Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, tomo12 napisał:

Jeżeli chcesz zasilać gospodarstwo domowe to powinieneś moim zdaniem szukać czegoś z AVR, aby uniknąć problemów z niedziałającą elektroniką. Zasilany z ciągnika czy z niezależnym źródłem zasilania?

Zupełnie się nieznam.

Ciągników kilka jest. Tylko nie mam pojęcia jakie to obciążenie i ile mocy potrzeba. 

Z drugiej strony coś bardziej mobilnego pewnie byłoby lepsze

Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Koledze już dvpe trują. 

Jeszcze sieczkarnie nie naszykowane a te już koniecznie na poniedziałek wtorek. 

Ziarno białe, kukurydza zielona a te już kosić. 

Mają co dawać a na polu będzie znów kukurydza 

Toż samo z bizonowaniem będzie co tanio kupować 🤭

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

A co ich to obchodzi. Dadzą 15 emeryturę i suszowe przed wyborami i będą rządzić kolejne 4 lata.

wybierają stare urwy i dziwią się że wierne nie są, a się puszczają na okrągło. 

a elektorat jak bite żony " on taki nie jest, a jak jest to się napewno zmieni "

szkoda nerwów, człowiek korzenie zapuścił bo nadzieja była że będzie normalnie 🥴

Opublikowano

Rysiek Ty mendo 🙈 jak już tak nie możesz posiąść się ze szczęścia nad "dramatem" hodowców, to zapuść swe myśli tak głęboko głęboko w te ostatnie konające szare komórki (nie socjalne) i pomyśl. W skrajnej sytuacji my mamy i mięsko i serek i masełko i mleczko i jajeczko i ciasteczko. A Ty co najwyżej będziesz wpyerdalał suchy chleb i chlebem zagryzał, bo ten burek przy budzie na długo Ci nie starczy 🥴 a zima idzie... także tego. Ten się śmieje (...)

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Rysiek, jako tak wielki miłośnik Ursusa powinieneś lekką ręką wydać 200zł na taki komunistyczny kufel🤣

@Dziad932 dla Ciebie mam drugi za 100.

Dla miłośnika polonezów z kurpiowej wioski trzeci za 5 dych 🤭

20220826_200622.jpg

Żeby mnie się kompot w niem zepsuł? 

2 godziny temu, Dziad932 napisał:

czemu Kurpiok ma tańszy 🤔 aa..

Bo jestem bidok 

Opublikowano

8.5 tyś jurków rozjebany rewers. Hmm 99 rok co powieta fergusoniarze? 13 tyś h potwierdzone przez serwis 🤔

Screenshot_20220826-225918_Poczta.jpg

Opublikowano

No prąd służy do włączenia elektrozaworu hydrauliki. Do niczego więcej. Jeśli nie działa rewers to albo nie ma ciśnienia na bloku zaworowym, albo zawór uległ uszkodzeniu przez syf w skrzyni albo po prostu urwany jest przewód do zaworu. O ile ostatnia usterka jest śmieszna to jeśli nie ma odpowiedniego ciśnienia w skrzyni to na stałe włączone są np. przedni napęd i chyba blokada więc jeśli ktoś tym próbuje uparcie jeździć to w końcu coś pierdolnie. 

Opublikowano

Panie, Fergusona studiuje ze 4 lata. Co do ostatniej usterki, to włączony jest przedni napęd i wolna skrzynia i najniższy polbieg, tak się nie da jeździć. To nie ma chooja że coś się przez rewers ro***bie więcej. 

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

I tu byś się zdziwił. 

Jak będziesz jeździć 7-8 nawet niechby 10 km/H? Nie ma cisnienia masz tylko wolne (polowe,jak zwał tak zwał) biegi. Nie da się przełączyć na szosowe, nawet jak kabel z czujnika się odczepi nie przelaczysz. Nie ma szans. 

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Do czego to dojszło

Zara nic nie będzie🙆🏻‍♂️

Zawsze wody można kranówy się napić lub konpotu a piwa żal by było, no ale winogrona dużo w tym roku damy radę.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

"a co będziesz komu płacił, ja Ci po godzinach zrobię"

No i po godzinach się robi chociaż uszczelki pod głowicą w bmw by mi się nie chciało. 

Opublikowano

Mam problem z Fordem/New Hollandem 7740. Czasem po postoju ciągnika (nie musi być długi) nie chce odpalić ponieważ w filtrze nie ma paliwa i trzeba pompować je ręcznie. Najgorsze jest to że wygląda na to że to paliwo ucieka do oleju silnikowego. Wtryski sprawdzone, pompa była oddana do uszczelnienia i nadal to samo.

Jest jakieś inne miejsce gdzie paliwo mogłoby się dostawać do oleju? Wydaje mi się, że to jednak pompa skoro po postoju nie ma w niej (i filtrze) paliwa.

Opublikowano
22 minuty temu, pawelkx napisał:

Mam problem z Fordem/New Hollandem 7740. Czasem po postoju ciągnika (nie musi być długi) nie chce odpalić ponieważ w filtrze nie ma paliwa i trzeba pompować je ręcznie. Najgorsze jest to że wygląda na to że to paliwo ucieka do oleju silnikowego. Wtryski sprawdzone, pompa była oddana do uszczelnienia i nadal to samo.

Jest jakieś inne miejsce gdzie paliwo mogłoby się dostawać do oleju? Wydaje mi się, że to jednak pompa skoro po postoju nie ma w niej (i filtrze) paliwa.

Pompka zasilająca 

Siemana z rana riebjato kochana 

1 godzinę temu, konteno napisał:

Już powstawali czy jeszcze nie śpicie?

A co ty taki ciekawy co

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v