Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

A gdzie to ja cie zaatakowałem? Zacytujesz?

chętnie. i to osobiście. cykorzysz?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam auto oddaję do "normalnego" mechanika od cywilizowanych samochodów dla ludu a nie od jakichś "srearri". 

Ilu normalnych mechaników elektrodą naprawia skrzynie biegów? 

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A za chwilę - kurła, znów roebane, znów naprawiać. 

Pioter 4700 mth bez dotknięcia  jak by  twój ciapek tyle przeszedł to by się nawet kabina rozsypała, 3500 mth z turem zrobił  i  daje żarem 💪

to tyle co moja e-ma 😁💪

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

Przyjedź weź moją potestujesz to będziesz miał jakiś pogląd. Nie jest to mercedes, ale dość powiedzieć, że to babcia tego vicona co pytałeś wyżej.

W tym sezonie nie ma już na czym po testować 🤔. Ale dzięki za propozycje.

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Nowomowa ludzi zza Wieprza.

Nie pieprz Piotrze wieprza pieprzem, bo przepieprzysz... 🤭🤭🤭

,,Raz do rzeźni ,rzeczki brzegiem sześć prosiatek szło szeregiem.Z drugiej strony szło dziewczęcie,i o dziwo też na rżnięcie'' 🤭🤭

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

W tym sezonie nie ma już na czym po testować 🤔. Ale dzięki za propozycje.

Daleko nie masz, jak coś to wal. Sam kupując maszynę lubię potestowac różne rozwiązania.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

W traktorze? Każdy normalny, prawdziwy mechanik z czasów POM czy SKR. Do młodszych nie oddam, chyba, że mnie życie zmusi. A auto? Nie znam się na naprawach samochodu, ja tylko koła zmieniam, tankuję i żarówki zmieniam. Tylna wycieraczka wybijała mi bezpiecznik to ją wypiąłem i nie używam, w sumie nawet nie potrzebna.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

słusznie... w erze migomatów... :ph34r:

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

chętnie. i to osobiście

Osobiście  to możesz sobie robić co chcesz na Ruskiej Wsi. A tu na forum przestań  kłamać i bezpodstawnie mnie oczerniać  bo żadnego ataku nie było.  To ty się zachowujesz jak zwykły cham wyzywając mnie od dupków.  No ale tym juz się moderatorzy  zajmą. 

Opublikowano

porozmawiasz ze mną w cztery oczy?

pisz na priv / nie zaśmiecajmy tematu...

czy się boisz starego dziada?    no boisz sie? sam przyjadę.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Przypomnij rok? 

2013 kuga II 4X4 TDCI 2.0 163KM

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

To zależy od stylu jazdy, nacisk na nią jest w określonych warunkach. W M-ce problem zwiększono. 

Jedna z emek ma u nas ponad 10tys.mtg, pierwsze 20 lat była jedynym ciągnikiem na 13ha przy warzywach i krowach, czujesz co ten ciągnik przechodził??? 

I to nie tak że wszystko było z nią cacy, bo psuła się, ale nie bardziej niż inne ciągniki

Rocznik 91, z tych co to podobno je już z odpadów skręcali, jak tu ostatnio jeden napisał 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W traktorze? Każdy normalny, prawdziwy mechanik z czasów POM czy SKR.

🤦‍♂️ I tak w Polsce 80 traciła wzmacniacz a w 30 czy pospawiesz czy nie to nic nie da. Ta nakrętka się nie odkręca tylko zostaje zerwana, w M efekt się spotęgował bo koło pięknie pcha tą nakrętkę. Poprawna naprawa to dorobienie jak najszerszej nakrętki, najlepiej jeszcze z dość ciasnym gwintem. Tokarz taką dorobi za około 50-100zł.

Opublikowano

Kurrrrrrła ale się urobilem. Pola obsiane wszystkie. Ziemniaki udalo sie wykopac,dzwoni znajomy ze jednak dzisiaj da rade i do 18 bylo po robocie. Tylko sie troche zagadalismy i ciemno sie zrobilo,ale pochowalem wszystko( @Bananek czekam na odpowiedz odnosnie pochówku). Jutro do roboty i bedzie dobry hardcore. A od poniedziałku deszcz

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

25 minut temu, szymon09875 napisał:

Vicona mogę śmiało polecić bo miałem 1901. W tym budżecie to już 26/29 możesz szukać 

A zdarzyło Ci się zbierać praktycznie surową trawę? Bo "podobno" pasówki do mokrej sianokiszonki się nie nadają...

tylko podobno . prasowałe. żywą trawę nie raz że bele po tonie i lepiej miały

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie słuchaj przyjedzie ze śwagrem i wezmą cię z partyzanta 😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Kurrrrrrła ale się urobilem. Pola obsiane wszystkie. Ziemniaki udalo sie wykopac,dzwoni znajomy ze jednak dzisiaj da rade i do 18 bylo po robocie. Tylko sie troche zagadalismy i ciemno sie zrobilo,ale pochowalem wszystko

pewno TATO pomógł... ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Kurrrrrrła ale się urobilem. Pola obsiane wszystkie. Ziemniaki udalo sie wykopac,dzwoni znajomy ze jednak dzisiaj da rade i do 18 bylo po robocie. Tylko sie troche zagadalismy i ciemno sie zrobilo,ale pochowalem wszystko( @Bananek czekam na odpowiedz odnosnie pochówku). Jutro do roboty i bedzie dobry hardcore. A od poniedziałku deszcz

Noż jpdl. @Bananek to ty i za grabarza robisz? Temu tak sutanny się trzymasz.

I w tym momencie czarno Cię widzę🥺🥺🥺

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

Zbyszek dej luz nie daj się sprowokować 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v