Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

39 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

John Deere 3140 kosztował 30 tyś i masz napęd daj spokój z tym ursusem

to ten z napędem na hydraulice???

6 minut temu, Bananek napisał:

Farma Iluzji.

a do mnie zajeżdżacie???

Opublikowano
Bananek napisał:

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Dzień doberek 

Zapierdziel się szykuje dzisiaj 

No, 250km już pyknięte. Zaraz Mińsk Mazowiecki. 

a gdzie Ty się wybrał 🙆‍♂️ przecie to już nie podlasie 🤪

Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy napisał:

Ooo... 

To ile tego trochę? 

Nie wiem 2 może 3 jak coś to po  niedzieli wrócimy do tematu jeśli oczywiście będziesz zainteresowany przekładnie i wałek pracują cichutko cala prosta nie połamaniec jakiś 

14 minut temu, Bananek napisał:

Farma Iluzji.

A to to mam na co dzień  u siebie 😉

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Bananek dawaj fotki na bieżąco,bo tez planuje tam pojechac w nastepnym tygodniu. To bede wiedzial czy te atrakcje co są na stronie to aktualne czy sciema i pozamykane. Tylko 130km tam mam a nie ma.czasu sie wybrac

Banan do Santiago pojechał? 

Opublikowano

Panowie zmiana czterocylindrowej siuntki na czterocylindrową serie ciężką przynosi same korzyści. Tak zwany muł jest ukryty w pompie wtryskowej i likwiduje go się przeróbką regulatora obrotów. 

Co do reszty zgoda zachodni ciągnik ciągnik z napędem będzie bardzo dobry. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

31 to masa, a 15 lub 30 to plus zasilania. 15 to plus po stacyjce, a 30 to bezpośrednie zasilanie z akumulatora.

Pod jedynkę plus a pod dwójkę minus ? Dobrze zrozumiałem 🤔

IMG_20220811_085725.jpg

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, TheraRolnik napisał:

IMG_20220811_085725.jpg

Dawid 

15/30-plus ciągły 

31-minus

82- (mniejszy pin) plus ze stacyjki. 

Tylko sprawdź dokładnie czy założyłeś dobre gniazdo bo jest kilka typów. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

@TheraRolnik dobrze. 

@PRIMO 82 to zacisk po przełączniku. 

15/30 oznacza że możemy wybrać sposób połączenia czyli "stały plus" lub "po zapłonie". 

Teraz o grubości przewodów, duże styki przenoszą 25A więc z technicznego punktu widzenia powinno się doprowadzić dwa przewody 4mm2. Producenci jednak często ograniczają prąd do 20 lub 15A i doprowadzają dwa przewody 2,5mm2 

Na deser link do normy DIN 

norma DIN 72552 (hoste.pl)

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

@TheraRolnik dobrze. 

15/30 oznacza że możemy wybrać sposób połączenia czyli "stały plus" lub "po zapłonie". 

Teraz o grubości przewodów, duże styki przenoszą 25A więc z technicznego punktu widzenia powinno się doprowadzić dwa przewody 4mm2. Producenci jednak często ograniczają prąd do 20 lub 15A i doprowadzają dwa przewody 2,5mm2 

Według twojej pokrętnej teorii wychodzi na to że dobrze napisałem. 😁

Opublikowano
2 godziny temu, Dziad932 napisał:

A mówią że z turbo te Ursusy nie są muły , 912 to tak 

Te turbo fajnie chodzą,  tylko zaraz zakładaj szersze opony na tył i można tym jeździć 

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

eh to dobrze jednak trafiłem za 17tys swoją 😁

Ja swoją za 6 plus 6 w remont chyba też 🤣

55 minut temu, TheraRolnik napisał:

IMG_20220811_085725.jpg

Tak 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

2 godziny temu, Dziad932 napisał:

A mówią że z turbo te Ursusy nie są muły , 912 to tak 

Te turbo fajnie chodzą,  tylko zaraz zakładaj szersze opony na tył i można tym jeździć 

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

eh to dobrze jednak trafiłem za 17tys swoją 😁

Ja swoją za 6 plus 6 w remont chyba też 🤣

55 minut temu, TheraRolnik napisał:

Tak 

jedna byłem oglądać w waszych stronach gdzieś to jak zobaczyłem jak wysmarowany był kolektor wysechowy w sylikonie czerownym to od razu odpuściłem, a po drodze nam się przypomniało że jest 1002 3km ode mnie, i tego samego dnia wróciłem. na kołach do domu 😀kurba to jeszcze w technikum, ojciec musiał mi brać kredyt. na ursusika 🤣

Opublikowano

I się zapowiada że dzisiaj zakończenie żniw. 

ludzie jednak magazynują 🤣

Screenshot_20220811-084414_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

I się zapowiada że dzisiaj zakończenie żniw. 

ludzie jednak magazynują 🤣

Screenshot_20220811-084414_Samsung Internet.jpg

Też miałem magazynować w mobilnych magazynach ale przyczep mi trochę szkoda i w depozyt oddaje.

IMG_20220810_153711.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

@TheraRolnik dobrze. 

Ja właśnie kupiłem 2,5mm 

Bezpiecznik 15a dać ?

IMG_20220810_233313.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v