Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Trzeba się urobić , rozładunek zboża jarego do siewu 😉

IMG20220901125840.jpg

49 minut temu, pedro2 napisał:

O kurde takiego baksa na plecach nosisz? 💪 Nie lepiej kupić normalne z uszami... Toż to grosze i kilka lat posłuży. 100szt tonowych po płatkach owsianych kupiłem po 20zł, raz użyte

@karolr2 patrz. Wśród współczesnego pokolenia lepsi niż ci ze starszych co dźwigali 150 kg. zboża w workach. ;)  

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

O kurde takiego baksa na plecach nosisz? 💪 Nie lepiej kupić normalne z uszami... Toż to grosze i kilka lat posłuży. 100szt tonowych po płatkach owsianych kupiłem po 20zł, raz użyte

Też kupuje takie ale jak na dole magazynuje , ale co to za różnica z uszami czy bez jak to jest na syropie i trzeba łopatować 😉

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

O to też nie. Ani to ani to. Lepiej jakoś twórczo dzień spędzić niż po pryzmie jeździć 

mogłeś na neptunowanie przyjechać i na debatę przy pracy na mazurach 

Opublikowano
kris91 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

w ziemi mam styrodur

A to jego nie gryzą? 👀👀👀 @HF86 Problem się rozwiązał, za rzadki klej był 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ A jeszcze jedno pytanie, jak będę chciał na klej malować to maznąć najpierw szczepnym czy tylko zagruntowac zwykłym i malować? 👀👀👀👀

a weź sam spróbuj który smaczniejszy 😁

Opublikowano

nie jest źle. 

wiem że wy tam od małego w za ciasnych butkach, ale bez przesady, te forum to nie komisja zapomogowa 🤭

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał:

a po jakiego grzyba ta matura? 🤔

Oo. Głos rozsądku. Według mnie lepiej mieć zawód na papierze niż jakoś świstek z matury. Choć i tak większość patrzy na to co umiesz 

a jak byś zdawał i zdał to w czym problem 🤔 próbuj

Opublikowano

czego się boicie. podejść. zdasz ok, nie to też tragedii nie robić. 

coś was to kosztuje 🤔

Opublikowano

Wreszcie pogoda zrobiła się rychtyk dla bananka. 18°C i słonecznie. Ale w powietrzu wierudna jesień. Czekać tylko gdzie wykopki wkoło, zakupić z 500kg ziemniorów na zimę i można myśleć o cięciu kukurydzy bo zaczyna schnąć od spodu.

HF86 napisał:

nie jest źle. 

wiem że wy tam od małego w za ciasnych butkach, ale bez przesady, te forum to nie komisja zapomogowa 🤭

Jest źle. Uwierz mi. Jeszcze tak kiepskiego poplonu na moich ziemiach nie było.

Opublikowano
34 minuty temu, slawek74 napisał:

a jak byś zdawał i zdał to w czym problem 🤔 próbuj

Może i tak tylko jest pewien szczegół. Szkoła sama nakłania nas żeby ci którzy albo zdadzą albo nie lub ci którzy może by się załapali jeszcze "poważnie się zastanowili czy napewno chcą pisać" 

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

Może i tak tylko jest pewien szczegół. Szkoła sama nakłania nas żeby ci którzy albo zdadzą albo nie lub ci którzy może by się załapali jeszcze "poważnie się zastanowili czy napewno chcą pisać" 

To nie słuchaj ich pierdolenia 😄. Kurła, technikum to było to. Budowlanka, piękne czasy. 25 osób w 1 klasie, szkołę skończyliśmy w 9 osób.  Z czego do matury podeszło chyba 6. Mnie zniechęcili do niej, bo warunek był- kończysz szkołę bez matury, albo powtarzasz rok. Po dwóch latach od skończenia szkoły, poszedłem z głupa na maturę. Zdałem ją z poprawką w sierpniu z matematyki, bo j**ane 28% było xD. Jakbym poszedł odrazu po szkole to nawet z tą matematką problemu by nie było. Więc nie słuchać pierdolenia 60letnich emerytek, próbujących nie dać sobie wejść na głowę przez młodych byczków. Ehh, a co się wiader na dziedzińcu przyjęło. No nic, cza iść paszy umerdać.

Pogoda nijaka, bym powiedział, że chłodno nawet.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Bananek napisał:

Wreszcie pogoda zrobiła się rychtyk dla bananka. 18°C i słonecznie. Ale w powietrzu wierudna jesień. Czekać tylko gdzie wykopki wkoło, zakupić z 500kg ziemniorów na zimę i można myśleć o cięciu kukurydzy bo zaczyna schnąć od spodu.

Jest źle. Uwierz mi. Jeszcze tak kiepskiego poplonu na moich ziemiach nie było.

U nas małorolni kopią na całego, a kurzy się jak...🙆‍♂️ desz potrzebny ludzie orki robią i niby chłodno ale zaraz obsycha i pole białe,  ja czyba poczekam i jak już to orka i siew. Kurła a na Emiratach skurwesyny deszcz wywołują 😮 i jak ma być norma z pogodą u nas🤔 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

mogłeś na neptunowanie przyjechać i na debatę przy pracy na mazurach 

Musiałem rano służbowo sale jechać po dogadywać a gdzie od południa się brać za taką robotę 🙆‍♂️ przecież wiesz ze bym Ci pomógł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v