Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Pier do lenie.

Nigdy nie użytkowałem takiej, więc pytam. Od kilkunastu lat męczę claasa 44 na wąskim podbieraczu i wreszcie chcę zmienić.

Przyjedź weź moją potestujesz to będziesz miał jakiś pogląd. Nie jest to mercedes, ale dość powiedzieć, że to babcia tego vicona co pytałeś wyżej.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Krzak napisał:

Nieee w tym tygodniu chce na miting iść.

no sie kończy...

W przyszłym znaczy

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Ów nakrętka a właściwie gwint ulega ścięciu. Mechanicy tez mają na to takie sposoby że pała mała, od spawania do klejenia przez punktowanie. Wszystko uja daje. Szarpnij 30 kilka razy i masz skrzynie do rozbiórki. 

Sąsiad drugiemu sąsiadowi z 14 lat temu pospawał i jeździ do tej pory. Od 7-8 lat typowo prace pomocnicze robi.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

oczywisćie. czy wcześniej czy później wp***dol masz

Możesz sobie pogadać  ruskowsioku 😅

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Ty tu nie dyskutuj tylko sie za kobitę bier bo ci pomożemy  ty farmerze nie postępowy 

Nie da rady w ten weekend 😉 

Opublikowano
Przed chwilą, Wędrowycz85 napisał:

Możesz sobie pogadać  ruskowsioku 😅

daj adres . prędzej będzie skoro że śtaki odważny. motórem podjade i pokrzyw szczylu w majtki nawsadzam.

a jak się boisz spotkać, to zamknij ryj i nie pisz komentarzy do moich postów.

Opublikowano
2 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

ruskowsioku 😅

A co to takiego 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Sąsiad drugiemu sąsiadowi z 14 lat temu pospawał i jeździ do tej pory. Od 7-8 lat typowo prace pomocnicze robi.

W M-ce to już tak pojechali że ta nakrętka to w ogóle ma przejebane.... w zwykłej żeby doszło do zerwania musisz przynajmniej kilka krotnie "strzelić ze sprzęgła". Naprawa skrzyni biegów poprzez spawanie to już jak dla mnie wyższa szkoła druciarstwa. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Ów nakrętka a właściwie gwint ulega ścięciu. Mechanicy tez mają na to takie sposoby że pała mała, od spawania do klejenia przez punktowanie. Wszystko uja daje. Szarpnij 30 kilka razy i masz skrzynie do rozbiórki. 

Wiem która nakrętka , tylko po co szarpać 30 🤔 , chociaż ojciec na wszystkie budowy drzewo w lesie wyrywał i nasza żyje 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

A co to takiego 🤔

To już się można domyślić panie Dziadu

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

A co to takiego 🤔

niedaleko mojch stron jest miejscowośc Ruska Wieś. mysli że wie skąd ja.

a podjechał bym i się przedstawił .

Opublikowano

Naprawa skrzyni biegów poprzez spawanie to już jak dla mnie wyższa szkoła druciarstwa. 

Wolę oddać takiemu "druciarzowi" jak sąsiad do naprawy niż takiemu mechanikowi jak Ty. Tylko niestety już wypadł z obiegu i nic nie robi, jedynie pomoże przy czymś drobnym. Ale jest jeszcze drugi taki "papudrok". 

Opublikowano

Ooo Pan mało ważny się zdenerwował🤣

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

A co to takiego 🤔

Taka miejscowość w okolicach Kocka - Ruska Wieś.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kurna jak to do roboty założyć?

Trzeba by ubezpieczyć najpierw od podarcia czy przecięcia...🤭

https://www.olx.pl/d/oferta/harkila-moose-hunter-2-0-gtx-CID767-IDLzwJV.html

Kurna, to u nas każdy grzybiarz i wędkarz w takiej popierdala, jak to się można na grzybach dorobić ...

35 minut temu, superfarmer02 napisał:

🤭

Ty wałka nie masz

Do wszystkich maszyn wałek nie potrzebny 

5 minut temu, hubertb napisał:

Są u nas dwie emki, jedna od nowości, druga kupiona 5 lat temu z niewielkim realnym przebiegiem. I powiem ci że głupoty gadasz

Nakrętka na wałku oczywiście jest problemem, i w obydwóch była robiona, ale nie pisz że to pada co 7mtg 

@Wędrowycz85 @Pafnucy nie ma się o co kłócić 

Ale jakby co to podpowiem że póki co żaden z was nie trafił z nazwą miejscowości oponenta 🤷‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

A co to takiego 🤔

Nowomowa ludzi zza Wieprza.

Nie pieprz Piotrze wieprza pieprzem, bo przepieprzysz... 🤭🤭🤭

Opublikowano
20 minut temu, MarcinO10 napisał:

A zdarzyło Ci się zbierać praktycznie surową trawę? Bo "podobno" pasówki do mokrej sianokiszonki się nie nadają...

Podobno 🤷‍♂️

Do zielonej najlepsza łańcuchowo walcowa ale pasówka robi robotę tylko nie John deere 550 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

Ooo Pan mało ważny się zdenerwował🤣

to jak? spotykamu się gdzieś jutro tchórzliwy dupku? tylko z daleka odważny? ja mam 52 lata. chyba nie boisz się takie dziadka ? bohater z za ekranu.

5 minut temu, bratrolnika napisał:

nie ma się o co kłócić 

atakuje bez powodu. milczał byś?

ale masz rację

już nie zaśmiecam tak zacnego plagiatu mojego tematu...

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Kup kurpiokowi bilet na pekaes jak towarzystwa szukasz. Ja mam inne plany na niedzielę😅.

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Kupisz zamiennik za parę złotych wrazie pęknięcia. A ten bolczyk to nie śruba ? Za każdym razem jak takie były to była śruba zalana tym plastikiem i gwint w ramce 

Teraz tak patrze na zdjęcie @Pafnucy już nawet do Anny memefa czepiasz ??

Nie, bo jak wyskubałem szkło między uszczelkami to góra dół ma luz i chodzi lekko. Będę musiał zobaczyć tak jak mówicie z tymi szczypcami do segerów. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wędrowycz85 napisał:

Kup kurpiokowi bilet na pekaes jak towarzystwa szukasz. Ja mam inne plany na niedzielę😅.

miłej niedzieli.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wolę oddać takiemu "druciarzowi" jak sąsiad do naprawy niż takiemu mechanikowi jak Ty.

Nie przyjmuje takich napraw. Obecnie jedyną skrzynie którą mam do naprawy to ta od Ferrari f355 i tu nie uwierzysz podobna historia "zerwany gwint na wałku" i ani nie myślę tego spawać. 

5 minut temu, bratrolnika napisał:

Nakrętka na wałku oczywiście jest problemem, i w obydwóch była robiona, ale nie pisz że to pada co 7mtg

To zależy od stylu jazdy, nacisk na nią jest w określonych warunkach. W M-ce problem zwiększono. 

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

atakuje bez powodu. milczał byś?

A gdzie to ja cie zaatakowałem? Zacytujesz?🤣

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

W M-ce to już tak pojechali że ta nakrętka to w ogóle ma przejebane.... w zwykłej żeby doszło do zerwania musisz przynajmniej kilka krotnie "strzelić ze sprzęgła". Naprawa skrzyni biegów poprzez spawanie to już jak dla mnie wyższa szkoła druciarstwa. 

Jeździłem tak przez dwa lata. Wył jak cholera aż całkiem go zblokowało. Zespawał mi to znajomy i chodzi już kilka lat, a nie oszczędzam sprzęgła w lesie

Opublikowano

Nie przyjmuje takich napraw. Obecnie jedyną skrzynie którą mam do naprawy to ta od Ferrari f355 i tu nie uwierzysz podobna historia "zerwany gwint na wałku" i ani nie myślę tego spawać. 

Ja tam auto oddaję do "normalnego" mechanika od cywilizowanych samochodów dla ludu a nie od jakichś "srearri". 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v