Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

@Karol6130widzisz ten też lux, 🤭nie chcesz

,daje 3 tyś i w niedzielę ze śwagrem jestem , i biere bimber gruszkowy ☺️ 

6 minut temu, DANDYS napisał:

dobre k**wa, stał całe wakacje pług i nagle dziś sprzedali...

Sezon panie 😊

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Mało tęczowe 😂😉

Tęcza to na niebie... 

Ja hetero od zawsze, na zawsze

Opublikowano
6 minut temu, jajonasz napisał:

Najpier to niech się wezmą za poprawkę ustawy, bo tymi wytycznymi to można sobie tylek podetrzeć, nikt nie odmówi przyznania dodatku, a jako podstawy prawnej nie poda poradnika samorządowca xD

https://www.money.pl/pieniadze/dodatek-weglowy-do-zmiany-rzad-chce-ukrocic-naduzycia-ktore-sam-sprowokowal-6807775566035488a.html

Zbliża się koniec patologii i kombinowania 😅 sam znam kilku co pobiegło z korektą deklaracji CEEB aby tylko można było wniosek o dodatek węglowy złożyć i 3 tyś przytulić że niby węglem opala 🤦 a teraz jak nie będą brali pod uwagę tych korekt tylko te z przed 30 czerwca to h*ja co dostaną 😝 A skoro już jeden złożył i nie dostał to i powinna być zablokowana możliwość ponownego ubiegania się do rzeczywiście już istniejącego źródła ogrzewania jakie tam posiada i czym ogrzewa aby też patologia h*ja co dostała 😝

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

,daje 3 tyś i w niedzielę ze śwagrem jestem , i biere bimber gruszkowy ☺️ 

Sezon panie 😊

Za 3 tyś to kolega cię może na dyślu przewieźć 🤭

• Haha 4
Opublikowano
7 minut temu, Roki212 napisał:

https://www.money.pl/pieniadze/dodatek-weglowy-do-zmiany-rzad-chce-ukrocic-naduzycia-ktore-sam-sprowokowal-6807775566035488a.html

Zbliża się koniec patologii i kombinowania 😅 sam znam kilku co pobiegło z korektą deklaracji CEEB aby tylko można było wniosek o dodatek węglowy złożyć i 3 tyś przytulić że niby węglem opala 🤦 a teraz jak nie będą brali pod uwagę tych korekt tylko te z przed 30 czerwca to h*ja co dostaną 😝 A skoro już jeden złożył i nie dostał to i powinna być zablokowana możliwość ponownego ubiegania się do rzeczywiście już istniejącego źródła ogrzewania jakie tam posiada i czym ogrzewa aby też patologia h*ja co dostała 😝

wolałbm żeby dodatek dotyczył agregatu prądotwórczego. Bez prądu w XXI wieku i tak ogrzewanie nie działa. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Bez prądu w XXI wieku i tak ogrzewanie nie działa. 

Co ty za głupoty gadasz. U mnie cała chata na grawitacji. Prąd mi nie straszny. A raczej jego brak. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Co ty za głupoty gadasz. U mnie cała chata na grawitacji. Prąd mi nie straszny. A raczej jego brak. 

To masz szczęście u mnie nawet z ciepłą wodą byłby problem. Jedyne co w domu by grzało bez prądu to kuchnia kaflowa w takiej technicznej kuchni w piwnicach domu. 

Opublikowano
10 minut temu, Roki212 napisał:

z tego będą piękne kwiatki. 

się okaże że sam węgiel w pl, Zielona ue oszaleje 🤭

się okaże ile domów i mieszkań na lewo wynajmowanych 🤭

a wszystko za parę groszy, które w razie czego w mandatach i karach się odzyska 🤣

Opublikowano
26 minut temu, Karol6130 napisał:

Masz rację

Sami dzwonią. 

Czyj to w miejscowości Bo..rki forsznit 517? Bydlę takie u nas w okolicy 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Roki212 napisał:

nowszych instalacjach

Wystarczy że masz kocioł z nadmuchem. Teoretycznie da się palić bez wentylatora w praktyce utrzymanie temperatury jest cholernie trudne. Nie mówiąc już o tym ile materiału pójdzie w komin. 

W zimie pale w kozie w garażu. Zacząłem robić sobie piec który nie miał by takiego spożycia jak koza ale jak zwykle czasu brak. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, hubertb napisał:

To masz szczęście u mnie nawet z ciepłą wodą byłby problem. Jedyne co w domu by grzało bez prądu to kuchnia kaflowa w takiej technicznej kuchni w piwnicach domu. 

A żona taka zimna 🤔😉

Moja działa bez prądu 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

A patrzcie na to, nowe nie doczekały się montażu 

IMG_20220902_104825.jpg

wystarczy że za to ciocia unia zapłaciła w jakimś pseudo dofinansowaniu mały działkowiec, czy młody rolnik na roczek. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Wystarczy że masz kocioł z nadmuchem.

No tak, a jak masz kocioł że nie idzie grawitacyjnie bo kotłownia na poziomie z grzejnikami czy tam podłogowka to tym bardziej bez wymuszonego obiegu lipa 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Pole po New Holandzie.Nie pamiętam modelu ale 7metrowy 

IMG_20220902_125452_351.jpg

przydziadowal. teraz podsiewacz plew w modzie, to potem całe pole zielone i się mówi że się osypalo 😁

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

papierosów 

American Tabacco? Decyzje o zamknięciu takich fabryk, to są podejmowane za oceanem i jeśli mieliby zamknąć, to nawet dyrekcja tego zakładu możeo tym nie wiedzieć a informację mogą podać 2 miesiące przed zaknięciem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v