Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Nie o tobie to było, jeździłem na wózkach z qq 120,54  i miałem zmiennika który mścił się za niepowodzenia życiowe na traktorze , a ta go przetrzymała został wyjebany z roboty 

O panie toś się objadł 

O to może szefa naciagne na taką Renatę i niech gruby na niej jeździ 🤭

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Czwórka zgrzytała dwa sezony wystarczyło 2 razy wysprzeglic a ten debil pchał na siłę, koła opór skręcone napęd i pita opór 

Kupił ja gość niedaleko i chyba że 4 lata jeździł zanim 4 KE naprawił 

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

To nie wygląda ale miło wspominam ten krążownik 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, malaczarna napisał:

My to mieliśmy wymontowane już nie pamietam z jakiego powodu. 

u nas też się nigdy tego nie używało ale jest , warunek do dobrej pracy tego to musi nie być zielska kamieni, grud i praktycznie suche łęty na wiór , jak więcej masy zielska i grud nie rozbitych to lepiej bez tego bo szerzej rozrzucone na "parze" lepiej wysycha do zbioru, i łatwiej zbierac bo  ziemniaku nie lądują pod warstwa zielska grud i kamieni itp widziałem że niektórzy co cebule tym kopią to z obu stron zakładają , coś jak zwężacz pokosu słomy w kombajnie

Edytowane przez konteno
Opublikowano
53 minuty temu, Dziad932 napisał:

Ludzie !!! Kto to słyszał żeby tyle piniędzy dawać za samochód B| 

Jak się dorobię w przyszłym roku pojadę na Żerań i kupię nowke lexusa es f sport 😎

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

że zapytam🤔 rozbierałeś w takiej emce skrzynię ?

Niestety popełniłem. Nie spawana a wytrzymuje, robiłem w roku 2011 lub 12 jeździ do dziś bez spawania. Prywatnie też na stanie była 30 z 68roku i tam była "fabryczna nie osiowość" to dopiero było! Naprawione przez POM Tyczyn w 71! Przez te lata ciapek jadł jedno sprzęgło na rok. Po naprawie było git. Wujek pracował w agromie i opowiadał że rzadko POMy zamawiały wałki i nakrętki po prostu każdy wyrobił sobie jakąś ścieżkę naprawy tego wałka i felernej nakrętki.  

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Dziad932 napisał:

kosimy to dziadostwo spacer.png, odmiana Vistula , susza dała się we znaki 

IMG20220924095440.jpg

troche badyli leży  , jaką sieczkarnią koszone ?

Dnia 23.09.2022 o 07:32, Karol6130 napisał:

Dwie baby i chłop to prawie normalne. 

Ale dwóch chłopów i baba to już nie jest normalne 

facet i tak 2 bab jednocześnie nie posunie , a 2 facetom dziurki jednej kobiety wystarczą😜 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

Dyskusja zaczeła się od trwałości i bardziej chodziło o to że w 30 pierwsze poddaje się skrzynia a nie silnik. W siuntce jest na odwrót najpierw silnik-> uszczelki pod głowicami

Tak troche nie bardzo. Pierwsze pada to co jest najbardziej zużyte. 

Opublikowano
6 godzin temu, konteno napisał:

facet i tak 2 bab jednocześnie nie posunie , a 2 facetom dziurki jednej kobiety wystarczą😜 

Aha... 

To możesz dalej kręcić się wokół Emilki 

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Łolek napisał:

Pieniądze to nie wszystko 

A spełnione marzenia nie mają ceny 

6 godzin temu, danielursus3p napisał:

Jak się dorobię w przyszłym roku pojadę na Żerań i kupię nowke lexusa es f sport 😎

ci którzy umieją na to zarobić mogą sobie na to pozwolić 

Choćbym  był  paskudnie bogaty , jak wy czy inni to nigdy bym nie kupie drogiego samochodu ,  kupił bym nowego fynda , postawił lux chałupę , ale auto to zawsze była dla mnie kupka złomu do przemieszczania , ja nie ogarniam jak ludzie się podniecają widząc na drodze zajebistą bryke... B| 

Sieczkarnia Claas , ale z przystawką dziobową , na zdjęciu akurat się coś zapchało i rewersem wywalił 

12 minut temu, Karol6130 napisał:

Cześć cześć 

Taki widok na wejściu to ja rozumiem 👍

IMG_20220925_054720.jpg

Fajny ,i to jakiś mm 🤔

Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

Choćbym  był  paskudnie bogaty , jak wy czy inni to nigdy bym nie kupie drogiego samochodu ,  kupił bym nowego fynda , postawił lux chałupę , ale auto to zawsze była dla mnie kupka złomu do przemieszczania , ja nie ogarniam jak ludzie się podniecają widząc na drodze zajebistą bryke... B| 

Sieczkarnia Claas , ale z przystawką dziobową , na zdjęciu akurat się coś zapchało i rewersem wywalił 

Fajny ,i to jakiś mm 🤔

Ty się furą nie jarasz ale mówisz że za***ista 🤔

Dlatego świat jest fajny że każdy ma inne zdanie i może robić i kupować co uważa za słuszne i co mu sprawia frajdę 

Opublikowano
7 godzin temu, Łolek napisał:

Darek za duża to jest 👌jak się  skóra nie zwija 😉 

Zależy co kto lubi jadni pande drudzy np hiluxa 

Dlatego powiedziałem że dla mnie cx5 za duża. Choć pewnie jakby miał to by się wjeździł i byłoby ok 

17 minut temu, Karol6130 napisał:

No mm

A może nawet m&ms😉

yellowCharacter-home.png

• Haha 2
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Przy zejściu do 14% ładnie się dałeś....

Nie ma u nas czegoś takiego jak wymiana 100-100. Musi zarobić bo inaczej Ci powie, że nie warto w ogóle się za to brać. No z 300 kilo w plecy ale kto się będzie o to prawował jak i papierów na to się nie ma żadnych.

to jak u Bananek 1-1.5 🤭

Karol6130 napisał:

Cześć cześć 

Taki widok na wejściu to ja rozumiem 👍

IMG_20220925_054720.jpg

u mnie dwie po terminach i nic 🤦‍♂️🙆‍♂️ ale co będzie za miesiąc to strach pomyśleć ....

Pafnucy napisał:

20 minut temu, Karol6130 napisał:

No mm

Już budzę śfagra...

daj mu pospać niech obeschnie 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Już budzę śfagra...

Jałówka, i nie wiem co zrobić 🤷‍♂️

4 minuty temu, slawek74 napisał:

u mnie dwie po terminach i nic 🤦‍♂️🙆‍♂️ ale co będzie za miesiąc to strach pomyśleć

Będę od córki wychodził to do obory zajrzę 😉

Też na październik trochę jest wycieleni

Pójdzie jako LM w mm🤔

IMG_20220925_063502.jpg

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jałówka

A to niech śfager śpi...

Opublikowano
36 minut temu, bratrolnika napisał:

Dlatego powiedziałem że dla mnie cx5 za duża. Choć pewnie jakby miał to by się wjeździł i byłoby ok 

A może nawet m&ms😉

yellowCharacter-home.png

Kwestia przejechania kilku kilometrów i byś stwierdził że wcale nie jest duża 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Łolek napisał:

Ty się furą nie jarasz ale mówisz że za***ista 🤔

Dlatego świat jest fajny że każdy ma inne zdanie i może robić i kupować co uważa za słuszne i co mu sprawia frajdę 

No tak słyszę od ludzi "za***ista fura " 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v