, że ciężko mi się to ogląda. Oczywiście kobieta, oczywiście wszystko wie najlepiej, oczywiście wszyscy oprócz niej się mylą, oczywiście wszyscy wkoło niej (zwłaszcza faceci) to w większości debile. Aż dziwne, że nie zrobili z niej lesbijki, byłoby już całkiem po amerykańsku. 

Do tego wiecznie obrażona, cały czas się na kogoś drze, albo momentami bije 🤦

Nie żebym miał coś przeciw silnym postaciom kobiecym, no ale w niektórych produkcjach to jest tak nachalne, że aż ciężkie. 

To mi się osobiście ciężko oglądało. Może dziś zrobię drugie podejście.

W ogóle na spółki pobrałem tyle tych serwisów (Netflix, HBO, Amazon, Disney), że człowiek nie wie co oglądać. Czasu mało, filmów/seriali duzo 🤷

Ale w kolejnych odcinkach okarze sie ze ona jednak miala rację😁😁😁😁 polecam obejrzec szadz 3 sezony na playerze i ewentualnie watahe

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak tam po weekendzie? Plany napięte jakieś na ten tydzień ? 

Takiego boxera mam w ciągniku, kupiony na szybko jak nie miałem busa na polu. Bateria waży połowę tego co tej samej pojemności Milwaukee...

Luz jak zawsze 😉

Dzisiaj orka a tak to gdzieś wyjazd jakieś szkolenia i co dzień przyniesie spokojnie bez stresu do przodu małymi kroczkami 

A będziesz gdzieś w okolicy? 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

szukam taniego bijakowego, mam taki na kamienie z napędza go jedynie 18kW i jak by to rzec za drogo mnie to śrutowanie wychodzi. 

Ja ten bijakowy zamieniłem na "kamienny". Nie polecam tego bijakowego ze swojej strony a na pewno nie dla kur. Jakie sita nie wsadzi to i tak mąka wychodzi. 

Opublikowano

Luz jak zawsze 😉

Dzisiaj orka a tak to gdzieś wyjazd jakieś szkolenia i co dzień przyniesie spokojnie bez stresu do przodu małymi kroczkami 

A będziesz gdzieś w okolicy? 

Niee, ja teraz skazany na północ 😔 

A wyjazd w okolice Sandomierza się szykował... 

1 minutę temu, hubertb napisał:

Nie musi być bosch. 

@Chłoporobotnik szukam taniego bijakowego, mam taki na kamienie z napędza go jedynie 18kW i jak by to rzec za drogo mnie to śrutowanie wychodzi. 

11kw bijakowy ? 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To cena tego jest czy jakaś z czapki? 

Ja kupowałem po 40-50 z sklejki 100-120 z deski. 

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

11kw bijakowy ? 

Obleci ile? 

Pieter mąka wychodzi bo np. obroty mogą być zbyt duże, generalnie jednak "one tak majom". 

Opublikowano
32 minuty temu, hubertb napisał:

Zapomniałeś o pierzastych stworach. Z czym z Pietrem muszę się zgodzić to korzystniej sprzedać jajo i mięso od kuraka niż woreczek pszenicy. 

O panie po ile moja kuraki niemcom sprzedała w sobotę to aż mi wstyd było 😂 ona jakieś żydowskie korzenie musi mieć 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

To cena tego jest czy jakaś z czapki? 

to pewnie po przeładunku jakiegoś tureckiego jabłka pastewnego w nasze skrzynki z pieczątką dobre bo polskie. 

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Niee, ja teraz skazany na północ 😔 

A wyjazd w okolice Sandomierza się szykował... 

11kw bijakowy ? 

A już myślałem 

Powoli muszę zacząć uprawę na zimę  jeszcze bakterie rozlać na resztki po qq trochę kredy posypać obornik orki i jak zamarznie to wejść do budynków z robotą ale w sumie luzik 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Ja kupowałem po 40-50 z sklejki 100-120 z deski. 

Obleci ile? 

Pieter mąka wychodzi bo np. obroty mogą być zbyt duże, generalnie jednak "one tak majom". 

1500 musiałbym dostać, bo jeszcze ojca bym musiał gdzieś wysłać żeby w tym czasie ssąco tłoczący ustawić bo nie mogę go przekonać 🤣 a śrutownik jego kawalerski a właściwie to dziadkowy 

Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

Nie musi być bosch. 

@Chłoporobotnik szukam taniego bijakowego, mam taki na kamienie z napędza go jedynie 18kW i jak by to rzec za drogo mnie to śrutowanie wychodzi. 

Taki ciebie interesuje czy coś innego?

20211115_112716.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

1500 musiałbym dostać, bo jeszcze ojca bym musiał gdzieś wysłać żeby w tym czasie ssąco tłoczący ustawić bo nie mogę go przekonać 🤣 a śrutownik jego kawalerski a właściwie to dziadkowy 

To się nazywa maszyna z historią. 

Opublikowano

A już myślałem 

Powoli muszę zacząć uprawę na zimę  jeszcze bakterie rozlać na resztki po qq trochę kredy posypać obornik orki i jak zamarznie to wejść do budynków z robotą ale w sumie luzik 

Jakie bakterie stosujesz? Kiedyś ojciec łał UG max ale szukałem tego i już niedostępny chyba. A działało to fajnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v