Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

jak tak zbierasz to się nie dziwię. 

grzyby się do domu wnosi tylko do przepłukania i odebrania ewentualnie tego co się przez przypadek do wiaderka dostało. 🙉

Bym nigdy z tego zagajnika nie wyszedł. Młody zagajnik sosnowy, cały czas chyłkiem lub na kolanach bo wyprostować się nie da. Igliwie od patrzenia spada😆

9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Najgorsze do oprawiania.

I jednocześnie najsmaczniejsze.

8 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Agrest te moje ostatnio znalezione to nie szatany. Koloru nie zmienily,tzn juz zmieniają bo sie suszą

Ja żartowałem, ale nie zmiana barwy jest kluczowa a gorzkość. 

Opublikowano
8 godzin temu, danielursus3p napisał:

U mnie praktycznie same capello. Innych bardzo nie uświadczy. U mnie jak skosi 50-80 ha to wszystko na więcej nie liczę. W sumie to taki eksperymentalny zakup będzie. Będzie robota, przyjmie się to kupię większy kombajn i nowa przystawkę 6 składana. 

A emmarol ma dobre opinie, a co to warte to trudno powiedzieć. 

Co powiesz o geringhofie? Fantini jak i capello podobno lekko idzie? Szwagier widać rozeznanie ma, to coś tam zawsze się dowiesz, w okolicy przystawki do kukurydzy to egzotyka do niedawna. Dopiero teraz się pojawia ich coraz więcej. 

Gerinhoff to tylko horizon, na inne nie patrz. Fantini, capello, olimac, dominoni w dowolnej kolejności. Ja mam taką. Jak coś, pytaj śmiało.

https://www.olx.pl/d/oferta/przystawka-do-kukurydzy-olimac-drago-4-rzedowa-CID757-IDQQvf8.html

Opublikowano
krzysiek1979 napisał:

dokładnie tak jest ..z blachą to też niby w ogłoszeniach i po 36 zł była ale jak zagłebisz temat to okazuje się że II gatunek że cienkie badziewie  ,i pasowało by coś lepszego kupić

i 50 mało 🤭

Opublikowano

z rana się pogodnie robiło, a teraz znowu pochmurno i wietrznie. pewno jeszcze i popada.

Opublikowano
8 godzin temu, danielursus3p napisał:

Dopiero teraz się pojawia ich coraz więcej. 

To prawda, ostatnio jeden kupił. No i  na cenie zrobią takiego fikołka, że tych dwóch ścigaczy z naszego powiatu już mogą zapinać pasy 

Opublikowano
Agrest napisał:

Do kitu takie grzybobranie.

10 minut i ¾ wiadra.

Mina żony będzie bezcenna. Już zapowiedziała że nie chce żadnych grzybów

20221002_074713.jpg

a nie lepiej z nożykiem i odrazu korzonki obciąć ? maślaczki to chyba ma piasku i w sosnowym lesie...

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

a nie lepiej z nożykiem i odrazu korzonki obciąć ? maślaczki to chyba ma piasku i w sosnowym lesie...

Sobie korzonek odetnij🤭

Jak świnię zabijesz to zjadasz tylko schab i szynkę czy i resztę zagospodarowujesz?

Opublikowano
54 minuty temu, Bananek napisał:

Śniadanie na stojąco wcinam bo usiąść nie mogę, taki ból w krzyżu.

skoro jeść możesz, to nic ci nie jest.

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

No i dotacja to kolejna podwyżka, tak jak ze wszystkim, na dotacjach dorabiają się firmy, a my tylko te piniąszki przewalamy. Ja na stodołę się szykuję ze zmianą, 12x42m 670m². konstrukcja drewno wszystko swoje. ale wszystko do wymiany więc majster skasuje, w 100k chyba nie zamknie się. Gdyby nie budowa siostry to 3 lata temu za pół ceny bym miał zrobione. Teraz na samą myśl skórę zdziera. 

A ja tam się przymierzam do zmiany 😂 450 m jaki koszt trzeba przewidywać?😂

22 minuty temu, slawek74 napisał:

i 50 mało 🤭

A z filcem ile kosztuje? 

Opublikowano

Ponoć sport to zdrowie.

Ale nie piłka nożna. To patologia. Już 174 ofiary w Indonezji zamieszek po skończonym meczu piłki nożnej

Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

Nie wiem, ostatnio nie jestem w temacie. Ale ze w ciągu ostatnich paru lat kilka dachów się zmieniło, to jak ktoś liczy że blacha to xx zł, i to razy ilość potrzebnych metrów , to jeszcze drugie tyle trzeba doliczyć za blachę obrobkowa, łaty, wkręty, itp. bez roboty.

Blacha 10000zł, to drugie 10000 drobnica 

Ja mam do zmiany dach, znajomy mi podrzucił temat więźby gotowej. Zadzwoniłem i okazuje się że prefabrykowana wychodzi taniej niż "majstry" + drewno z tartaku. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

8 l 🌧 w nocy😡

U mnie 20 l 

Tydzień temu siane zboże już żądeczki widać

Też byłem w lesie  i 3 opieńki tylko, niema grzybów i nas 

Edytowane przez marulekk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v