Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ja to d*pczę bo tylko koszty i nic więcej. Jakąś talerzówkę by trzeba zamawiać, duży traktor do orki i od razu agregat z siewnikiem. To już by mi zeżarło pewnie ponad 2 koła. Szkoda zachodu na dzierżawach robić i drapać się po głowie co ze zbiorami robić.

A czemu tak? Siewnik masz. Brony masz. Se szukasz wymówek, żeby nie wziąć. A dusza i tak pewnie by chapnęła 😃. Jedno w domu pewnie niezadowoleni będą. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

A już mnie nawet te sprzęty nie cieszą , do bani z tym wszystkim 

Co sie staneło. 

Mogę jakoś pomóc? 

Opublikowano
9 minut temu, sadownik12 napisał:

A czemu tak? Siewnik masz. Brony masz. Se szukasz wymówek, żeby nie wziąć. A dusza i tak pewnie by chapnęła 😃. Jedno w domu pewnie niezadowoleni będą. 

Taa, te kocury doprawić to ja znam. Wytłucze w tej kabinie a efektu nie ma. Mi swojego starczy. 

5 minut temu, szymon09875 napisał:

@Chłoporobotnik tu gdzie jestem też pierwszy rok dzierżawę wzięli, paczaj ile już rzepaku wysiane 🤣

IMG_20220818_171059.jpg

To roślina dla mądrych, za dużo pryskania i wiedzy trzeba mieć. Zbyt skomplikowana uprawa.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Taa, te kocury doprawić to ja znam. Wytłucze w tej kabinie a efektu nie ma. Mi swojego starczy.

No nie to nie. Ale przemyśl! 

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze nie posiane a już opryski wiozą na ozime

Trzeba wyprzedzic inflację😎🏃🏻🏃🏻🏃🏻🏃🏻💰

IMG_20220818_172249.jpg

Czym tam kropisz. Expert + dff?

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Sytuacja patrząc na proporcje jak u ciebie, dwa razy tyle ziemi wzięli w dzierżawę co mieli do tej pory... 

2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Dość tego pola, jest się na czym poruszać, nie trzeba się martwić czy się zboże sprzeda i jaką cenę się za nie zgarnie. Gdzie to zrzucać, przechowywać a kurła nawet myśleć mi się nie chce...

Kurła, podoba mnie się to

Zrzut ekranu 2022-08-18 172927.png

Opublikowano
4 minuty temu, sadownik12 napisał:

Czym tam kropisz. Expert + dff?

Nie 

Quelex komplet pak

Jednak po żniwach po nim najczyściej

Axial pak rozczarował w wiosennym oprysku na dwuliscienne, tylko miotły nie było, ale zielono różności było.

Opublikowano

to chyba zależy od pola, u mnie w tym roku najczyściej po axialu było, potem expert a najgorzej po quelex

nigdzie nie było miotły i przytulii, ale po expert i quelex z dole łanu herbapol

Opublikowano

Z Qualexem słyszałem, że lubi miotłę puścić. Ja standardowo expertem + dff polecę. Tylko w fazie szpilki. Na wiosnę poprawka na ostrożnia, bo widzę że się pojawiać zaczyna. 

Opublikowano
45 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A niech bierze, doprowadzić to dziadostwo do stanu używalności to będzie kosztować krocie przy tych cenach wapna, nawozów i jeszcze by gnoja trzeba dowalić. 

Nie tak dużo wbrew pozorom. Teraz dobry poplon, wapna doj**ac, ze 3 lata pod rząd kukurydza i luks pole 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ooo co to się  znowu stało panie  Marcinie 

Aaa tak myślę na co mi to wszystko , po co i komu tak za***rdalać 

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Quelex komplet pak

Jednak po żniwach po nim najczyściej

Axial pak rozczarował w wiosennym oprysku na dwuliscienne, tylko miotły nie było, ale zielono różności było.

A narzekałeś na Quelexa. U mnie po Axialu już drugi rok pięknie czysto. 

Dakol Radzyń i Międzyrzec 👇

IMG_20220818_164740_HDR.jpg

Opublikowano
39 minut temu, Pafnucy napisał:

Co sie staneło. 

Mogę jakoś pomóc? 

Jak wyżej napisałem 

Opublikowano
Dziad932 napisał:

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ooo co to się  znowu stało panie  Marcinie 

trzeba mieć jakiś cel in wartości w życiu,

Opublikowano
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

A narzekałeś na Quelexa. U mnie po Axialu już drugi rok pięknie czysto. 

Dakol Radzyń i Międzyrzec 👇

IMG_20220818_164740_HDR.jpg

No bo to był faltstart jak miotła wyłaziła ale potem się okazało że to pojedyńcze przypadki, pewno listek zboźa zakrył

Myślałem że  będzie las miotły.

Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

Chłopak młody  jeszcze  jesteś  życie  przed tobą  tylko  odpowiedniego bodźca  potrzebujesz 

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Chłopak młody  jeszcze  jesteś  życie  przed tobą  tylko  odpowiedniego bodźca  potrzebujesz 

Chyba od tylca. 🙊🤭😂

Dzwoniłeś?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Robi się 

IMG_20220818_180149.jpg

Pozazdrościć wilgoci, dopiero co poddałem sie z orką, na ścieżce nie idzie wbić pługa. Foty nie zapodam taka masakra ze zbryleniem . 

Edytowane przez Pigmei
  • Sad 1
Opublikowano
25 minut temu, Dziad932 napisał:

Dla lepszego jutra, a niektórzy po to co by somsiadowi gul skoczył. 

Coś se wybierz. 

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Robi się 

IMG_20220818_180149.jpg

Żeby tak u mnie dało się zaroć. 😫

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Kiedyś to zwali faryzeusz

A musi nazewnictwo bez zmiany pozostało... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v