Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, Łolek napisał:

OK 

U mnie kończy usługę i jedzie dalej nawet nie liczy i ja nie pytam ile szło 

Ma chwilkę policzy dzwoni i ma zapłacone 

A np nawozy on przywozi kiedy mu pasuje i wybacz ale po kilkadziesiąt tysi w domu nie trzymam

Ja dopiero w tym tygodniu za koszenie rzepaku znajomemu płaciłem. On sam mówi że o te parę groszy nie zbiednieje odrazu a też wie że nie zawsze dostępny jestem. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wypłacalność ludzi spada z dnia na dzień na minus , a będzie tylko gorzej .

Koszta życia wzrastają dwa razy ,tak samo koszta produkcji a dochód , na tym samym poziomie wiec samo za siebie powiada będzie gorzej .

Takie pierdolenie że duży nie odczuwa , bo odczuje to bardzo mocno .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Tak to jest jak ktoś na noc lodówki nie domknął. 🤭

Pewnie Radek w nocy podjadał i nie domknął

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Tylko że krowirze płaca pieniędzmi 😂😂

tak agrest twój wąż to jest taki że by kupił ziemie brata nawet od komornika 

A to masz brata? Dużo tej ziemi mu komornik zajął? Może faktycznie mu pomóc? Pisz kiedy licytacja🤣🤣🤣

Opublikowano
39 minut temu, Łolek napisał:

OK 

A np nawozy on przywozi kiedy mu pasuje i wybacz ale po kilkadziesiąt tysi w domu nie trzymam

U mnie jeden usługodawca jest taki że potem nima czasu kasy wziasc 😂😂 za sianie kukurydzy chyba ze 3 razy dzwoniłem i dopiero znalazł czas 

1 minutę temu, Agrest napisał:

A to masz brata? Dużo tej ziemi mu komornik zajął? Może faktycznie mu pomóc? Pisz kiedy licytacja🤣🤣🤣

Od swojego bliźniego 😂 taki jesteś 😂😂

Opublikowano

Aaa, myślałem że Twój brat na szeroką wodę popłynął, bo ja nie mam brata🤣

Ty Radek se że swojego brata nie żartów tylko doradź czy lepiej hala stalowa czy murowana. Lepiej czytaj taniej sknerusie😜

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Aaa, myślałem że Twój brat na szeroką wodę popłynął, bo ja nie mam brata🤣

Ty Radek se że swojego brata nie żartów tylko doradź czy lepiej hala stalowa czy murowana. Lepiej czytaj taniej sknerusie😜

Arbena 😂 

1 minutę temu, galan99 napisał:

@Agrest to taki Sułtan władca .

Chyba swojego „siedmio ogrodu „

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

@Agrest to taki Sułtan władca .

Sprecyzuj o co biega bo nie wiem w którym kierunku płyniesz?

6 minut temu, radekz200 napisał:

Arbena 😂 

Łukowa? Eee, nie. Na to trza patrzeć przez resztę życia jak długie by ono nie było

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Sprecyzuj o co biega bo nie wiem w którym kierunku płyniesz?

Łukowa? Eee, nie. Na to trza patrzeć przez resztę życia jak długie by ono nie było

Stawiaj murowane ściany a na to konstrukcja stalowa dachu, albo drewniana kratownica 

Opublikowano
10 minut temu, radekz200 napisał:

Arbena 😂 

Co Ty się tak Sławka czepił  my tesciami mamy być, także tego no uważaj 

26 minut temu, galan99 napisał:

Wypłacalność ludzi spada z dnia na dzień na minus , a będzie tylko gorzej .

Koszta życia wzrastają dwa razy ,tak samo koszta produkcji a dochód , na tym samym poziomie wiec samo za siebie powiada będzie gorzej .

Takie pierdolenie że duży nie odczuwa , bo odczuje to bardzo mocno .

Każdy z nas odczuje tylko zanim gruby schudnie to chudego pochowają 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie do końca taka prawda bo 60 % co pobiera dopłaty do grube dzierżawią pola od tych chudych i im płacą , dopłatę + daninę dodatkową a chudy pracuje i się śmieje z tego grubego że , chudnie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Budujesz swoje Imperium , zwiększasz nasadzenia , dochodowość wzrasta z roku na rok po mimo inflacji to tak napisałem . ŻE JAK SUŁTAN .

Nie zwiększam. Systematycznie likwiduję stare, nasadzam nowe.

Budowę od roku planuję ale mnie mierzi jak mam iść do urzędu. Niemniej trzeba się wybrać bo kupiec na stodołę sam się znalazł i jeszcze ją rozbierze i eternit poskłada

7 minut temu, radekz200 napisał:

Stawiaj murowane ściany a na to konstrukcja stalowa dachu, albo drewniana kratownica 

Tak mam pierwszą. Dach tylko stalowy.

Play zadzwonił. Ale ofertę dostałem.

5 numerów za 165zł. 120GB na numer plus przez pierwszy rok dublowany pakiet do 240GB. Umowa na dwa lata. Po zakończeniu można jechać na tych warunkach.

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Nie zwiększam. Systematycznie likwiduję stare, nasadzam nowe.

Budowę od roku planuję ale mnie mierzi jak mam iść do urzędu. Niemniej trzeba się wybrać bo kupiec na stodołę sam się znalazł i jeszcze ją rozbierze i eternit poskłada

Tak mam pierwszą. Dach tylko stalowy.

Play zadzwonił. Ale ofertę dostałem.

5 numerów za 165zł. 120GB na numer plus przez pierwszy rok dublowany pakiet do 240GB. Umowa na dwa lata. Po zakończeniu można jechać na tych warunkach.

To dobierz jeszcze ajfona 😂

20 minut temu, Łolek napisał:

Co Ty się tak Sławka czepił  my tesciami mamy być, także tego no uważaj 

To on mnie przeciez 😛 o jakis wężach 

Opublikowano
19 minut temu, radekz200 napisał:

To dobierz jeszcze ajfona 😂

To on mnie przeciez 😛 o jakis wężach 

Radek ja ciebie ostrzegam ☝️

32 minuty temu, galan99 napisał:

Nie do końca taka prawda bo 60 % co pobiera dopłaty do grube dzierżawią pola od tych chudych i im płacą , dopłatę + daninę dodatkową a chudy pracuje i się śmieje z tego grubego że , chudnie .

Jakoś oni nie są dla mnie przykładem 

Choć sam nie wykluczam kiedyś pójścia do pracy i jebniecia hodowli 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

OK 

Dlaczego? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Najpierw się rozeznaj do kiedy wadium się wpłaca. Amatorka... 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v