Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co szukasz to znajdę. Żaden problem. Tylko żeby sprawa była jasna, bierzesz to co zamówisz i koniec, trupa nie wynajde to się nie martw. Nie mam czasu później się z tym uzerac i sprzedawać.  

8 minut temu, Karol6130 napisał:

Od sąsiada brałem to raz półtorej rozrzutnika, drugi raz dwa rozrzutniki za tira. 

Cena dla mnie uczciwa 

Z sąsiadami to nawet koszenie po swojemu liczę. Wg mnie przelicznik na gnój, to uczciwa cena ;)

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

Jutro zadzwonię i może się,, motorek ,, założy 

W sumie niedaleko ode mnie 25 km jak by na Bełchów  lecieć 

To jeszcze wieże kościoła będzie widać trza jechać 😉

Do mnie drugie 25 pewnie gdzieś będzie, ale jakbyś kupił to od razu przywoź

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak chcesz na taśmie to napisz

Do "lepszego" wapna z taśmą by wystarczył ale chcę tym też rozsiewać zwykle wapno co się sypie 10-15 t na ha i ten z taśmą raczej nie za bardzo do tego 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Co szukasz to znajdę. Żaden problem. Tylko żeby sprawa była jasna, bierzesz to co zamówisz i koniec, trupa nie wynajde to się nie martw. Nie mam czasu później się z tym uzerac i sprzedawać.  

Z sąsiadami to nawet koszenie po swojemu liczę. Wg mnie przelicznik na gnój, to uczciwa cena ;)

Zwłaszcza że go mu wtedy brakło 

My tam zawsze jakoś się policzymy, straty nie ma. 

Ostatnio pożyczał spawarki to chciał mi usługę krycia zrobić gratis. Ale gdzie tak się liczyć. 

Spawarka była darmo, za byka normalnie zapłaciłem. 

Opublikowano

To i u mnie barter. Ramki rusztowań, za worek kartofli, przyczepa od sąsiada, bierz moja przyczepę, i tak w nieskończoność. Z sąsiadami trzeba dobrze żyć. Lepiej jak z rodziną. Z sąsiadami na codzień z rodziną na zdjęciu.... 

Opublikowano
29 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ciężko trafić w sensownych pieniądzach

Co się pojawi to zaraz sprzedane 

poszukaj czegoś w sensowniejszych 

43 minuty temu, bratrolnika napisał:

niby czasówka jest, a co do czego to z dwa razy w roku włączone

hvj z czasówką   jak to ma chodzić kiedy jest ciemno i jednocześnie w tańszej taryfie i o ile taka jest , w okolicy kto to zrobił to też zabawka dobra była tylko na chwile od wybudowania domu a później czasem na święta odpalą 

Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

czego się boicie. podejść. zdasz ok, nie to też tragedii nie robić. 

coś was to kosztuje 🤔

u nas nauczyciel z matematyki w technikum nie dopuszczał do matury jak ktoś miał 2 żeby mu przypału narobić i matury nie zdać psując statystyki 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Wiele jestem w stanie zrozumieć, ale obserwować psie jaja ma mrozie?

Niebywałe🤣🤣🤣

może jeszcze buja tak jak bycze😜

4 godziny temu, witejus napisał:

To ty śpisz na tym kole?

on płacze a nie śpi 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DANDYS napisał:

a po jakiego grzyba ta matura? 🤔

Egzamin dojrzałości zawsze warto mieć i wcale nie jest trudny. Egzamin zawodowy potwierdza tylko to że nie zmarnowałeś dodatkowego roku w technikum. Samo zdanie zawodu to tak jak byś miał zawodówkę. Nie ujmując nikomu intelektu nie po to chodzi się 4 lata do szkoły, żeby wyjść z niej z wykształceniem niepełnym. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

u nas nauczyciel z matematyki w technikum nie dopuszczał do matury jak ktoś miał 2 żeby mu przypału narobić i matury nie zdać psując statystyki 

może jeszcze buja tak jak bycze😜

on płacze a nie śpi 

Do matury to ci mogą naskoczyc. Chcesz to piszesz nie to nie i żaden nauczyciel nie może Ci zabronić.  Ja miałem wyjebane, zgłosiłem się jakiś czas przed maturami, że będę pisał (cały rok szkolny mówiłem że nie będę). Zdałem od tak wynik jako jeden z lepszych ze szkoły, bez tego całego pierdolamento przed maturalnego. Tych co gonili na maksa pisali poprawki.

Tak jak mówisz statystyka. Od malenkosci ogłupiaja ludzi. 

Na studia chciałem w sumie iść, ale tak po czasie to już nie widziałem potrzeby. 

3 minuty temu, hubertb napisał:

Egamin dojrzałości zawsze warto mieć i wcale nie jest trudny. Egzamin zawodowy potwierdza tylko to że nie zmarnowałeś dodatkowego roku w technikum. Samo zdanie zawodu to tak jak byś miał zawodówkę. Nie ujmując nikomu intelektu nie po to chodzi się 4 lata do szkoły, żeby wyjść z niej z wykształceniem niepełnym. 

I co on ci dał? Tak szczerze ? Bo mi nic. Choć w sumie nigdy nie miałem aspiracji robić kariery na etacie. 

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

I co on ci dał? Tak szczerze ? Bo mi nic. Choć w sumie nigdy nie miałem aspiracji robić kariery na etacie. 

Mi dał satysfakcję, a moim rodzicom potwierdzenie tego że na syna warto było łożyć pieniądze. Resztę wypracowuję sam. 

Opublikowano

Mhm. Czyli żadnych drzwi matura ci nie otworzyła. Tak samo jak i mi. 

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

A politechnika jakie drzwi? 

Do olbrzymiego grona bardzo inteligentnych znajomych z którymi dało się konie kraść. A im więcej ludzi znasz tym lepiej w życiu bo u każdego coś da się "załatwić". Jeśli próbujesz podważyć sens matury u mnie poparcia nie szukaj. Uważam że każdy powinien przynajmniej spróbować podejść, to czy zda to inna kwestia. Chociaż napisałbym pewnie teraz maturę z marszu. 

• Like 1
Opublikowano

Nie chodzi o maturę. Bo matura to pryszcz. Bez żadnej nauki średnio rozgarniety uczeń to napisze. Znajomości to masz rację, dużo dają. Chciałbym tylko wiedzieć czy to wszystko dało ci możliwości bardzo dobrego zarobku, tudzież ciągłego rozwoju osobistego. Nie każdy patrzy też na pieniądze. 

Moim znajomym bez pleców, w życiu zawodowym szykuje się tak samo jak tym po zawodowce.

Opublikowano

pierwszy przymrozek tego lata 😐. matura daje pewnośc siebie ,ukończyć szkołę tylko ,to w papierach jak i przy rozmowie ,jesteś człowiekiem drugiej kategorii ,takim niedoukiem jesteś postrzegany

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Agrest napisał:

Wiele jestem w stanie zrozumieć, ale obserwować psie jaja ma mrozie?

Niebywałe🤣🤣🤣

Trzeba mieć w życiu jakieś zainteresowania, hobby, pasję. 😉 

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Opublikowano
Dziad932 napisał:

13 minut temu, Pafnucy napisał:

a czytałes ile Sołtys miał z ha pszenzyta, innej odmiany? jeszcze lepiej dało jak Sławkowe.

Nie chodzi o ilość , tylko gęstość 

Ale pamiętam co sołtys pisał

Ja jestem zadowolony z borowika i Gringo , a w tym roku dojdzie jeszcze stare dinaro 

tylko nie dinaro 🤦‍♂️ na jednym polu z rotondo dało tonę mniej ...

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Karol6130 napisał:

Zwłaszcza że go mu wtedy brakło 

My tam zawsze jakoś się policzymy, straty nie ma. 

Ostatnio pożyczał spawarki to chciał mi usługę krycia zrobić gratis. Ale gdzie tak się liczyć. 

Spawarka była darmo, za byka normalnie zapłaciłem. 

A jużem myślał że on ciebie chciał kryć 🙆‍♂️🤭😉

Siemanko 🙋‍♂️

24 minuty temu, PRIMO napisał:

🙋‍♂️ tylko 3⁰C 🥶

@Łolek jak tam rozmyślania na temat koloru?

Czerwony będzie bo mni w chałupie  żyć nie dadzą, tyko temat się odwleka bo różne takie tam trzeba ogarniać, ale dach jebne szary na mfa go wystylizuje 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

40 minut temu, slawek74 napisał:

co to za trzcina 🤔 opłaca się to kosić 🤔

Sławku my wiemy że u ciebie wszystko naj, qq tyż pewnie ładna, zielona i z dużą kolbą 😉

takie dziadostwo to ja chyba tylko na foto widziałem....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v