Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Z papierami no niestety musisz przejść cała procedurę na przebudowę budynku gospodarczego  ale potem może być łatwiej i taniej chyba że fundamenty się nie nadają to nici z tego 

znaczy plan jest taki że część wykorzystać starego budynku gospodarczego ,pełna cegła fundamenty też pożądane  i dostawić kawałek nowego czyli nowe fundamenty i tak dalej .

może udałoby się najpierw zrobić przebudowę jako budynek gospodarczy a później zmiana , czyli adaptacji na mieszkalny

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

A nie wiem co robić , najbardziej odpowiadała by mi przebudowa budynku gospodarczego na mieszkalny , ale całą procedurę z tymi papierami jak na dom trzeba przejść , mieszkanie najłatwiej i szybko ale znów na gospodarkę trza dojeżdżać albo się przegnać ze swoim biznesem 🤷‍♂️

zrzuć się z Radkiem i kupcie na spółkę Niewiadów N126, ty będziesz miał gdzie mieszkać a on będzie miał przyczepę

Niewiadów N126 – Wikipedia, wolna encyklopedia

• Haha 7
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

Ty się najpierw zastanów co chcesz robić , dojezdzanie nie ma sensu  do gospodarstwa rolnego chyba że ktoś tam mieszka i przypilnuje żęby nic nie ukradli .            

Narazie był by ktoś a dalej nie wiadomo

Opublikowano

buduj mały, a nowy. z możliwością dobudowy jak by była taka potrzeba. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

@Ursus932 żadne przeróbki.

Nikt nie podpisze ci się pod projektem a jeśli nawet to cena gotowca razy 3 lub więcej. 

Nowy 80 do 100m² z prostym dwuspadowym dachem bez wydziwiań, lukarn , kopert czy innych kurników na dachu.

Dziś na wstępie jesteś udrutowany ekologią więc lepiej postawić mały pasywny domek, dostać coś z czystego powietrza czy tam termomodernizacji o ile można, i cieszyć się ciepłem domowego ogniska.

A kredyt będzie Cię do pracy mobilizował🤭

No bez wydziwiania , jak się da to systemem gospodarczym bym budował , murarz jest , drewno swoje , samemu też umiem sporo zrobić 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

No bez wydziwiania , jak się da to systemem gospodarczym bym budował , murarz jest , drewno swoje , samemu też umiem sporo zrobić 

Widać że Radomsko jebnoło kasą i już Marcin szaleje 😉😁🙋‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Ja chętnie taką kupię.

przyjedziesz do mnie z nią na wakacje???

Nie. Nie mam haka w foczce. A poza tym inny cel byłby tej przyczepki. To miałby być mobilny punkt pszczelarski dla ojca. Ramki, sprzęt i inne by tym woził.

• Like 1
Opublikowano

jest taka w okolicy. tylko pomalować. dziwnie by Bananek wyglądał przez okno, a na przyczepie napisy LODY😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Pieprzone energooszczędne Ledy. Może one i kasy mniej zużywają, ale co z tego, jak częściej je trzeba zmieniać i kosztują dwa razy tyle co halogeny. 

IMG_20220119_072446.jpg

Ja nie wiem jakiej mam firmy, ale na zdjęciu wyglądają tak jak te i tą najczęściej używaną trzeba było wymienić po około 4 latach. Mniej używane blisko 6 lat bez wymiany.

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

I dlatego tylko nowy.

Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

Po śmierci męża przejęła wyższą po nim.  Ale jak rodzina opowiadała to po przekroczeniu 100lat jest wysoki dodatek

Chyba 3 krotność emerytury

Opublikowano
Ursus932 napisał:

14 minut temu, stempos1980 napisał:

Z papierami no niestety musisz przejść cała procedurę na przebudowę budynku gospodarczego  ale potem może być łatwiej i taniej chyba że fundamenty się nie nadają to nici z tego 

znaczy plan jest taki że część wykorzystać starego budynku gospodarczego ,pełna cegła fundamenty też pożądane  i dostawić kawałek nowego czyli nowe fundamenty i tak dalej .

może udałoby się najpierw zrobić przebudowę jako budynek gospodarczy a później zmiana , czyli adaptacji na mieszkalny

placu nie masz? stawiaj nowy z 70m2 taniej i lepiej...

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

A w żopu? Swoją drogą, obcykany w cenach jesteś, patrzę. 😉

Czyli znasz ceny 😉

Przed chwilą, Łolek napisał:

Ale chyba żona decyzje podejmowała bo Ty to się mocno wachosz 

Ale beczkę kupił, tyle że inną niż chciał 

Opublikowano
Łolek napisał:

6 minut temu, radekz200 napisał:

Taki jak u mnie? 😂

Ale chyba żona decyzje podejmowała bo Ty to się mocno wachosz 

Musiał wybrać taki, bo nie było domów z napisem PRONAR. 🙊

Karol6130 napisał:

Czyli znasz ceny 😉

Nie znam, zdaje się na ciebie. 😉 Nie korzystam, nie chce usłyszeć komunikatu: baza wirusów została zaktualizowana. 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v