Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, marcin19071980 napisał:

Część Pany.Według niektórych portali dziś będzie morderczy upał 30*.Czy w związku z nie bezpieczenstwem zamierzacie wogule opuszc dom?Zalecają nie wychodzić i dużo pić co jak zaobserwowałem wielu wzięło sobie do serca pod pobliskim sklepem

Dziś popołudniu wezmę sobie te rady do serca 

6 minut temu, Pafnucy napisał:

tylko patrzeć jak Fynda kupisz, a innym odradzał bedziesz... już ja CIE znam...    brum brummmm.

cza jechać prase odprowadzić....

Zięć mu kupi🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

To pokaż jaka to 

Jak już odwieziesz

vicon1901

Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

Tam gdzie byłem ostatnio rano w sklepie byłem 7.15-7.40 to codziennie ta sama ekipa i puste butelki już mieli koło ławki + kontynuowana konsumpcja 🤣

W czym gustują, piwo czy mocniejsze trunki?

Opublikowano
szymon09875 napisał:

jest nadal z kim ustalac 😉 kryzys przyhamowany

Bycie z kobietą to jazda po sinusoidzie. Raz bardzo dobrze, raz bardzo źle i tak w kółko. Sam się łapię na tym, że jak jest fajnie to zaczynam się martwić bo wiem, że się za niedługo spierdoli. Ale za to jak się kłócimy to wiem, że na horyzoncie stoi widmo wjazdu na górę paraboli. 😉

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Zięć mu kupi🤣

Jak będzie nim robił i naprawiał to niech kupuje

Ja tam nie lubię jak sie coś moźe niespidziewanie nawalić

Wyjdzie burza jeybnie piorun i  PO sterowniku

😁

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

Bycie z kobietą to jazda po sinusoidzie. Raz bardzo dobrze, raz bardzo źle i tak w kółko. Sam się łapię na tym, że jak jest fajnie to zaczynam się martwić bo wiem, że się za niedługo sp***doli. Ale za to jak się kłócimy to wiem, że na horyzoncie stoi widmo wjazdu na górę paraboli. 😉

Czyli jednym słowem zero stabilizacji?

Byłem z samego ranka u gościa, który miał się likwidować przez pannę. Kurna, nic nie sprzedaje, wrócił do wsi i po pannie nie ma śladu 🤭

Ciepło, słonecznie, trzeba iść wędzić sery.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli jednym słowem zero stabilizacji?

Byłem z samego ranka u gościa, który miał się likwidować przez pannę. Kurna, nic nie sprzedaje, wrócił do wsi i po pannie nie ma śladu 🤭

Ciepło, słonecznie, trzeba iść wędzić sery.

Jak? Że samobója chciał strzelić?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Gospodarkę likwidować. A ma dużo sprzętu. 

Nie ma znaczenia ilość sprzętu, właściwie jeśli masz dużo i chcesz to ciągnąć sam to wartość ma sprzęt który upraszcza i przyspiesza. 

Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

😁

Rysiek  ciebie  to już chyba  trafił  bo takie  rzeczy  piszesz 

A zepsuć  może się wszystko,  nawet kij się  złamie 

• Like 1
Opublikowano

Nie chodzi o uproszczenia i przyspieszania. Chował byki, ma rozrzutnik, Cyklopa. Chciałem od niego wynegocjować te dwa cary ale mówi, że teraz w domu jest to wraca z powrotem do hodowli przy tych cenach nawozów. A pola nie ma dużo, z 4ha ornego, 2 czy 3 lata ode mnie młodszy.

3 minuty temu, hubertb napisał:

Nie ma znaczenia ilość sprzętu, właściwie jeśli masz dużo i chcesz to ciągnąć sam to wartość ma sprzęt który upraszcza i przyspiesza. 

Opublikowano
36 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie kupie fynda

Ani żadnego innego z prundem i olejem do zmiany biegóf

To w tym nieudacznym rzępie oleju nie zmieniasz w ogóle?

Opublikowano
29 minut temu, witejus napisał:

W czym gustują, piwo czy mocniejsze trunki?

Z rana szło piwo, może później coś mocniejszego wjeżdżało ale tego już nie wiem ;)

27 minut temu, Bananek napisał:

Bycie z kobietą to jazda po sinusoidzie. Raz bardzo dobrze, raz bardzo źle i tak w kółko. Sam się łapię na tym, że jak jest fajnie to zaczynam się martwić bo wiem, że się za niedługo sp***doli. Ale za to jak się kłócimy to wiem, że na horyzoncie stoi widmo wjazdu na górę paraboli. 😉

O to to, dokładnie. Tylko że jak wiadomo zjazd z góry na dół jest o wiele szybszy niż wspięcie się do góry spowrotem :D

20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jaka ona duża

A to używka była🤔

Myślałem że torbanek dał na testy nófkę😎

Jak pół stodoły

https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/703623-vicon-rv-1901/

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

😁

Czyli lubisz jak spodziewanie nawali? Ciekawe 🤔

Jak przypierdzieli piorun to poznasz co to kara Boża 😄

Edytowane przez Pigmei
  • Haha 2
Opublikowano

Za Trolla dziękuję, łatwiej Cyklopa podpiąć. Tylko u niego te widły nie są obrotowe to tak sobie wybiera. Więc może i dobrze wyszło.

4 minuty temu, hubertb napisał:

Mądry ruch, tylko ja zamiast klunkra jakim jest cyklop wolał jednak trolla. 

Opublikowano
37 minut temu, Pafnucy napisał:

vicon1901

Za duża dla Ciebie 

36 minut temu, Rolnik1973 napisał:

😁

Ta ciapaty będzie robił 🤣pod siebie i dzieci 😆

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Za Trolla dziękuję, łatwiej Cyklopa podpiąć.

Robisz sobie taki stelaż który trzyma to w jednym miejscu może być nawet ze stempli i podpinasz dużo wygodniej. Pomijając oczywiście pompę itp. Cyklop jest nie dużo mniejszy niż cała 30 więc to mebel straszny. Rozrzutnika poszukaj po okolicy na razie chodzą po taniości więc coś byś ogarnął w niskiej cenie. 

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może Sławek syna ożeni z Ryskówną😉

No było by to co najmniej wydarzenie roku. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v