Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

żniwa i jakos człowiek niemiał czasu 

u mnike podobnie spadło , idzie kolejna chmura z Białorusi na nas , za godziny  podleje nam :) 

przed orka jeszzce oborniczek musi być :P 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Bananek napisał:

Sławek, ale 'how much is the Fish' to nie znaczy 'po ile ta ryba'. Nie skompromituje się nad morzem. 😉

Teksty w tych pieśniach .. głęboki przekaz, naprawdę 😬

14 minut temu, malaczarna napisał:

Ja nie z tych

Zaiste 😆

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bukat82 napisał:

Teksty w tych pieśniach .. głęboki przekaz, naprawdę 😬

No do większości współczesnych zagranicznych piosenek lecących na codzień w radio lepiej nie wsłuchiwać się w teksty. A najlepiej nie znać języka, w którym je wykonują. 😉 Kiedyś była taka niemiecka reklama jak rodzinka śpiewała skoczną piosenkę, a w niej nie do końca moralny tekst. 😉

Edit: O, mam. 

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał:

u mnike podobnie spadło , idzie kolejna chmura z Białorusi na nas , za godziny  podleje nam :) 

u mnike podobnie spadło , idzie kolejna chmura z Białorusi na nas , za godziny  podleje nam

Oby nie skażona jak w odrze w rzece .

Opublikowano
3 godziny temu, farmerss34 napisał:

WY to jesteście szczęściarze z tym deszczem  na tym wschodzie .. u mnie na zach non stop smali tego lata , już czeka  na jesień

Z Ukrainy chmury zawijają...nie byłem  3 godz w domu wróciłem  i kolejne 36mm w deszołapie, w sumie 68mm w ciągu dwóch dni.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Scooter to w CD auta siedzi🤣

Dawno nie odpalany.

Rodzinka się burzy, a ja se lubił dźwięk podkręcić i pedał w podlogę🤭

O toto...a jak w aucie to to fajnie podkręcało😎

https://youtu.be/Y5pdgyOzJtE

• Like 1
Opublikowano

nie tylko nad jego. mam nadzieję że i u mnie łubin lepiej powschodzi, bo coś rzadki.

Opublikowano
6 godzin temu, radekz200 napisał:

Dobra robota?

8694CB0B-6FD4-403F-A729-269F561C230B.jpeg

Radek zjebałeś wszystko co żeś tylko mógł brama powinna mieć zajazd taki skos żeby ugnać, tak ma 5m na oko a mieści się w tym mała osobówka. Do tego kostka przy furtce i bramie powinna dotykać drogi. Tak żeby na kostkę nie wjeżdżać po błocie. Samo ogrodzenie też powinieneś wpuścić bardziej w działkę. Generalnie chytrość zwyciężyła nad rozumem. A szkoda by na prawdę myślałem że będzie to wyglądać lepiej. 

@stempos1980 500 619 459 Hubert Baran dzwoń nawet o 12 w nocy. 

Opublikowano (edytowane)

Pada pada co raz i nie słabo,rano 30l i wieczorem tez dobrze dało,qq ziarno rośnie i pęcznieje, człowiek się cieszy ze pieniężników narośnie.

A co do qq to taki śmieszny filmik znalazłem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

Radek zjebałeś wszystko co żeś tylko mógł brama powinna mieć zajazd taki skos żeby ugnać, tak ma 5m na oko a mieści się w tym mała osobówka. Do tego kostka przy furtce i bramie powinna dotykać drogi. Tak żeby na kostkę nie wjeżdżać po błocie. Samo ogrodzenie też powinieneś wpuścić bardziej w działkę. Generalnie chytrość zwyciężyła nad rozumem. A szkoda by na prawdę myślałem że będzie to wyglądać lepiej. 

@stempos1980 500 619 459 Hubert Baran dzwoń nawet o 12 w nocy. 

Hubercie ale kostka jeszcze nie położona 😛😛

Opublikowano

Da jeszcze rady poprawić tą bramę? Przecież ch*j cię z tym strzeli. Nie ma też miejsca na kosz na śmieci. Generalnie jeśli komuś to zleciłeś to zadzwoń i powiedz że pojęcia zajebanego o ogrodzeniach niema. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Da jeszcze rady poprawić tą bramę? Przecież ch*j cię z tym strzeli. Nie ma też miejsca na kosz na śmieci. Generalnie jeśli komuś to zleciłeś to zadzwoń i powiedz że pojęcia zajebanego o ogrodzeniach niema. 

Ale co mam zrobić z brama? 😂

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

tacy są najtańsze 🤣

od do I wsio. 

ile ja żem się na tłumaczył inwestorom 🙉

a potem przychodzi Czesio i gada że odwodnienia pod kostką to nie trzeba, że elewacji w głąb to nie ma co ruszać itd 🤣

Opublikowano

No k**wa kto robi bramę na równo z ogrodzeniem? To nie zamek i umocnienia na linii maginota tylko twój podjazd. Nie masz robić sobie przeszkód tylko ma być wygodnie. Zamieszczę fotografie na szybko znalezionej w miarę poprawnie wykonanej bramy wjazdowej.

spacer.png

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Wczoraj rozwiozłem na 7ha myślałem że dzisiaj zaoram. Po 6 rano zdążyłem rozrzutnik odczepić ale pługów już nie uczepiłem tak zaczęło lać.

52 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Z Ukrainy chmury zawijają...nie byłem  3 godz w domu wróciłem  i kolejne 36mm w deszołapie, w sumie 68mm w ciągu dwóch dni.

😎

Niż ze wschodu zawsze ładny opad przyniesie. Pamiętam ze 3 lata temu w czerwcu z niżu od ruskich w 5 dni polało coś 170mm. Jak coś idzie z zachodu to musi się zadeszczyć żeby polało inaczej tylko ochłapy.

• Like 1
Opublikowano

wgłębi bramy powinien się samochód chować z drogi. 

czy listonosz, czy gość nie zapowiedziany, czy tylko na chwilę po dokumenty a na podwórku dzieci się bawią. 

ale darmo gadać. 

klijentom też potem już nie doradzałem bo po uj jak potem tylko gadka że wymyśla,  a Czesiek taniej zrobi bo w tej zawodówce zaocznej przez 7 lat to siem na umiał 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v