Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Pa umyłem 🤭 IMG_20220826_092246.jpg

pewnie cielaki wylizali 🤣

Opublikowano
24 minuty temu, witejus napisał:

Różnica w czym, i co to zdjęcie ma udowodnić?przestań już się ośmieszać.

Co Ty się tutaj z Markiem kłócisz 🤨, obydwu was lubię i nie pozwalam na to ..

Opublikowano

panowie macie jakiś pomysł na zawór spustowy do ziarna z big bag chciałem sypać siewne z baga ale jest problem z ponownym zawiązanie worka raz próbowałem i mi się poł worka wy....ło i dałem sobie spokój. Kiedyś spotkałem w necie coś takiego taka rura z zasówka i to sie zawiązywało przed nasypaniem a potem można upuszczać ile sie chce ma ktoś coś takiego ? bo po co plecy zrywać z małymi workami mam tura to by było zdrowe na plecy 

Opublikowano
Bananek napisał:

W sumie to u nas rekolekcje się zaczynają to i tak kościółek się odwiedzi po pracy. A potem można sianować. Tam chyba z 3,5ha zostało, więc tyle co nic. Dobrze, że kosiarkę pognałem bo by kusiło jeszcze kosić. A'propo kosiarek. Czy ktoś ma taki wynalazek jak sipma dyskowa? I jak z częściami do vicona?

a nie lepiej rozejrzeć się za kosiarką do której przez dłuższy czas nie będą potrzebne części?

Karol6130 napisał:

Napewno lepszy. 

A sipma comera nie wkładała? 

Sławek ma lely na handel 

tylko nie na handel to sprawna kosiarka na lata

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

I cały  czas  pod górę 

Można  to zniwelować  wysokością  opony 

Z tyłu niski  profil a z przodu balon

Jeśli z tyłu  np 34/70 to z przodu też opona na 70  nie kurna  jakieś  wynalazki bo albo udrze  oponę  albo dyfer 

Ten typ tak ma. Sąsiad ma 2850 i 3650 i obydwa też cały czas "pod górę". I nic się nie dzieje. Lekko nie mają.

Opublikowano
46 minut temu, witejus napisał:

Skąd to wszystko wiesz? byłeś tam widziałeś osobiście?przecież na tych dwóch zdjęciach nie widać ani rozmiaru , ani marki opon. Na pewno ten dyfer nie rozleci się z powodu opon a trochę się znam na mechanice.Nie wydawaj kategorycznych osądów na podstawie dwóch lichych zdjęć, to trzecie zaciemnione można pominąć i na podstawie tego co ludzie gadają jeśli nie masz pojęcia o temacie.

Ja napisałem  co myślę  o tym traktorze  i  nawet oglądać  go nie chce 

Widziałem  na warsztacie  rozebrany dyfer  bo klientowi trafiły się  tanie  opony  a traktor w transporcie  po drogach kursował   nie istotne  jeśli  uważasz  że dobry to masz do tego prawo, 

A to co piszą  i mówią  handlarze a kilku  znam dobrze bo to koledzy to osobna historia  trochę  sprzętów  przez  20 lat pozmieniałem  to można  książkę o tym napisać , 

Przed chwilą, jacek1296 napisał:

Ten typ tak ma. Sąsiad ma 2850 i 3650 i obydwa też cały czas "pod górę". I nic się nie dzieje. Lekko nie mają.

Ok  nie będę  się  upierał, tak jak napisałem  mf nie wytrzymał 

Opublikowano

Sprzęty sprowadzane z zachodu "po taniości" zwykle coś mają na sumieniu, że ktoś je sprzedaje

sprawny ciągnik w tym modelu , poza upierdliwą hydraulika, nie ma tendencji do robienia za skarbonkę

poza tym znam takich, co transport drogowy uskuteczniali na 4x4 permanentnie włączonym, a pod górę na blokadzie i zapominali jej wyłączyć

Opublikowano

Z tego co tu napisałeś to wynika że piszesz głupoty. 

5 minut temu, Łolek napisał:

Ja napisałem  co myślę  o tym traktorze  i  nawet oglądać  go nie chce 

Widziałem  na warsztacie  rozebrany dyfer  bo klientowi trafiły się  tanie  opony  a traktor w transporcie  po drogach kursował   nie istotne  jeśli  uważasz  że dobry to masz do tego prawo, 

A to co piszą  i mówią  handlarze a kilku  znam dobrze bo to koledzy to osobna historia  trochę  sprzętów  przez  20 lat pozmieniałem  to można  książkę o tym napisać , 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Dziad932 napisał:

Co Ty się tutaj z Markiem kłócisz 🤨, obydwu was lubię i nie pozwalam na to ..

Ale  ja się  nie kłócę  chyba  mogę  mówić  to co myślę 

10 minut temu, JanR napisał:

Z tego co tu napisałeś to wynika że piszesz głupoty. 

Zgadzam  się  z tobą  przekonaliście mnie 

@Dziad932blisko  ciebie  może  akurat nie ten ale coś  takiego 

Screenshot_20220826_102311_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
19 minut temu, grys napisał:

panowie macie jakiś pomysł na zawór spustowy do ziarna z big bag chciałem sypać siewne z baga ale jest problem z ponownym zawiązanie worka raz próbowałem i mi się poł worka wy....ło i dałem sobie spokój. Kiedyś spotkałem w necie coś takiego taka rura z zasówka i to sie zawiązywało przed nasypaniem a potem można upuszczać ile sie chce ma ktoś coś takiego ? bo po co plecy zrywać z małymi workami mam tura to by było zdrowe na plecy 

Mamy coś takiego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v