Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, malaczarna napisał:

Cena dobra była w zeszłym roku. Czaje się na te dynie mam swoje ziarka. Ale trochę mnie koszty kombajnu przerażają i suszenia. Pamiętam jak ziarka były po 2 zł który to mógł być rok?

To musialy byc dawne dzieje jeszcze przede mną tutaj. Pamietam moj pierwszy raz przy dyniach u znajomego w 2016, to wtedy za kg bylo 12zł. W tamtym bylo 15 a w tym 14,70 jakos tak

Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Mam, ale też mam wyobraźnię i wiem co się może stać z pługiem 

Na 4 mogłem się uwieść na siłowej 6270, ale co to daje 

Chyba tyle że była by fotka na af z porwanym agromaszem

W 2020 orałem łąkę, na 3x40 ciągnik o masie 4800 podskakiwał zamiast jechać 

Jest sposób i na niego... 

Ale kokard nie miał, i to go zgubiło 

Karol, ta ziemia która mi po głowie chodziła to rędzina.  Ciekawe jakby fendt tam pierdział. Skończyłoby się niskie spalanie i małe zużycie elementów roboczych

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

jeszcze nie wziąłeś???

Pisałem rano co i jak.

Kolega sobie zażartował że mnie. A facet kuty na 4 łapy. Sonduje zainteresowanie i pewnie licytację zrobi wiosną. Osobna wycena rolnej i osobno placówki.

Nie ma się mu co dziwić, ale to nie dla mnie.

Albo się sprzedaje i konkretne warunki stawia. Albo się pier**li o sprzedaży kiedyś tam za nie wiadomo ile...

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Karol, ta ziemia która mi po głowie chodziła to rędzina.  Ciekawe jakby fendt tam pierdział. Skończyłoby się niskie spalanie i małe zużycie elementów roboczych

Dał byś radę uprawić agregatem tą ziemię? 

A no by pierdział, pług plus odrazu wał żeby uprawić. 

Ciekawe czy by pociągnął 

Opublikowano

No i dniówka zaliczona. Poplon choć z problemami to skoszony, jutro może uda się jęczmień zasiać ale mokrawo jeszcze. 

IMG_20221006_175644.jpg

Opublikowano

Myślę że by dał bo mam pogląd 2x w tygodniu na tą ziemię i teagedii tam nie ma.

Jak dziś oglądałem to i bardziej się napaliłem. No ale kubeł zimnej wody po rozmowie

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Albo się sprzedaje i konkretne warunki stawia. Albo się pier**li o sprzedaży kiedyś tam za nie wiadomo ile.

Jedna z niewielu rzeczy przy których kupujący jest na straconej pozycji 

Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

To musialy byc dawne dzieje jeszcze przede mną tutaj. Pamietam moj pierwszy raz przy dyniach u znajomego w 2016, to wtedy za kg bylo 12zł. W tamtym bylo 15 a w tym 14,70 jakos tak

17 nawet w zeszlym roku jak dobre ziarko. Mam 2 ary w tym roku i są bardzo ładne. Mróz był na początku września złapał wszystkie i nie postoja do Halloween 

Opublikowano

a coś Wam jeszcze powiem. a wszystkie kartofle dziś wykopałem. a taki jestem....

Opublikowano

Ooo, to ja wszystkie porzeczki wykopałem. I chyba mi braknie ze 200szt na dosadzenie...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ooo, to ja wszystkie porzeczki wykopałem. I chyba mi braknie ze 200szt na dosadzenie...

nie masz tam jakiej glebogryzarki do truskawek do odsprzedania?

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas sieją ino dudni. Ja chyba ulegnę i w przyszłym tygodniu obornik, orka i zmiana planów na siewy. 

Instytut też wjechał po południu, ale z rana przelecieli agregatem. 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie masz tam jakiej glebogryzarki do truskawek do odsprzedania?

Mam ale nie do sprzedania. Choć truskawek już miał nie będę.

Ale w szkółce porzeczek się przydaje

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Instytut też wjechał po południu, ale z rana przelecieli agregatem. 

RSP wczoraj zaczęła ale z samego rana też agregatem ruszone. Dziś podobnie. Rozsiewaczy na polach nie widać, jeden dziś rozsiewał to na 5ha w trzech kawałkach z rozsiewacza nic nie "wystawało" i tak jeździł a nawet nie widać było żeby coś leciało. Pewnie jakieś skromne 100kg/ha.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas sieją ino dudni. Ja chyba ulegnę i w przyszłym tygodniu obornik, orka i zmiana planów na siewy. 

Ja jutro będę wodę z bruzd wypompowywał

Dziś kosa z pompą odpalona, zatankowana, jutro węźe i ogień na tłok, moźe się uda posiać jeszcze.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Mam ale nie do sprzedania. Choć truskawek już miał nie będę.

Ale w szkółce porzeczek się przydaje

bym Ci pożyczał...

no trudno sie kupi gdzie indziej...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v