Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś u nas były takie psy co z kotami się nie dogadywały 🙈 efekt taki że przez kilka lat kotów nie było 🙊 

Co było to zaraz psy "zlikwidowały "🙊

4 minuty temu, HF86 napisał:

U mnie chiba z 27 na stanie z 4 lata temu. 2,5 sztuk się zostało bo kotka to wspólna z sąsiadem 😪😔

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

jutro woda w kościele się pewnie zagotuje. podobno sprzątać jadę. 

jeszcze jak na złość śniegu dosypie i będę musiał pod kościołem odsniezyc 😤😣

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

potrzebowałbym wiekszych ilości

chyba te lata mijają gdzie był chleb czerstwy w duch ilosciach , dzisiaj byłem po chleb w południe to w jednej piekarni  nie było już , gdzie zwykle był do zamkniecia , piekarnie ograniczają ilość wypiekanego chleba .

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

nie, bycki maja oporowo zapasu paszy.Chce obnizyć koszta tuczu kabanów

Na sąsiedniej wiosce chłopak ma 2000szt. W cyklu otwartym i karmi pieczywem z odzysku, ciastkami i czipsami.

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Kiedyś u nas były takie psy co z kotami się nie dogadywały 🙈 efekt taki że przez kilka lat kotów nie było 🙊

właśnie przez psy tak mam. od kiedy spółkę mają to się nic nowego nie uhowa.  

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

jutro woda w kościele się pewnie zagotuje. podobno sprzątać jadę. 

jeszcze jak na złość śniegu dosypie i będę musiał pod kościołem odsniezyc 😤😣

Tera wody nie ma. Covid. 

Opublikowano

a tak naprawde chodzilo o czarny asfalt a nie ksiezy-macie fantazje 

czy chlebem oplaci sie karmic zwierzaki ??

chyba darmowym to wujowa pasza juz moczona to proszenie sie o klopoty, moze w zimie i malymi ilosciami a tak to szkoda kazdego grosza.

soltys -twoj weterynarz bieduje ?? nie ma co robic ?? 

chcesz mu dac staly etat u siebie w tuczarni ??? chleb dla swin to nie jest dobry pomysl, tesc kuzyna dawno mial piekarnie , gdy sie ozenil to zaczal dawac swiniom moczone zwroty-wtedy to inne czasy byly ,pelno tego bylo- po padnieciu polowy stada ,zakonczyl eksperyment .

kuz lepeij bydlu dac czy kurmo,ale tez bez przesady 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A z moim kotem coś złego się dzieje 🤔

przywieź z byckiem. albo nabierze chęci do życia, albo męczyć się nie będzie. 

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

kot jest, ale karmę woli.   :D

To prawie tak jak u mnie ale obciąłem dawkę. Niech zapracują 😛.

4 minuty temu, HF86 napisał:

U mnie chiba z 27 na stanie z 4 lata temu. 2,5 sztuk się zostało bo kotka to wspólna z sąsiadem 😪😔

Już sobie wyobraziłem ile mleka wypiją. U mnie było 5 zostało na razie 2, pewnie wiosną coś przybędzie.

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

przywieź z byckiem. albo nabierze chęci do życia, albo męczyć się nie będzie. 

On właśnie zaduze chęci ma do życia. Młodsze kociak łomot dostały, kotce łomot spuścił, mi kurtkę chciał podrapać ale na uspokojenie dostał 

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Dziś busik został na warsztacie. @bratrolnika doszliście co z kamerą cofania. U mnie włącza się jak włączę wsteczny. A jak są drzwi tylne otwarte to choć bym i do przodu jechał kamera włączona. Zamknę drzwi to się wyłącza.

To tak powinno być

U nas Poprawili jakieś kable leży zamku i niby było ok, ale widać że gdzieś jeszcze kabel jest strzelony bo coś wariuje na razy. 

One tak mają że jak masz wsteczny otwarty albo drzwi z tyłu otwarte to kamera się włącza. 

U nas zamek wariował i mimo zamkniętych drzwi pokazywał że jest otwarty i cały czas kamera działała

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Wychodzisz rano z domu a tu głową kota na wycieraczce 🙊🙊

U ciebie tyż tak ? 🙈

aż tak to nie. ale nic nowego szans nie ma. A trutke to chyba w workach zacznę zamawiać. 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

soltys -twoj weterynarz bieduje ?? nie ma co robic ?? 

chcesz mu dac staly etat u siebie w tuczarni ??? chleb dla swin to nie jest dobry pomysl, tesc kuzyna dawno mial piekarnie , gdy sie ozenil to zaczal dawac swiniom moczone zwroty-wtedy to inne czasy byly ,pelno tego bylo- po padnieciu polowy stada ,zakonczyl eksperyment .

kuz lepeij bydlu dac czy kurmo,ale tez bez przesady 

Panie, ja z moim Grzesiem to poważni producenci trzody chlewnej-w tej chwili mamy 10 szt. Chleb ma być jako dodatek do normalnego futru. Już kiedyś tak było karmione i wiekszych kłopotów nie było

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

potrzebowałbym wiekszych ilości

12 minut temu, soltys48 napisał:

nie, bycki maja oporowo zapasu paszy.Chce obnizyć koszta tuczu kabanów

No to dzwoń do Wysoki, no i nie wiem jak obecnie w Złotowie jest bo tam też swego czasu sporo szło tanio wyrwać

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

On właśnie zaduze chęci ma do życia. Młodsze kociak łomot dostały, kotce łomot spuścił, mi kurtkę chciał podrapać ale na uspokojenie dostał 

przywieź. może nawet na gwiazdeczke by go wyszkolic się dało 🤔

albo te inne tłuste państwowe koty by poganial na stołkach 😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v