Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Ale lodowisko na drodze, ledwo zajechał i wrócić, litwinowi spieszyło się, to wyprzedzać zaczął i tak miotało nim, że tylko 1 wyprzedził a resztę darował 😏😏😏😏

Ja dwa razy no moze 3(ale to inna historia) zobaczylem smierc przed oczami. W zimie wybralismy sie na zakupy,zaczalem wyprzedzac TIR-y, pierwszy drugi a nagle trzeci sie pokazal a samochodem zaczelo rzucac po bokach,strach hamowac i przyspieszac,koniec koncow jakos wyprzedzilem ale widzialem juz rów przed oczami 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, bratrolnika napisał:

no to niedaleko mnie

choć nie na tyle blisko żeby zajeżdżać na kawę coś mi się wydaje

znam takich co nadganiali kilkadziesiąt jak nie set km żeby się spotkać :)

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

@radekz200

Batman na stopklatce 🙊🙊🙊🙊

Z przyczepą, czy też tylko szuka??🤔

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

znam takich co nadganiali kilkadziesiąt jak nie set km żeby się spotkać :)

Pojechalem z żoną synem i tesciem na wystawe maszyn do Sitna,to w moich stronach ale dalej jakies kilkanascie km, połaziliśmy troche i mowie no to teraz do moich rodzicow,staremu sie nie spodobalo bo daleko sie jechalo,dlugo i teraz znowu jeszcze dalej bedzie wracac. Wypil z ojcem.flaszke to juz nic nie gadal tylko spal w drodze. Ale ja jak mam okazje gdzies podjechac to korzystam, kto wie kiedy moze byc okazja,jeszcze kwestia tego do kogo. 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Ale ja jak mam okazje gdzies podjechac to korzystam, kto wie kiedy moze byc okazja

Zgadza się.

kris91 napisał:

Powraca 😉

Znaczy się, niestrawność. 😉

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Pojechalem z żoną synem i tesciem na wystawe maszyn do Sitna,to w moich stronach ale dalej jakies kilkanascie km, połaziliśmy troche i mowie no to teraz do moich rodzicow,staremu sie nie spodobalo bo daleko sie jechalo,dlugo i teraz znowu jeszcze dalej bedzie wracac. Wypil z ojcem.flaszke to juz nic nie gadal tylko spal w drodze. Ale ja jak mam okazje gdzies podjechac to korzystam, kto wie kiedy moze byc okazja,jeszcze kwestia tego do kogo. 

a po co tescia brałeś ? 

Opublikowano
47 minut temu, radekz200 napisał:

Jaka to pojemność? 😛

6000 litrów. 

48 minut temu, soltys48 napisał:

Patrzysz za 110-120 to znaczy że jakieś graty Masz więc i do 150 się nadadzą.

Myslisz że ja zmieniłem z tych co chodziły ze starą Renatą

Mam takie do plus minus stu koni. 

Kiedyś prasa będzie więcej potrzebować. 

Pługi chciałem zmienić ale przy tej cenie to marzenie. 

Narazie nie mam maszyn z którymi 80 koni by nie dało rady. 

Nie mówię że pracuje efektywnie bo nieraz brakuje mocy 

Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał:

a po co tescia brałeś ? 

Zeby zobaczyl wystawe. Widac ze chcial.pojechac zobaczyć bo nigdy takiego czegos nie widzial,ale.jak zobaczyl ze korki są przed wjazdem.to juz gledzil ze goraco,dlugo sie jedzie😀

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Pewnie chciał go tam zostawić 😅 ale się nie udało 🙈

Wtedy jeszcze bylo ok, w okresie letnim nie bylo weekendu zebysmy browara na lawce nie pili. A teraz gdyby nie odezwal sie niepotrzebnie na jeden temat to.dalej byloby wszystko ok. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Po pierwsze ciasno , po drugie na kupie to nie mieszkanie 

Tu akurat wszystko ok 🙂

Dobra chłopy koniec smutków , czytam dalej w necie co i jak 

Jest możliwość dobudowania piętra z osobnym wejściem ? Ewentualnie dom obok z możliwością rozbudowy czyli na początek pokój, kuchnia i łazienka.

4 godziny temu, HF86 napisał:

temu mi się podaba zachodni styl. dwa domy w jednym gospodarstwie. dziadki tuż obok w małym, ale nie zależnym i młodych. 

nikt nikomu w garnku nie miesza jak ktoś sobie tego nie życzy. I każdy żyje po swojemu. A jednak razem. 

Widziałem taką sytuację. Rodzice zostawili dzieciom dom a sami zamieszkali obok w przebudowanej letniej kuchni. Tylko tu jest kwestia dogadania się aby nie czuli się wyrzuceni z własnego domu.

Używa ktoś czegoś takiego i czy zdaje to egzamin ?

https://allegro.pl/oferta/bass-polska-precyzyjna-ostrzalka-do-wiertel-3-13mm-11416741144?reco_id=3bb9ec9b-7ac1-11ec-bf6c-40a6b731f040&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Link przypadkowy.

Edytowane przez dsbh
Opublikowano
30 minut temu, Karol6130 napisał:

6000 litrów. 

Mam takie do plus minus stu koni. 

Kiedyś prasa będzie więcej potrzebować. 

Pługi chciałem zmienić ale przy tej cenie to marzenie. 

Narazie nie mam maszyn z którymi 80 koni by nie dało rady. 

Nie mówię że pracuje efektywnie bo nieraz brakuje mocy 

Myślałem podobnie do Ciebie,przekonał mnie kolega na większy i jestem mu za to mega wdzięczny

Opublikowano
5 godzin temu, pawel885 napisał:

widziałeś kiedyś żeby unia wspierała coś z czego są pieniądze? Bo ja nie , u nas pozamykali cukrownie a wsparli remont rynku za 13 mln gdzie siedzą żule na ławkach i nic więcej 

Tu chodzi o zadłużenie krajów. Nie dobra jest wspierać coś co przy iesie zysk. Kiedy jak będziesz to pogadamy 

Opublikowano

bez zmian. przyczepa dalej nie Radka. 🙂.wieje pizdzi mrozi, poco to potrzebne. 

Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał:

Może też trochę żałuję że nie wziąłem w tamtym roku mf 6290 ale na ten sprzęt który mam byłby za duży. 

Jak bym nie miał kosiarki i agregatu uprawowego to było by co innego 

Moją kobyłą kosze 2.5m kosiarką i jeżdżę z 3m agregatem

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, dsbh napisał:

Jest możliwość dobudowania piętra z osobnym wejściem ? Ewentualnie dom obok z możliwością rozbudowy czyli na początek pokój, kuchnia i łazienka.

Ja miałem do wyboru stawiać nowe i remontować rodzicom stare, lub modernizacja starego i mieszkanie w nim.

Wyszło to drugie choć chciałoby się nowe.

Największa satysfakcja że wszystko na podstawie własnego projektu

20220121_153741.jpg

20220121_153913.jpg

20220121_153944.jpg

20220121_154552.jpg

20220121_151428.jpg

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Agrest napisał:

Ja miałem do wyboru stawiać nowe i remontować rodzicom stare, lub modernizacja starego i mieszkanie w nim.

Wyszło to drugie choć chciałoby się nowe.

Największa satysfakcja że wszystko na podstawie własnego projektu

20220121_153741.jpg

20220121_153913.jpg

20220121_153944.jpg

20220121_154552.jpg

20220121_151428.jpg

Karyngton 🙆‍♂️

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Radek, a ja byłem i obejrzałem 😜

@bratrolnika

Darek, widzialem i cena nie wzięła się z przypadku, 4 opony do wymiany. 

Krućce 4 " to chyba małe są do tej beczki 

IMG_20220121_131909.jpg

I wszystko do niej od nowa dokupić 

Wiela za te beczkie 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v