Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Bananek napisał:

Nigdy dotąd nie dałem za telefon więcej niż 300 zł. Szpan w uj.

ja ostatnie 3 jakie miałem to ze śmietników na elektorśmieci za free miałem: hujłej p8lite , redmi 6a i note pro, wszystkie sprawne tylko w 6a wymiana zbitej szybki aparatu i spuchniętej baterii , na moje potrzeby stykną na lata 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To i po siuntce będzie. Bo przecież ścieżek nie robię, po co życie sobie utrudniać skoro kształtne kawałki.

I tu niespodzianka, koło 60 jest szersze przy niewiele większej masie ciągnika, dobrze dociążona 30 waży więcej niż słabo obciążona 60. Do tego rozkład masy w 60 lepiej się prezentuje. Cóż jednak z tego skoro oba ciągniki stoją na kołach od roweru i powoduje to w jednym jak i drugim przypadku grzebanie. O ile 30 jeszcze ratuje się ze względu na brak mocy 60 po prostu w 5 minut potrafi wejść po zwolnice w glębę. 

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ja też scieżek nie robię. 1 przejazd dokładnie zrobić i wyliczyć a potem to tylko śladów pilnować i jak już zboże większe to z daleka widać gdzie jechać 

mi się bardzo spodobały.

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ja też scieżek nie robię. 1 przejazd dokładnie zrobić i wyliczyć a potem to tylko śladów pilnować i jak już zboże większe to z daleka widać gdzie jechać 

A jak przyjdzie pryskać na kłos?

Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

Wystarczy chęć do pracy

bez zdrowia i kondycji same chęci nie wystarczą , jak czyi rodzice sie spaśli i uleżeli na stare rata to nawet do hobbystycznej roboty połączonej z aktywnością nie przekonasz 

6 godzin temu, GRZES1545 napisał:

U niego zapas paliwa na 5 lat.

java w dieslu musiałaby byc 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

stoją na kołach od roweru i powoduje to w jednym jak i drugim przypadku grzebanie. O ile 30 jeszcze ratuje się ze względu na brak mocy 60 po prostu w 5 minut potrafi wejść po zwolnice w glębę. 

A gdzie tam koła od roweru, zresztą jak mokro to się w polu nie robi. Ja nie bamber, że musi zasiać bo terminy gonią. Jak nie dziś to i za tydzień może obeschnie. Jak się ozimej pszenicy nie zasieje to się posieje jarkę. I jakoś to będzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

No właśnie. Dziękuję przyjacielu 

A co peło lepsze?! Oni wszyscy jednego warci 

Nie jestem za peło. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

I tu niespodzianka, koło 60 jest szersze przy niewiele większej masie ciągnika, dobrze dociążona 30 waży więcej niż słabo obciążona 60. Do tego rozkład masy w 60 lepiej się prezentuje. Cóż jednak z tego skoro oba ciągniki stoją na kołach od roweru i powoduje to w jednym jak i drugim przypadku grzebanie. O ile 30 jeszcze ratuje się ze względu na brak mocy 60 po prostu w 5 minut potrafi wejść po zwolnice w glębę. 

U mnie tam gdzie przy 30 przód latał to i przy 60 lata. 30 jak coś to stawała i zaczynała się kopać a 60 obrazu ziemia rzuca 

Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

dobra. żartowałem. znam podejście wielu tu do mnie.

Ja też żartowałem 😁

Moje podejście jest ok 

a mnie nie lubiom 😁 zbyt szczery jestem co w sercu to i na języku 😜

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A gdzie tam koła od roweru, zresztą jak mokro to się w polu nie robi. Ja nie bamber, że musi zasiać bo terminy gonią. Jak nie dziś to i za tydzień może obeschnie. Jak się ozimej pszenicy nie zasieje to się posieje jarkę. I jakoś to będzie.

Ty masz 30- tkę?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

mi się bardzo spodobały.

Jak by były to i by były ale raz siła wyższa nie pozwala a w że jak się ebniesz to wstyd na cały rok 😂 a przy konnym o to łatwo 

2 minuty temu, Desperado napisał:

A jak przyjdzie pryskać na kłos?

To już widać że zboża rzadsze i deko niższe 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Prawdę gada, nie ma się co chłopaka czepiać 

Ale ja się Szymka nie czepiam tylko szkoda nerw żeby to całe dziadostwo polityczne komentować 

Jednych i drugich a i trzecich bilet w jedną stronę i na wycieczkę  na Ural 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Nie płacz nie mazgaj się bądź twardy 💪😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Swojego razem z kawałkami trawy to z 1,10ha się uzbiera. Plus drobne wyjazdy, w sumie tak na stałe obrabia powiedzmy 1,5ha. 

No to szkoda kasy na inny ciągnik panie, lepiej w ten co jest to włożyć i ulepszyć.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ulepszenie mi orki i uprawy nie poprawi. Mocy w rozrzutniku też nie doda.

założyć turbo i dociążyć i może będzie te 52 k0nie jak w c-360

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

to sie ugryź czasami. 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v