Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Piszą, ale ja muszę wiedzieć w praktyce 😉 do galerii muszę się udać i dorwać jakiegoś użytkownika

Raczej tyle ma, ktoś będzie miał zdarte opony i poda Ci mniej, no ale próbuj.

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie nie słyszałem a co?

Pewnie siedzą już razem, bynajmniej nie na jednej ławce,    :P likwidator z rolnikiem.  

Opublikowano
14 minut temu, Desperado napisał:

I se napisze taki w ogłoszeniu że to ma 80KM   xD   Wysokość piszą że  to to ma 253cm z kabiną.

Zgłoś  że  nie zgodne za  stanem faktycznym  i mu wyebią ogłoszenie 

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie nie słyszałem a co?

Ludzie poskladali wnioski na suszowe i powinni dostac, ale nie bylo jednego podpisu czlowieka z izb rolniczych bo specjalnie nie chcial zeby ludzie dostali kase. Glosna sprawa,juz jest nowa komisja u nich.

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Dziad932 napisał:

Piszą, ale ja muszę wiedzieć w praktyce 😉 do galerii muszę się udać i dorwać jakiegoś użytkownika

Nie wiesz  jakie  wrota wykuć 

U mnie  jeden  jak mu auto  w drzwi  do garażu  nie wchodziło to tylko na lusterka wykuł 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

LRA też tak siwo🤔 myślę że słońce i gorąc i odparowuje resztka wilgoci z ziemi😔 rzepak nie posiany...kurła muszę swój siewnik do tego kupić bo usługi zaczynają mnie irytować.

Też pomyślałeś że elektrownia atomowa w Zaporożu pizła?😬

A i ja sie zastanawialem czemu tak jakoś siwo dookoła. 

Opublikowano
18 minut temu, Desperado napisał:

Wysoki , potrzebuje coś 2,30 , mocniejszego od szejsiontki

2 minuty temu, Łolek napisał:

U mnie  jeden  jak mu auto  w drzwi  do garażu  nie wchodziło to tylko na lusterka wykuł 

Mam kilka wjazdów niskich 🤨

10 minut temu, gregor1284 napisał:

Da się wyczuć. Korzystaj może z asystenta Google bo swoim poziomem a raczej jego brakiem wystawiasz świadectwo nam wszystkim 

Zwisa mi to ... całe szczęście jest wolność 

Opublikowano

@Dziad932 szukasz przeciez mocnego ciagnika a nie zamiennik dla 360. Ostatnio ojciec pyta czy nie slyszalem o c-385 na sprzedaz bo jego kolega ma jednego i drugiego chce sobie kupic,ale musi byc c-385 w stanie bdb. Znajomy na 10ha ma dwie c-385 ale one to roboty ciezkiej nie mają

Opublikowano
24 minuty temu, wojtal24 napisał:

powiem Wam jakie przed chwilą u mnie było oberwanie chmury jak żyje takiego czegoś nie widzialem

Jak to napisałeś to miałem plan do Nieborowa motorem jechać, ale po przeczytaniu zwątpiłem i wziąłem samochód. 

Uratowałeś mnie, na wysokości Bolimowa nie szło autem jechać bo wycieraczki nie nadążały 

12 minut temu, Dziad932 napisał:

Lampo/Roller taki jakiego ma mój kolega Radek, tyle że to nie są tanie rzeczy 

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak to napisałeś to miałem plan do Nieborowa motorem jechać, ale po przeczytaniu zwątpiłem i wziąłem samochód. 

Uratowałeś mnie, na wysokości Bolimowa nie szło autem jechać bo wycieraczki nie nadążały 

W końcu byś się porządnie umył i bród za uszami by odstał 😂😂😂

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

To z Radkiem  w Bolimowie  będziecie  sobie wyjaśniać po lekcjach 

Opublikowano

Ja pierdziu ile to roboty z tymi belami. Skosić, przekosy rozbić, pograbic, zbelować, zwieźć, poustawiać. Dobrze, że omija mnie owijanie bo jeszcze więcej roboty by było. A nu jeho. Jak to kiedyś ludzie pracowali. A tu jeszcze 7 ha skoszone przede mną czeka.

Opublikowano

Dziadu zelówkowo bełchatowski - fendty są najniższymi ciągnikami w swoich odpowiednikach mocowych.

Szukaj 309 z turem. Będziesz płotew podnosił przed wjazdem🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Ja pierdziu ile to roboty z tymi belami. Skosić, przekosy rozbić, pograbic, zbelować, zwieźć, poustawiać. Dobrze, że omija mnie owijanie bo jeszcze więcej roboty by było. A nu jeho. Jak to kiedyś ludzie pracowali. A tu jeszcze 7 ha skoszone przede mną czeka.

Na siano? Kurła u ciebie tez taka susza? Powypalalo 3 pokos jeszcze to co dzisiaj wykosilem to cos będzie ale to co zostało to najwyżej 5 bel z hektara 

Opublikowano
radekz200 napisał:

Na siano? Kurła u ciebie tez taka susza? Powypalalo 3 pokos jeszcze to co dzisiaj wykosilem to cos będzie ale to co zostało to najwyżej 5 bel z hektara

Ja dopiero drugi jadę. Susza okropna. Chciałem dziś do traktora wody z rzeki nabrać to się zdziwiłem, bo ktoś rzeczkę zayebał. Zachodzę, a tam tylko kamienie. Na siano robię bo pryzm mam w opór. Pierwszy raz od może 10 lat sianko będzie w tym roku. Na lekarstwo cielaczkom.

Opublikowano

Halllooo specjaliści - rauch mds 18m posieje równo drobny mocznik i saletrę na 18m? Lepiej gdyby miał łopatki na 21 czy 24m, ale to chyba kwestia egzemplarza.

Może ktoś wie czy do mds 17.1 podejdą łopatki/talerze na więcej jak 18m?

@griga???

Opublikowano
Dziad932 napisał:

18 minut temu, Desperado napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

10 minut temu, gregor1284 napisał:

Da się wyczuć. Korzystaj może z asystenta Google bo swoim poziomem a raczej jego brakiem wystawiasz świadectwo nam wszystkim 

Zwisa mi to ... całe szczęście jest wolność 

dobry rozpęd za pierwszym razem i będzie wchodzić 🤭

radekz200 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

5 bel w taki upał/suszę to dobry wynik lucerny było tylko 10

Opublikowano

Paczajcie chłopaki jakiego mam tajfuna pod krzakiem i jeszcze rośnie.100% ekologiczny. Pojawiła się sarenka i stonki to postawiłem stracha. Stonki spierdoliły a sarna została xd

IMG_20220823_131635.jpg

• AgroTeam
Opublikowano

Nie posieje drobnego na żadnych łopatkach mocznik max 15

Agrest napisał:

Halllooo specjaliści - rauch mds 18m posieje równo drobny mocznik i saletrę na 18m? Lepiej gdyby miał łopatki na 21 czy 24m, ale to chyba kwestia egzemplarza.

Może ktoś wie czy do mds 17.1 podejdą łopatki/talerze na więcej jak 18m?

@griga???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v