Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany to jest wczesno mleczna czy jeszcze nie. Po rozcięciu jest w środku wmiarę twarde ale jak się mocnej przycichnie to wyleci trochę takiego mleka i takie coś. Proszę się nie śmiać, kuźwa wszystko ogarniam z qq ale tego za uja nie mogę 

Screenshot_2022-08-20-09-16-36-783_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

IMG_20220820_091738.jpg

IMG_20220820_091659.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertb napisał:

Znajomemu padła pompka w Wigilię. Nie było do śmiechu. 

Mojej żonie jak się stało. Od podłogowego stanęła. Grzejniki grzały ale tylko na górze. Na dole jeden grzejnik w korytarzu jest. No i ręcznikowce.

Czekała tydzień w zimie aż wymienię. 

Edytowane przez Bukat82
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

zbiera to często mocny brud lepiej od strumieniowych

Jest to sposób na oszukanie ludzi, strumieniowa dysza zbiera każdy brud a nawet i przecina oponę tylko do tego potrzeba temperatury, ciśnienia i przepływu wody. W turbo strumień jest skupiony punktowo w ten sposób nie jako "oszukuje" się trochę brak dużego przepływu. Tyle że często po takim myciu mamy "prążki". Ja kupiłem ale praktycznie nie używam wolę włączyć kocioł na 30 stopni niż przekładać dysze. 

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

wszystko sie z czasem zużywa 🤷‍♂️

A czy aby nie za szybko 🤔 

Ktoś kiedyś gadał żeby odpalać lance tylko w pionie ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Bukat82 napisał:

Czekała tydzień w zimie aż wymienię. 

No po tym wydarzeniu znajomy dołożył pompki przed każdym rozdzielaczem i trzyma jedną na zapas. Efekt traumy po usterce. 

Opublikowano
12 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany to jest wczesno mleczna czy jeszcze nie. Po rozcięciu jest w środku wmiarę twarde ale jak się mocnej przycichnie to wyleci trochę takiego mleka i takie coś. Proszę się nie śmiać, kuźwa wszystko ogarniam z qq ale tego za uja nie mogę 

IMG_20220820_091738.jpg

IMG_20220820_091659.jpg

Na kiszonkę to chcesz ?

Opublikowano
Bukat82 napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

wszystko sie z czasem zużywa 🤷‍♂️

a czy wiadomo ile była używana 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Bukat82 napisał:

I tylko w co drugą środę lub co trzecią sobotę miesiąca w godzinach od 9 do 14... To pozwoli cieszyć się długą żywotnością. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany to jest wczesno mleczna czy jeszcze nie. Po rozcięciu jest w środku wmiarę twarde ale jak się mocnej przycichnie to wyleci trochę takiego mleka

Myślę że właściciel tego areału nie ma takich problemów 🤭 

IMG_20220820_092138.jpg

IMG_20220820_090103.jpg

8 minut temu, slawek74 napisał:

a czy wiadomo ile była używana 🤔

U mnie żyła dysza może z rok .. mycie dwa razy w miesiącu było wtedy.

Albo z gównolitu zrobiona.

8 minut temu, hubertb napisał:

w co drugą środę lub co trzecią sobotę miesiąca w godzinach od 9 do 14...

Tak myślałem 😁 

A i jeszcze taki myk że jak lanca odpalona i nią trące o coś to zatrybi i wtedy daje 🤔

Edytowane przez Bukat82
Opublikowano
20 minut temu, hubertb napisał:

No po tym wydarzeniu znajomy dołożył pompki przed każdym rozdzielaczem i trzyma jedną na zapas. Efekt traumy po usterce. 

Ja mam dwie tylko.

Podłoga, grzejniki z bojlerem razem i zawór kulowy.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Zobaczcie w mojej gminie jakie chłopy sprytne, widział że się paki to poszedł przez ogórki i wciągnął w kukurydzę, jeszcze zdążył odczepić. Marek jak twoja?

Screenshot_2022-08-20-08-42-53-023_com.android.chrome.jpg

No taka sama , wszystkie  się  palą  tam jest temperatura za***ista wystarczy iskra i puch 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Zobaczcie w mojej gminie jakie chłopy sprytne, widział że się pali to poszedł przez ogórki ..

Zachował się przytomnie. 👏

Opublikowano

Nawet jak wam (aby nie) się słoma czy siano zapali na przyczepie to też nie stawać tylko jechać do przyjazdu straży. Straż dojedzie dopiero stanąć i odczepiać przyczepę. Tak uratujecie ciagnik i może przyczepę, jak od razu staniecie tak chooj. Ciagnik może ocaleje ale przyczepa już nie 

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, superfarmer02 napisał:

IMG_20220820_091738.jpg

IMG_20220820_091659.jpg

Czekaj do twardego  ziarna nic ma nie wypływać 

I badyl z liściami musi podsychac  bo na yebjesz błota  i kwasu 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bukat82 napisał:

1 godzinę temu, Bukat82 napisał:

A w życiu czuba że z duszą do dołu. Ja jej się odpali to trzeba myć a nie przerywać i co chwila włączać. Ją niszczy częste załączanie.

Opublikowano
27 minut temu, danielursus3p napisał:

Nawet jak wam (aby nie) się słoma czy siano zapali na przyczepie to też nie stawać tylko jechać do przyjazdu straży. Straż dojedzie dopiero stanąć i odczepiać przyczepę. Tak uratujecie ciagnik i może przyczepę, jak od razu staniecie tak chooj. Ciagnik może ocaleje ale przyczepa już nie 

Daniel no co ty gadasz. Był u szwagra taki przypadek gość gnał z palącą się słomą pod strażnicę, dosyć że spalił kawał lasu to i jeszcze mało wsi nie spalił bo płonące kostki do ogródków spadały.

I tak przyczepy nie uratował.

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, danielursus3p napisał:

Jak się pali to i tak już masz po przyczepach 

A jeszcze jak straż z godzinę będzie jechać to pół okolicy spalisz 🤦

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

Daniel no co ty gadasz. Był u szwagra taki przypadek gość gnał z palącą się słomą pod strażnicę, dosyć że spalił kawał lasu to i jeszcze mało wsi nie spalił bo płonące kostki do ogródków spadały.

I tak przyczepy nie uratował.

Przez las jechać to bez przesady. Ale drogą asfaltową to spokojnie. 

10 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jak się pali to i tak już masz po przyczepach 

A jeszcze jak straż z godzinę będzie jechać to pół okolicy spalisz 🤦

Nic nie spalisz. Tylko trzeba kogoś kumatego zgłaszającego. 

Gdzie straż godzinę jedzie ? Chłopie jakby straż godzinę jechała to... Nie zazdroszczę. Wyobrażasz sobie godzinę żeby straż jechała? 

Opublikowano (edytowane)

Godzinę napisałem ironicznie 😉 chociaż... Jak do pożaru 4-5km od remizy straż przyjeżdża po pół godziny od zgłoszenia to gdzieś dalej i godzinę może jechać 

Edytowane przez TheraRolnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v