Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie słonecznie.

Złożyłem złomka i pierwsze kółko testowe. Listwy równające rewelacja.

Sprzęt stary ale ileż to ma przeróżnych regulacji. A nasz bomet do tej pory na sztywno.

Nawet wałki się blokują by szły w jednej linii

20220913_073033.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, danielhaker napisał:

U mnie lada moment ponad 3ha zniknie pod A2 i co zrobisz, życie... 🙄

Ile płacą bo byłem za lublinem tam co tą do Rzeszowa pobudowali to 100k za ha, tylko chłop się zalił ze podatek trzeba płacić oni robią na twoim polu ty nie możesz wiechać a pieniądze za pole po 2 latach.

Opublikowano
31 minut temu, Pafnucy napisał:

Rysiu, to kabaret.

No i będzie kabaret

15 minut temu, Agrest napisał:

U mnie słonecznie.

Sprzęt stary ale ileż to ma przeróżnych regulacji. A nasz bomet do tej pory na sztywno.

20220913_073033.jpg

Ale wygląd jak po starej drapaczce uni bez wałków

Rowy takie same tyle ze grudy rozbite

Czekam na kupca jęczmienia, jeden był wczoraj, drugi jedzie, jeszcze 5 niewiadomych z wczoraj😁

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

No i się oraczkuje 

IMG20220913060515.jpg

Tak wcześnie w polu to kiedy byczki futrujesz , czy kierownik gospodarstwa oprząta 🤔 , bo ja nie mogę wyrobić 

21 minut temu, Agrest napisał:

U mnie słonecznie.

20220913_073033.jpg

To jakieś duńskie ?

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

zazwyczaj ma to miejsce między 9 a 10. Zdarzają się od tego odstępstwa ale zazwyczaj w górę

Coś czuję, że Kierownik doskonale dogadałby się z moim znajomym... Też lubi golnąć i też najwcześniejsza pobudka koło 10, chyba, że już naprawdę musi.

Rosa nie rosa, trzeba jechać kopać.

Opublikowano
47 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany gdzie najtaniej nadam paczkę +/- 30kg i wymiary 30x30x60? 

jak poniżej 30kg to za 14zł pocztą polską, ale to musisz druczek przez envelo puścić, z pobraniem 17 czy 19zł

jakby co to mogę ci druczek ogarnąć i podesłać na maila

41 minut temu, Pafnucy napisał:

Rysiu, to kabaret.

ale partię na poważnie zarejestrowali

może będzie jak w latach 90 gdy do sejmu weszła Polska Partia Przyjaciół Piwa

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Coś czuję, że Kierownik doskonale dogadałby się z moim znajomym... Też lubi golnąć i też najwcześniejsza pobudka koło 10, chyba, że już naprawdę musi

Kierownik z każdym się dogadac umie

Opublikowano
Strongman napisał:

8 godzin temu, danielhaker napisał:

U mnie lada moment ponad 3ha zniknie pod A2 i co zrobisz, życie... 🙄

Ile płacą bo byłem za lublinem tam co tą do Rzeszowa pobudowali to 100k za ha, tylko chłop się zalił ze podatek trzeba płacić oni robią na twoim polu ty nie możesz wiechać a pieniądze za pole po 2 latach.

Nikt nic nie wie, ale nie napalam się że dadzą cokolwiek więcej niż jest faktycznie ta ziemia warta. Moim zdaniem prędzej w drugą stronę. Dawno mu zabrali?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, soltys48 napisał:

@Dziad932na gospodarstwie jestem od 4³⁰ poranny oprządek ok godziny i w pole. Kierownik zaczyna pracę jak wstanie, zazwyczaj ma to miejsce między 9 a 10. Zdarzają się od tego odstępstwa ale zazwyczaj w górę 🤣

No to jak prawdziwego kierownika przystało 😛 

Wszystko masz na luz , to łatwe futrowanie 

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano (edytowane)

W takie szczegóły nie wchodziłem tylko ze 100tyś za hektar każdemu płacili jaka ziemia by nie była bo to odszkodowanie, i ze ogólnie płacił podatek a na tej ziemi nie mógł robić, ze powinni umorzyć jak się nie robi lub odrazu załatwić papierkowe sprawy.I tez ze co niektórzy ze mieli wpływ którędy pobiegnie, i te mosty żeby daleko na pole nie jeździć.

No i klinów narobili ze pola sąsiadujące trójkątne źle obrabiać kto graniczy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Próbuje 2-3 razy a jak widzę że nikt nie chętny wciągnąć to otwieram klapę i wywalam wszystko w jednym miejscu 🤭

To jakie te pryzmy że nie dajesz rady takie wysokie czy nie ubite, albo takie operatory , a za wysypanie w jednym miejscu to kopa w czape i do domu 

Sie macie 🙋‍♂️

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
17 minut temu, Dziad932 napisał:

No to jak prawdziwego kierownika przystało 😛 

Wszystko masz na luz , to łatwe futrowanie 

Nie wszystko. Uwiązanych jest 16szt i takich niedorostków w kojcach po świniach 14 to tam praktycznie cały oprządek trwa, reszta to luzik 

Opublikowano
36 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No i będzie kabaret

Ale wygląd jak po starej drapaczce uni bez wałków

Rowy takie same tyle ze grudy rozbite

Czekam na kupca jęczmienia, jeden był wczoraj, drugi jedzie, jeszcze 5 niewiadomych z wczoraj😁

Pierwszy przejazd bez regulacji. Wrócę z miasta jadę pod siew szykować to się spłyci o 10cm, bo tu idzie fest głęboko🤭

Do poprzeczniaka dociągnąłem na przednich listwach kopiec pół metrowy ze słomą.

Ale robota będzie luks.

Jak tego kupiłem to wystawił drugi szerszy 5,2m. Chyba bym wziął większy

31 minut temu, Dziad932 napisał:

Tak wcześnie w polu to kiedy byczki futrujesz , czy kierownik gospodarstwa oprząta 🤔 , bo ja nie mogę wyrobić 

To jakieś duńskie ?

Tak

Opublikowano
10 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Właśnie wróciłem że spotkania.CPK chcą budować 250m od mojego gospodarstwa, hektar według mapki przepadnie.Nastepna wieś praktycznie zniknie.Awantura jak h.....2,5zl za metr kwadratowy chcą płacić, śmiech na sali dosłownie

To teściowi pod autostradę dawali po 10 o to ze 20 lat wstecz 

Opublikowano

@TheraRolnikile bierzecie na godz

Szefo kasę bierze a sprzęt lichy że nie może na pryzmę wejść do czego to podobne żeby się po pryzmach ciągać, u nas nikt nawet nie myśli o wciąganiu i linach, płacę i wymagam 

51 minut temu, brodziak81 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/wiata-garaz-8x13m-hala-magazyn-konstrukcja-ocynkowana-stalowa-skrecana-CID628-IDCZ5QW.html

Panowie posiada ktoś  taką wiatę?  Warta uwagi? Trochę sprzetu by schował.

To mój znajomek ma oni tym na potęgę handlują 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Nie wszystko. Uwiązanych jest 16szt i takich niedorostków w kojcach po świniach 14 to tam praktycznie cały oprządek trwa, reszta to luzik 

Ja bym chciał przerobić oborę po krowach na luzaki , ale syrop tam jest i nisko , a najgorzej jak zrobić wybieranie gnoju ,jak drzwi po środku , i jeszcze słupy , muszą być wiązania 🤨

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Wystarczy. Szybciej pojedziesz 

Na razie 2/2 ma co robić. Na 3 biegu nie pójdzie chyba, ale to po południu przetestuję bo tu zayebałem go głęboko

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

@TheraRolnikile bierzecie na godz

Szefo kasę bierze a sprzęt lichy że nie może na pryzmę wejść do czego to podobne żeby się po pryzmach ciągać, u nas nikt nawet nie myśli o wciąganiu i linach, płacę i wymagam 

To mój znajomek ma oni tym na potęgę handlują 

Marek a z montażem można zamówić te konstrukcje ?

Opublikowano
Dziad932 napisał:

9 minut temu, soltys48 napisał:

Ja bym chciał przerobić oborę po krowach na luzaki , ale syrop tam jest i nisko , a najgorzej jak zrobić wybieranie gnoju ,jak drzwi po środku , i jeszcze słupy , muszą być wiązania 🤨

Wiedeman 🙂

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v