Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Chyba i ja pomyślę nad patrzalkami......pieniędzy od dawna nie widzę 😉

2 minuty temu, Bananek napisał:

Zaszedłeś do okulisty i powiedziałeś, że nie widzisz dochodu z gospodarstwa?

Może poszedł do szkoły. 😉

Wręcz przeciwnie. W tym roku dopiero ujrzałem prawdziwe pieniądze.

Ale w 2 miesiące wzrok pojechał na urlop. Na telefonie by czytać to zaczyna ręki brakować by go odsunąć.

Wczoraj szybka prywatna wizyta, diagnoza i są patrzałki. 

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

@Karol6130widzisz ten też lux, 🤭nie chcesz

,daje 3 tyś i w niedzielę ze śwagrem jestem , i biere bimber gruszkowy ☺️ 

6 minut temu, DANDYS napisał:

dobre k**wa, stał całe wakacje pług i nagle dziś sprzedali...

Sezon panie 😊

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Mało tęczowe 😂😉

Tęcza to na niebie... 

Ja hetero od zawsze, na zawsze

Opublikowano
6 minut temu, jajonasz napisał:

Najpier to niech się wezmą za poprawkę ustawy, bo tymi wytycznymi to można sobie tylek podetrzeć, nikt nie odmówi przyznania dodatku, a jako podstawy prawnej nie poda poradnika samorządowca xD

https://www.money.pl/pieniadze/dodatek-weglowy-do-zmiany-rzad-chce-ukrocic-naduzycia-ktore-sam-sprowokowal-6807775566035488a.html

Zbliża się koniec patologii i kombinowania 😅 sam znam kilku co pobiegło z korektą deklaracji CEEB aby tylko można było wniosek o dodatek węglowy złożyć i 3 tyś przytulić że niby węglem opala 🤦 a teraz jak nie będą brali pod uwagę tych korekt tylko te z przed 30 czerwca to h*ja co dostaną 😝 A skoro już jeden złożył i nie dostał to i powinna być zablokowana możliwość ponownego ubiegania się do rzeczywiście już istniejącego źródła ogrzewania jakie tam posiada i czym ogrzewa aby też patologia h*ja co dostała 😝

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

,daje 3 tyś i w niedzielę ze śwagrem jestem , i biere bimber gruszkowy ☺️ 

Sezon panie 😊

Za 3 tyś to kolega cię może na dyślu przewieźć 🤭

• Haha 4
Opublikowano
7 minut temu, Roki212 napisał:

https://www.money.pl/pieniadze/dodatek-weglowy-do-zmiany-rzad-chce-ukrocic-naduzycia-ktore-sam-sprowokowal-6807775566035488a.html

Zbliża się koniec patologii i kombinowania 😅 sam znam kilku co pobiegło z korektą deklaracji CEEB aby tylko można było wniosek o dodatek węglowy złożyć i 3 tyś przytulić że niby węglem opala 🤦 a teraz jak nie będą brali pod uwagę tych korekt tylko te z przed 30 czerwca to h*ja co dostaną 😝 A skoro już jeden złożył i nie dostał to i powinna być zablokowana możliwość ponownego ubiegania się do rzeczywiście już istniejącego źródła ogrzewania jakie tam posiada i czym ogrzewa aby też patologia h*ja co dostała 😝

wolałbm żeby dodatek dotyczył agregatu prądotwórczego. Bez prądu w XXI wieku i tak ogrzewanie nie działa. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Bez prądu w XXI wieku i tak ogrzewanie nie działa. 

Co ty za głupoty gadasz. U mnie cała chata na grawitacji. Prąd mi nie straszny. A raczej jego brak. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Co ty za głupoty gadasz. U mnie cała chata na grawitacji. Prąd mi nie straszny. A raczej jego brak. 

To masz szczęście u mnie nawet z ciepłą wodą byłby problem. Jedyne co w domu by grzało bez prądu to kuchnia kaflowa w takiej technicznej kuchni w piwnicach domu. 

Opublikowano
10 minut temu, Roki212 napisał:

z tego będą piękne kwiatki. 

się okaże że sam węgiel w pl, Zielona ue oszaleje 🤭

się okaże ile domów i mieszkań na lewo wynajmowanych 🤭

a wszystko za parę groszy, które w razie czego w mandatach i karach się odzyska 🤣

Opublikowano
26 minut temu, Karol6130 napisał:

Masz rację

Sami dzwonią. 

Czyj to w miejscowości Bo..rki forsznit 517? Bydlę takie u nas w okolicy 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Roki212 napisał:

nowszych instalacjach

Wystarczy że masz kocioł z nadmuchem. Teoretycznie da się palić bez wentylatora w praktyce utrzymanie temperatury jest cholernie trudne. Nie mówiąc już o tym ile materiału pójdzie w komin. 

W zimie pale w kozie w garażu. Zacząłem robić sobie piec który nie miał by takiego spożycia jak koza ale jak zwykle czasu brak. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, hubertb napisał:

To masz szczęście u mnie nawet z ciepłą wodą byłby problem. Jedyne co w domu by grzało bez prądu to kuchnia kaflowa w takiej technicznej kuchni w piwnicach domu. 

A żona taka zimna 🤔😉

Moja działa bez prądu 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

A patrzcie na to, nowe nie doczekały się montażu 

IMG_20220902_104825.jpg

wystarczy że za to ciocia unia zapłaciła w jakimś pseudo dofinansowaniu mały działkowiec, czy młody rolnik na roczek. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Wystarczy że masz kocioł z nadmuchem.

No tak, a jak masz kocioł że nie idzie grawitacyjnie bo kotłownia na poziomie z grzejnikami czy tam podłogowka to tym bardziej bez wymuszonego obiegu lipa 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Pole po New Holandzie.Nie pamiętam modelu ale 7metrowy 

IMG_20220902_125452_351.jpg

przydziadowal. teraz podsiewacz plew w modzie, to potem całe pole zielone i się mówi że się osypalo 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v