Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Już róźnie ustawiał i 1 i 2 na ślad, no ale koński miał wąskie koło i szedł prawie śladem i za sobą miał bronki i to równało całość, a tu koła traktora  sobie  siewnik sobie a grabki nie wyrównują tak jak brona.

ale jakie zęby?może gęsiostopkę wsadzić i żeby głębiej ryła 

6 godzin temu, Łolek napisał:

Chodzta chłopy bo się mi jałówka cieli pomożeta

🙋‍♂️

u znajomego przedwczoraj bliźniaki 

Opublikowano

nadawali spory deszcz na dzisiaj. jakoś na razie tylko trochę padało. ciekawe czy jutro siać się da...

Opublikowano
5 godzin temu, Dziad932 napisał:

No dobrze żeś to przedstawił 👍 

Ile się kręci razy kołem przy próbie w Poznaniaku 2,7 ?

No szkoda , dlatego ograniczam do jednej góra dwóch odmian w sezonie, resztę jadę swoim bez zaprawy tańszym 

19 razy, szerokość koła nie ma tu znaczenia.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Podobne jak w kultywatorze tylko proste.

To rów wykopie gęsiostópka

Mam po dwa spulchniacze idą na max 5cm zagarnia z od d8 i pole jak stół po zasianiu . 

Opublikowano

Bym zdjęcie zrobił z wycieczki, ale połowica tak zapierdziela, że rozmazane wychodzi 😂😂😂😂😂 Jeszcze ze 3 dni bez deszczu bo kartofle trzeba skończyć i zielsko spalić 😂😂😂😂

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Bym zdjęcie zrobił z wycieczki, ale połowica tak zapierdziela, że rozmazane wychodzi 😂😂😂😂😂 Jeszcze ze 3 dni bez deszczu bo kartofle trzeba skończyć i zielsko spalić 😂😂😂😂

Ta łod klemy ?

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Ta łod klemy ?

No dzie, z tamtą to już dawno fajrant, na co mnie taka co nawet o założeniu rodziny nie myśli, a najlepiej jakby pół wioski z nią.... 🙄🙄🙄🙄 Ale za to poznałem na prawdę fajniutką dziewczynę, młodsza i co najważniejsze, o założeniu rodziny myśli ☺️☺️☺️☺️

• Like 2
Opublikowano
35 minut temu, gregor1284 napisał:

Z Ursusem byś się zamienił to by się może nie gryzły z ciągnikami 

Chcialem odkupic to nie chcial sprzedac. Te zetorowskie to z serii x540 a nie xx45.

A jeszcze mam jedną uwagę do Twojej wypowiedzi nie pamietam juz ktora strona,ale dotyczylo to wracania do domu. Dziad a ma nawet dom?🤔 powodzi się 😀

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Prosty przykład qq kiedyś była co 45cm teraz co 75cm przy takiej samej obsadzie

takie międzyrzędzia robią żeby bez kolarzówek wjechać z opryskiem i nawozem , pod przystawki do kiszonki i ziarna ten standard przyjęto , nic samo z siebie nie wynikło 

Opublikowano
7 minut temu, kris91 napisał:

No dzie, z tamtą to już dawno fajrant, na co mnie taka co nawet o założeniu rodziny nie myśli, a najlepiej jakby pół wioski z nią.... 🙄🙄🙄🙄 Ale za to poznałem na prawdę fajniutką dziewczynę, młodsza i co najważniejsze, o założeniu rodziny myśli ☺️☺️☺️☺️

To ja już całkiem nie na bieżąco na tym af😅

Opublikowano
7 minut temu, kris91 napisał:

Dynamicznie się to wszystko u Ciebie toczy 🤔

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Pocalowales??? Może księżniczka 😉

A na co mnie księżniczka?

Przecież to zaraz ogiery z całego świata do stajni by się pchały, a i paparazzi...🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v