Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

24h od siewu 

IMG20220918095603.jpg

jakieś delikatne.... te rence...

Opublikowano

Panowie jakieś rady jak to zwalczyć raz a skutecznie? Herbicyd totalny da rade 

IMG_20220914_171611.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

kobiety też potrafją zarabiać.

No tak ,i to robi

1 godzinę temu, witejus napisał:

Tak samo jak rozpina, tylko na odwrót🤪, szczerze to nie bardzo pamiętam bo wymieniałem jeden pas kilka lat temu, pamiętam tylko że to przeyebana robota i to we dwóch

Wiem że przejebana,ojciec też wymieniał ładnych lat do tyłu i mówi ch*jowo 

A może ktoś tu z obecnych dżentelmenów podpowie jak łatwiej wymienić tylną taśmę gumową w kopaczce ????

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

jakieś delikatne.... te rence...

Jak Grzesiek wszytko robi ...🤭

Opublikowano

Żyto hybrydowe su cosanie ktoś miał? Braknie mi 2 jednostki, a tylko to w sklepie mają. 

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

A może ktoś tu z obecnych dżentelmenów podpowie jak łatwiej wymienić tylną taśmę gumową w kopaczce ????

A w ogóle to zabrałeś się za to czy tylko szukasz odpowiedzi?raczej nikt ci nie powie jak łatwo lekko i przyjemnie to zrobić bo te pręty trzeba przebijać przez te gumowe pasy w te i z powrotem a bez jakiej prasy młotkiem to prz.. robota

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

24h od siewu 

IMG20220918095603.jpg

Tak popatrzylem na zdjecie i mysle,skad moja ręka tutaj?

Podpowiedzcie czemu moze sie gotować olej hydrauliczny w białorusie? Za niski stan czy to juz pompa wysiada?

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

A w ogóle to zabrałeś się za to czy tylko szukasz odpowiedzi?raczej nikt ci nie powie jak łatwo lekko i przyjemnie to zrobić bo te pręty trzeba przebijać przez te gumowe pasy w te i z powrotem a bez jakiej prasy młotkiem to prz.. robota

No nie zacząłem , jeszcze w garażu stoi , w tym tygodniu się zabiorę za to . Ale zapytać chyba mogę 🤔 czy tylko kółko adoracyjne ma takie prawo 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tak popatrzylem na zdjecie i mysle,skad moja ręka tutaj?

Podpowiedzcie czemu moze sie gotować olej hydrauliczny w białorusie? Za niski stan czy to juz pompa wysiada?

A filtr zmieniany? 

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

No nie zacząłem , jeszcze w garażu stoi , w tym tygodniu się zabiorę za to . Ale zapytać chyba mogę 🤔 czy tylko kółko adoracyjne ma takie prawo 🤔

A czemu gumowa? Cebulę będziesz kopał?

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A czemu gumowa? Cebulę będziesz kopał?

Tak mówię , stalowe pręty w tych pasach gumowych

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

No nie zacząłem

Tak myślałem, pytać zawsze można( byle nie głupio) co nie odnosi się do ciebie, kto pyta nie błądzi.Tak jak mówiłem to nie będzie łatwe, bo trzeba te pręty przebijać w jedną i w drugą stronę i to przy rozpinaniu i spinaniu, a guma amortyzuje uderzenia młotkiem.

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Objazd pól zakończony 

IMG20220918101851.jpg

Ten czerwony co tak krótko upitolony 🤔

Opublikowano
11 minut temu, Belaruss820 napisał:

Zbyt duży opór hydrauliczny któregoś z podzespołów. 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Tak myślałem, pytać zawsze można( byle nie głupio) co nie odnosi się do ciebie, kto pyta nie błądzi.Tak jak mówiłem to nie będzie łatwe, bo trzeba te pręty przebijać w jedną i w drugą stronę i to przy rozpinaniu i spinaniu, a guma amortyzuje uderzenia młotkiem.

Rozpinać to będę nożem u góry po prętach , wiem jak się nabija w gumę np tulejki ... 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tak mówię , stalowe pręty w tych pasach gumowych

To gówno warte. Ja mam łańcuch od nowości i sporo przekopała cały czas sprawna.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

A są wersje z taśmą łańcuchową z tyłu?

Stary typ tak miał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v