Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Bukat82 napisał:

To ładny wynik 👍

Jak działał to jak "przemysłowy" zapalało się bimetalowy regulator ustawiony na 60 stopni i tak paliło się cały czas. Teraz sobie nie wyobrażam takiego palenia, raz ze względu na temperatury w zimie dwa opał = 5 tonom węgla dziś kosztował by tyle co średniej klasy samochód. 

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Gdzieś przy wylocie do komina, bo jak otworzyłem drzwiczki od czyszczenia to kałuża wody była. Ale jeszcze na zewnątrz nie ciekło

Jak uda Ci się  zlokalizować  i będzie  dostęp to mogę  pomóc 

• Thanks 1
Opublikowano

Zobaczcie w mojej gminie jakie chłopy sprytne, widział że się paki to poszedł przez ogórki i wciągnął w kukurydzę, jeszcze zdążył odczepić. Marek jak twoja?

Screenshot_2022-08-20-08-42-53-023_com.android.chrome.jpg

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

🤔🤔🤔

FB_IMG_1660920516651.jpg

Ty młody uwazaj żeby po duciu kukurydzy całodobowo oporowo jakaś córka gospodarza nie szukała kierowcy Fendta z forszajem 😂😂😂

Edytowane przez radekz200
  • Haha 4
Opublikowano
Bukat82 napisał:

7 minut temu, hubertb napisał:

SEKO ponad 20kW do tej pory sprawny 98 rok produkcji. 

To ładny wynik 👍

kamino 30 lat i sprawny nie ciekł tylko nowy bardziej ekonomiczny założony

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

A to te gówniane marketowe myjki mają turbodysze?

Nie godoj toć kerszer 😉 

A marketówki .. to może zależne od wyposażenia, może trzeba dokupować osobno.

Opublikowano
Przed chwilą, Bukat82 napisał:

Nie godoj toć kerszer 😉 

A marketówki .. to może zależne od wyposażenia, może trzeba dokupować osobno.

Karcher dla mnie to zaczyna się na modelu HD. A te k. To na potrzeby marketów po taniości 

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

Nie no bo można i samo dysze kupić 😛

One się wycierają w środku chyba czy jakoś tak 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

O masz... 

Ale jak? 

Ja od niego nie brałem. 

Za drogo by wyszło i miał tyło mini. 

Sam nie chciał mi sprzedać bo ja ryczałtowiec. 

Kupiłem od Ukrainki, właścicielki firmy. 

Ogórki do studni pakowała i bach. 

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Ty młody uwazaj żeby po duciu kukurydzy całodobowo oporowo jakaś córka gospodarza nie szukała kierowcy Fendta z forszajem 😂😂😂

Toć przecież codziennie to innym traktorem jeździ, pewno za to żeby w razie czego nie doszli który to był 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Bukat82 napisał:

One się wycierają w środku chyba czy jakoś tak 🤔

Original czy podróbę bys brał? 

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Toć przecież codziennie to innym traktorem jeździ, pewno za to żeby w razie czego nie doszli który to był 

Może już z tamtego sezonu już jakiś jest 👩🍼

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Szymek  musisz ja na dwa dni  do siebie  ściągnąć i  tak  się  postarać  żeby z tydzień  chodzić  nie mogła  to jej humor  wróci 

Gdzieś widziałem taki filmik jak koleś z dziewczyną gada i cały tydzień sobie przypominali i za każdym razem jak ją wkurzył w któryś dzień miała zgnieść trochę butelkę. No i gniotła ja co chwilę a na koniec jej mówi, a teraz dmuchnij w nią. Widzisz ? Naprawiła się. Wystarczy raz porządnie dmuchnac i cała złość ginie 🤣

1 godzinę temu, Bukat82 napisał:

No nie dziwne 🤣 

Martwi się żebyś się za dobrze nie bawił.

Milion myśli na sek.  

A daj spokój, wszyscy myślą że tu nic nie robię, a już mi się dni tygodnia zaczynają mylić 😳

• Haha 4
Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie róbcie z Dawida takiego Rasputina bo jak by taki był kozak to by go już dawno jaka dopadła. On na kobiety to patrzy tylko przez telewizor, bo na żywca jak jakaś w zasięgu to on w drugą stronę 😁

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, 6465 napisał:

Karcher dla mnie to zaczyna się na modelu HD. A te k. To na potrzeby marketów po taniości 

Być może. Nie wnikałem nigdy. Moja to stara stara myjka już z 15 ma na bank.

Odnośnie pieca to szczęście w nieszczęściu że teraz puścił, a nie np. z końcem października.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v