Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, tomo12 napisał:

Jeżeli chcesz zasilać gospodarstwo domowe to powinieneś moim zdaniem szukać czegoś z AVR, aby uniknąć problemów z niedziałającą elektroniką. Zasilany z ciągnika czy z niezależnym źródłem zasilania?

Zupełnie się nieznam.

Ciągników kilka jest. Tylko nie mam pojęcia jakie to obciążenie i ile mocy potrzeba. 

Z drugiej strony coś bardziej mobilnego pewnie byłoby lepsze

Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Koledze już dvpe trują. 

Jeszcze sieczkarnie nie naszykowane a te już koniecznie na poniedziałek wtorek. 

Ziarno białe, kukurydza zielona a te już kosić. 

Mają co dawać a na polu będzie znów kukurydza 

Toż samo z bizonowaniem będzie co tanio kupować 🤭

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

A co ich to obchodzi. Dadzą 15 emeryturę i suszowe przed wyborami i będą rządzić kolejne 4 lata.

wybierają stare urwy i dziwią się że wierne nie są, a się puszczają na okrągło. 

a elektorat jak bite żony " on taki nie jest, a jak jest to się napewno zmieni "

szkoda nerwów, człowiek korzenie zapuścił bo nadzieja była że będzie normalnie 🥴

Opublikowano

Rysiek Ty mendo 🙈 jak już tak nie możesz posiąść się ze szczęścia nad "dramatem" hodowców, to zapuść swe myśli tak głęboko głęboko w te ostatnie konające szare komórki (nie socjalne) i pomyśl. W skrajnej sytuacji my mamy i mięsko i serek i masełko i mleczko i jajeczko i ciasteczko. A Ty co najwyżej będziesz wpyerdalał suchy chleb i chlebem zagryzał, bo ten burek przy budzie na długo Ci nie starczy 🥴 a zima idzie... także tego. Ten się śmieje (...)

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Rysiek, jako tak wielki miłośnik Ursusa powinieneś lekką ręką wydać 200zł na taki komunistyczny kufel🤣

@Dziad932 dla Ciebie mam drugi za 100.

Dla miłośnika polonezów z kurpiowej wioski trzeci za 5 dych 🤭

20220826_200622.jpg

Żeby mnie się kompot w niem zepsuł? 

2 godziny temu, Dziad932 napisał:

czemu Kurpiok ma tańszy 🤔 aa..

Bo jestem bidok 

Opublikowano

8.5 tyś jurków rozjebany rewers. Hmm 99 rok co powieta fergusoniarze? 13 tyś h potwierdzone przez serwis 🤔

Screenshot_20220826-225918_Poczta.jpg

Opublikowano

No prąd służy do włączenia elektrozaworu hydrauliki. Do niczego więcej. Jeśli nie działa rewers to albo nie ma ciśnienia na bloku zaworowym, albo zawór uległ uszkodzeniu przez syf w skrzyni albo po prostu urwany jest przewód do zaworu. O ile ostatnia usterka jest śmieszna to jeśli nie ma odpowiedniego ciśnienia w skrzyni to na stałe włączone są np. przedni napęd i chyba blokada więc jeśli ktoś tym próbuje uparcie jeździć to w końcu coś pierdolnie. 

Opublikowano

Panie, Fergusona studiuje ze 4 lata. Co do ostatniej usterki, to włączony jest przedni napęd i wolna skrzynia i najniższy polbieg, tak się nie da jeździć. To nie ma chooja że coś się przez rewers ro***bie więcej. 

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

I tu byś się zdziwił. 

Jak będziesz jeździć 7-8 nawet niechby 10 km/H? Nie ma cisnienia masz tylko wolne (polowe,jak zwał tak zwał) biegi. Nie da się przełączyć na szosowe, nawet jak kabel z czujnika się odczepi nie przelaczysz. Nie ma szans. 

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Do czego to dojszło

Zara nic nie będzie🙆🏻‍♂️

Zawsze wody można kranówy się napić lub konpotu a piwa żal by było, no ale winogrona dużo w tym roku damy radę.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

"a co będziesz komu płacił, ja Ci po godzinach zrobię"

No i po godzinach się robi chociaż uszczelki pod głowicą w bmw by mi się nie chciało. 

Opublikowano

Mam problem z Fordem/New Hollandem 7740. Czasem po postoju ciągnika (nie musi być długi) nie chce odpalić ponieważ w filtrze nie ma paliwa i trzeba pompować je ręcznie. Najgorsze jest to że wygląda na to że to paliwo ucieka do oleju silnikowego. Wtryski sprawdzone, pompa była oddana do uszczelnienia i nadal to samo.

Jest jakieś inne miejsce gdzie paliwo mogłoby się dostawać do oleju? Wydaje mi się, że to jednak pompa skoro po postoju nie ma w niej (i filtrze) paliwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v