Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie oddawaj mu opadów bo on chciwy na piniendze! 

bez przesady. 

nawet dzisiaj wieczorem słowa nie powiedziałem ile mają płacić. 

sami se musieli wymyślić i bardzo dobrze myślą 😎

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kiedy mnie deszczu nie trzeba a jemu brakuje... Popadało trochę, niedużo, może z 5mm.

A mnie grosza brak a wieść gminna mówi że on nie ma kiedy wydawać o tyle ma i dzielic się nie chce. Jakieś mój kumpel tak mu nie oddaj

Opublikowano

cała definicja Kurpia. 

boisz się że deszczu napada i jeszcze te wasze piaszczury podleje 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Dziś były żniwa lawendowe.

Towar zebrany, omłócony i odczyszczony. Czeka na kupca.

Tylko hurt. Detal mnie nie interesuje🤭🤣🤣🤣

20220824_173901.jpg

To nasiona są? Może na poplon się nada ;) 

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

bez przesady. 

nawet dzisiaj wieczorem słowa nie powiedziałem ile mają płacić. 

sami se musieli wymyślić i bardzo dobrze myślą 😎

Ty po ksiedzowsku zaczynasz jak moje ukraińce na fuchach 😂 "co łaska" a jak kto za mało da to wtedy epitety 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A mnie grosza brak a wieść gminna mówi że on nie ma kiedy wydawać o tyle ma i dzielic się nie chce. Jakieś mój kumpel tak mu nie oddaj

mam tyle ile mnie akurat trzeba. 

ja nie pazerny. 

już dawno się przekonałem że dwiema łyżkami nie najem. 

a czy ze złotej czy zwykłej zastawy, to też tak samo smakuje. 

Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał:

Tak się zastanawiam czy nie lepiej teraz zaorać i niech leży, zawsze do października może popada. Bo jak wysuszy na amen to dopiero będzie...  

Zaorać i uwałować. Wtedy coś wilgoci uratujecie. 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty po ksiedzowsku zaczynasz jak moje ukraińce na fuchach 😂 "co łaska" a jak kto za mało da to wtedy epitety 

faktycznie. 

I też brak kasy fiskalnej i opodatkowania 🤣

jeszcze jakąś ambonę i stendapy może dla odmiany co sobotę 🤔

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Ldv 🤔 Niech dobiją to co jest ale ten też by dobry był. Ile to ma m3 ładowności? 

Nie mierzyłem, ale dużo, porównywalnie do Ducato l3h2 

Teraz to już trup, i pewnie zostanie pocięty na żyletki, ale jak to w latach 90 była nowość, i gość na rynek takim przyjechał, to jak człowiek wsiadł to jak prom kosmiczny, nowoczesność i w ogóle (mieliśmy wtedy żuka) 

Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

nie wrzucaj wszystkich  chorób , problemów i sytuacji życiowych do jednego worka bo nie są sobie równe i konsekwencje ich pojawienia nie są u wszystkich takie same , z jednymi problemami da się żyć i fizycznie prawie normalnie funkcjonować z wyrokiem 

W okolicy 75 letnia matka zmienia pieluchy 40 letniej córce 

Opublikowano (edytowane)

U mnie górki to raz dwa wszystko do rowów by poszło ale susza nie samowita od żniw się zacięło z deszczem i na 2ty nic nie widać, ziemniaki i qq padnie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
39 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki tam to chyba wodę leją

Lepiej niech nie pada jak ma wszystko popłynąć.

IMG_20220824_204404.jpg

To na północ idzie? Idę chyba worki z piaskiem pod drzwi obory układać.

Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

jaki piec chcesz kupić?

Coś na groszek z drugim paleniskiem na drewno.

a nie lepiej na pelet? podobno tymi na pelet można palić kukurydza i zbożem. ja mam na ekogroszek kupiłem u producenta w Starozrebach Welder czy coś w tym stylu. mają i na pelet ja ze swojego jestem zadowolony ma 7 lat tylko mam podwójny ruszt że mogę palić wszystkim. udało mi się się na sklepie pgg kupić 5 ton węgla po 830zl teraz poluje żona na ekogorszek. jak się nie uda to będę palił weglem

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Zmądrzałeś?

Czy boisz się że nieubezpieczone 

Nie nie zmądrzałem

Ubezpieczone

Nigdy nie lubiałem za duźo deszczu

Lepiej niech nie pada to nie zniszczy niż ma lać bez opamiętania źe potem nie wiadomo co rób.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v