Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

To nie u mnie, 

Wózki mają wałki i takie coś jeszcze używamy 

16640896805735698050930130572756.jpg

Traktorów jak mrówków. 

Na pryzmę to najlepszy TUR. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRIMO napisał:

Traktorów jak mrówków. 

Na pryzmę to najlepszy TUR. 

Kultywator nie gorszy 😉 jak ktoś się bawi na kopcu to gadamy mu niech kultywator zahaczy 

A jak jeszcze z wałkami z tyłu to na kopcu równo jak na stole po dwóch przejazdach 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

spych o wiele lepszy a najlepiej na przednim tuzie . na drugi rok już może coś ogarnę

W tym roku nie dało się ogarnąć tego tematu ale na przyszły rok już Case powinien ganiać po pryźmie ze słuchem.

10 minut temu, TheraRolnik napisał:

Kultywator nie gorszy 😉 jak ktoś się bawi na kopcu to gadamy mu niech kultywator zahaczy 

A jak jeszcze z wałkami z tyłu to na kopcu równo jak na stole po dwóch przejazdach 

Żadna zabawa bo nie ma na to czasu. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tydzień mija i d*pa.

20220925_094402.jpg

Jak ma to skiełkować jak tam pustynia. 🤨

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

co to za ziarno ? u mnie pszenżyto po trzech dniach niemal 100%

Kupna psienica. Po uja to było robić, teraz myślę, było wsypać i ustawić tak jak zamierzone a nie teraz kombinować. Trzeba będzie swojej jeszcze dosypać. 

Opublikowano

Przemek skosiłeś już ? od środy mogę już mój spych sprzedać 🙋‍♂️

Już od paru dni się kisi. 

Poka fote tego spycha. 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kupna psienica. Po uja to było robić, teraz myślę, było wsypać i ustawić tak jak zamierzone a nie teraz kombinować. Trzeba będzie swojej jeszcze dosypać. 

No i dobrze myślisz powtórz próbę, daj ziarno do ziemi jeśli będzie to samo twój dwuletni kwalifikat nadaje się do pieca. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

No i dobrze myślisz powtórz próbę, daj ziarno do ziemi jeśli będzie to samo twój dwuletni kwalifikat nadaje się do pieca. 

Perdolę, nic powtarzał nie będę. Wsypię swojego ziarka jeszcze i posieję 400kg/ha. 

• Haha 1
Opublikowano

Perdolę, nic powtarzał nie będę. Wsypię swojego ziarka jeszcze i posieję 400kg/ha. 

Pioter wysyp to do lasu i zasij swoim zdrowym ziarnem. Daj 220kg/ha i będzie lux.

• Like 2
Opublikowano

Wsypię swojego ziarka jeszcze i posieję 400kg/ha. 

To bezsensu. Jeśli ten kwalifikat nie kiełkuje to tylko się worków o nosisz a zboże będzie miało takie "łyse place". Właśnie po to robi się taką próbę żeby w pole nie wozić uszkodzonego ziarna. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

co to za ziarno ? u mnie pszenżyto po trzech dniach niemal 100%

jak swoja kiełkuje dobrze to lepiej tylko swoją posiej ...

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Pioter wysyp to do lasu i zasij swoim zdrowym ziarnem. Daj 220kg/ha i będzie lux.

To wolę do ziemi wsypać, co wylezie to wylezie, reszta swojej wylezie i będzie. 

Przed chwilą, hubertb napisał:

worków o nosisz

Wielki problem worek 50kg do siewnika wrzucić.

Opublikowano
6465 napisał:

ooo 👍

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To wolę do ziemi wsypać, co wylezie to wylezie, reszta swojej wylezie i będzie. 

A jak to równo wymieszasz i równo wzejdzie. W jednym miejscu będzie rzadkie w drugim Szszota. Jaką pewność że będzie razem jednakowo leciało.

1 minutę temu, hubertb napisał:

jeszcze coś zerże zaprawione zboże i padnie. Lepiej chyba spalić. 

To niech w dołek wsypie i zagarnie. On gazem ogrzewa.

Opublikowano

Nigdy więcej kurła żadnego liczenia. W niewiedzy człowiek spokojniej żyje, słabo by wzeszło to by się na wiosnę jęczmienia rzuciło, zabronowało i coś by urosło. 

Zgonil byś na warunki pogodowe🤭

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A jak to równo wymieszasz i równo wzejdzie. W jednym miejscu będzie rzadkie w drugim Szszota. Jaką pewność że będzie razem jednakowo leciało.

Ile urośnie to urośnie, 3 tony mi w przyszłym roku starczy. Jak sypnie 6 czy 7 to za dużo będzie bo w tym roku dużo nakoszone.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v