Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał:

Ładny 🤔

IMG_20200918_100655.jpg

Ile dałeś ? W takim stanie czy remont robiłeś ?  Szukam coś do poprawek

No ładny 👍

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Ta? Gdzie niby ?

W Polsce. Poczekaj jeszcze trochę. Cierpliwości.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

OK, Ja nie krytykuję kogoś kto wybrał sobie taką drogę i będzie zbierał jakieś punkty.Osobiscie uważa że w tym momencie jest tyle możliwości ustawienia się w życiu ze tracenie czasu na maturę jest poprostu rozrzutnością.Chlopak tu nie daleko nawet zawodówki nie skończył pojechał do Niemiec jest dekarzem z tym że poprostu ma talent w ręku (samouk) i postawił bez kredytu dom w dwa lata.A jego siostra nauczycielka jeździ rozj.....m Astrą i płacze że nie wie za co węgiel kupi

Tylko zapomniałeś dodać że jak zaczął pierwszy raz wyjeżdżać to musiał jeb*c po 10 godzin wpierd*lać najtańsze śmieciowe jedzenie i mieszkać w klitkach robotniczych często kisić się w 6 osób w  małym pokoju, by cokolwiek odłożyć. A widzisz, a ja znam osobę co ma mature, ukończyła studia i jest prawnikiem i trzepie taką samą albo i większą kasę i nie musi skakać po dachach w 30 stopniowym upale u Niemca. Znam też osoby co to też twierdziły że po co się uczyć, a teraz żebrzą pod sklepem o 5 zł bo do wódy brakuje, a niektórzy się zaćpali. I tak możemy się wymieniać przykładami do usranej śmierci, ale co to zmieni? Ano nic. Prawda jest taka że matura daje więcej furtek w pewnych względach, tylko trzeba umieć je wykorzystać, a że później ktoś na to lache kładzie to już nie jest wina matury.

• Like 1
Opublikowano

rozejrzyj się. 

knajpy w tym roku cieniutkie obroty, hotele też, lokali do wynajęcia mnóstwo w mieście. firmy budowlane aby na bieżąco było, mnóstwo ludzi odmówiło roboty. 

najwieksza fabryka regionu za rok najprawdopodobniej do zamknięcia i będzie przeniesiona do Rumunii. 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

rozejrzyj się. 

knajpy w tym roku cieniutkie obroty, hotele też, lokali do wynajęcia mnóstwo w mieście. firmy budowlane aby na bieżąco było, mnóstwo ludzi odmówiło roboty. 

najwieksza fabryka regionu za rok najprawdopodobniej do zamknięcia i będzie przeniesiona do Rumunii. 

Jaka fabryka ?

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Wątpię żeby całą produkcje przenieśli do Rumunii, tam o personel też bardzo ciężko. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

W czasie gdy zdawałem maturę ,matura była wyżej ceniona niż teraz studia .Dopiero w latach dziewięćdziesiątych tych ,,studii'' nasrało ,wszędzie powstawały filie filli ,i z sąd ludzie co zdawali maturę na przełomie osiemdziesiątych na dziewięćdziesiąte lata ,mają do tego szacunek . Jak widzę teraz ,to byle kretyn ,normalna noga kończy technikum ,dlaczego ? ,ano dlatego że za uczniem idą pieniądze i trzeba go przepchać . Kiedyś było to nie do pomyslenia ,nie umiałeś won [albo w inny przyziemny sposób mogłeś ,,przekonać'' profesorkę ,bo jeśli już kilka to poległeś ,nie stać cię było]

Sam bym tego lepiej nie powiedział 

Teraz trwa produkcja ludzi że średnim wyksztalceniem 

Kiedyś  słaby uczeń szedł do zawodówki, do techników były egzaminy i odsiew a teraz byle gamoń kończy studia 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Jaka fabryka ?

papierosów 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Ciekawe jakbyś zmobilizował dzieci do nauki: synu nie musisz się uczyć, ojciec skończył 8 klas i zobacz jakim fyndem jeździ? Znam dużo osób, które z zawodowym wykształceniem ustawili się w życiu, ale znam jeszcze więcej z wyższym, którzy żyją jak pączki w maśle i zarabiają kasę, o której ci z podstawowym mogą sobie tylko pomażyć i za pracę 8 godzin, a nie jak na budowach za 10 albo 12. Zasada jest prosta: kto ma szkołę ten ma lżej

Myślę że kto ma głowę i wykształcenie ten ma lżej 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

tylko nie dinaro 🤦‍♂️ na jednym polu z rotondo dało tonę mniej ...

Dinaro swietna odmiana

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

🙆🏻‍♂️,☀

Trzeba wstawać zakończyć orki siewne.

Po cóż tak szybko 

Opublikowano
6 minut temu, tomek222 napisał:

Tylko zapomniałeś dodać że jak zaczął pierwszy raz wyjeżdżać to musiał jeb*c po 10 godzin wpierd*lać najtańsze śmieciowe jedzenie i mieszkać w klitkach robotniczych często kisić się w 6 osób w  małym pokoju, by cokolwiek odłożyć. A widzisz, a ja znam osobę co ma mature, ukończyła studia i jest prawnikiem i trzepie taką samą albo i większą kasę i nie musi skakać po dachach w 30 stopniowym upale u Niemca. Znam też osoby co to też twierdziły że po co się uczyć, a teraz żebrzą pod sklepem o 5 zł bo do wódy brakuje, a niektórzy się zaćpali. I tak możemy się wymieniać przykładami do usranej śmierci, ale co to zmieni? Ano nic. Prawda jest taka że matura daje więcej furtek w pewnych względach, tylko trzeba umieć je wykorzystać, a że później ktoś na to lache kładzie to już nie jest wina matury.

Po pierwsze studia prawnicze są cho.....drogie rodzice muszą być przy kasie.Po drugie środowisko prawnicze jest dość zamknięte i trzeba mieć plecy aby tam się dostać.Po trzecie żaden prawnik po studiach nie dostanie od razu spraw gdzie chodzi o miliony a co najwyżej może bronić kogoś kto na czerwonym przejechał.Cpanie to sprawa charakteru nie matury.Najpierw pracował z majstrem Niemcem i dwoma Polakami.Kazdy miał osobny pokój zaczynał od 12€.Sam mu tą robotę załatwiłem teraz ma 15€ na godzinę

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jak się chce żeby dziecko coś osiągnęło to od małego trzeba nad tym pracować. Ja miałem powiedziane "ucz się dobrze a na co Ci będzie brak to dostaniesz" a że uczyć się nie musiałem bo zapamiętywałem z lekcji to sobie po szkole pracowałem dzięki czemu i na warsztaty zbytnio nie musiałem chodzić. Coś tam po handlowałem w między czasie niejednokrotnie z nauczycielami, jakieś zlecenia dla nich się zrobiło to też inne spojrzenie było, na duperki był czas i technikum zdane prawie najlepiej z całej klasy, matura zdana, egzamin zawodowy zdany. 

Ło kurna, coś mi to przypomina 🤔

Opublikowano

no trochę. 

duża fabryka pokryć dachowych i mnóstwo stoczni. 

w tych działach też się nie ciekawie robi. 

Opublikowano
18 minut temu, tomek222 napisał:

Kumpel który skończył studia prawnicze handluje samochodami 😂

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Czyli nawija makaron na uszy w innym miejscu niż sąd. 

Fajna robota też kiedyś samochody sprowadzałem.A ilu fachowców człowiek poznał.Niemal każdy kupujący z własnym Mietkiem mechanikiem przejechał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v