Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

bylem 3 tygodnie w sanatorium - to najdluzsza przerwa w zyciu od seksu, nie jest to przyjemne uczucie, tyle lat regularnie a tu nagle przerwa......

kurna,podrobka czipsow,piwa i soku ???? zboez nie obrodzili ? premii w pracy nie bylo ???

no i dozynki- w zyciu tyle nie namlocilem,choc pola niewiele przybylo-moglo byc lepeij ale na susze id rogie nawozy nie poradzi..

teraz tylko spieniezyc-jutro od 8 handel...

Kupuje to na co mnie stać. I wcale się tego nie wstydzę.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Nie tyka moich grzybków nawet do wódeczki. 

Cwany, wyczuł pismo nosem, zabójcze spojrzenie Cię zdradziło.    :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Tu większość ubiera się u prady jada najlepsze posiłki pija najlepsze trunki, a przychodzi co do czego to daj piontaka

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Może zgłoszenie ataku psów na policję.

@Pafnucy pisał że u niego już dwóch gości psy obgryzły. Żartów nie ma przy takiej watasze wygłodniałych psów.

Może jeszcze powiatowy ispektor weterynarii?

Zwłaszcza że one dalej się tam mnożą. Teraz załatwiły cielaka a jak bardzo zgłodnieją mogą się brać za krowy. Drugi sąsiad mówił że już sarnę też jedną załatwiły. Chyba trzeba znaleźć w internecie pismo urzędowe i zamieść do gminy I już bez żadnych pobłażliwości tylko brać sprawę na ostro.

6 minut temu, Agrest napisał:

Może zgłoszenie ataku psów na policję.

@Pafnucy pisał że u niego już dwóch gości psy obgryzły. Żartów nie ma przy takiej watasze wygłodniałych psów.

Może jeszcze powiatowy ispektor weterynarii?

Zwłaszcza że one dalej się tam mnożą. Teraz załatwiły cielaka a jak bardzo zgłodnieją mogą się brać za krowy. Drugi sąsiad mówił że już sarnę też jedną załatwiły. Chyba trzeba znaleźć w internecie pismo urzędowe i zamieść do gminy I już bez żadnych pobłażliwości tylko brać sprawę na ostro.

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Tak. Na dwie maszyny u siebie w dzień opędzone. Grunt to sprawny odbiór to można za***rdalać aż szumi. Hederow się nie odpina to i czasu nalatuje 

z 5 ton Jeszcze zostało. rosa nie dała skończyć. 

plon satysfakcjonuje i daje do myślenia że nadmiar hodowli to był błąd. 

lekkim chlebkiem trzeba żyć. 

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Tu większość ubiera się u prady jada najlepsze posiłki pija najlepsze trunki, a przychodzi co do czego to daj piontaka

Jak bym miał wydajność 8t z ha to bym na zakupy poszedł do Dino 😀😀 a tak to w biedrze.

Opublikowano
2 minuty temu, dejmian90 napisał:

wszystko na piśmie i za potwierdzeniem odbioru. skany pism i potwierdzenie. 

tego się tylko boją. bo w razie tv masz wszystko nie podważalne. 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Tomasz, a u was to jakoś na dniach odpustu nie będzie???

Słyszałem o czymś takim, jakoś nigdy nie zdarzyło się spróbować 

Już w niedzielę się rozpoczyna piknikiem rodzinnym. I od poniedziałku trzydniówka. A ja topie dziś smutek bo mi się dziś urlop kończy.

• Thanks 1
Opublikowano

I ja dziś zrobił około 45t ziarniaków.  Zostało że 35t do zbioru.  Jutro by dożynkował ale coś o opadach wieszczą

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Już w niedzielę się rozpoczyna piknikiem rodzinnym. I od poniedziałku trzydniówka. A ja topie dziś smutek bo mi się dziś urlop kończy.

Idź do pracy, chociaż trochę odpoczniesz

Mialem to samo tydzień do tyłu 

Opublikowano

niech pada. poplony i kukuruszka też chcą rosnąć. a i trawy jeszcze pociągną. 

Opublikowano
7 minut temu, dejmian90 napisał:

Napisz podanie o odłowienie z opisem zaistniałej sytuacji. 2szt. składasz w sekretariacie, jedną odbierasz od razu z potwierdzeniem przyjęcia. To jest psi obowiązek gminy.

Opublikowano

A ja dzisiaj zwiozlem.slome i pod dach prawie wszystko bo jeszcze 10 bel.zostalo na lawecie. Bizon juz wyczyszczony,heder schowany. Podorywki zaczete. Tylko nie wiem ile bela 140 po pasowce ma w sobie 120 po sipmie. Bo moze za duzo bede mial a lepiej więcej obornika @Rolnik1973 jak w tym roku za poferment placisz od beczki?ile tego na ha dajesz?

Opublikowano

W poniedziałek pchnąłem małe🤭 auto jęczmienia po 1177 brutto.

Tanio, ale chyba dobrze zrobiłem bo jest gdzie sypać resztę.

20220801_150550.jpg

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

znam to z wlasnego doswiadczenia-czpisow nie kupuje bo mnie nie stac, soku nie kupuje bo mnie nie stac-robie swoje z tego co mam w ogrodka,z piwa to tylko harnasia w puszce po wyplacie-nie racccuje wiec nie pije

9 minut temu, 6465 napisał:

Jak bym miał wydajność 8t z ha to bym na zakupy poszedł do Dino 😀😀 a tak to w biedrze.

ale w dino jest taniej i lepszy towar niz w stonce ....

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

A to nie moze miec gospodarki kole Strykowa??

palikot ma niedaleko mnnie interes a jest z bilgoraja..

mialem machac ale nie chcialo mi sie...

gdzies od 3,37 h pieknie pokazana moja wies z helikoptera, .38 jestem i ja 😂

https://sport.tvp.pl/61658709/tour-de-pologne-7-etap-na-zywo-skawina-krakow-transmisja-online-live-stream-w-tvp-582022

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, danielursus3p napisał:

Kiedyś stałem na rynku przy budzie z mięsem za taką psitą, i ona mówi "poproszę kawalek słoninki dla sikorek" gość wyciągnął taki płat z pół świni i pyta ile ukrócić a ta mówi że może być cały. A ten wjebał to na wagę a tam 2,3kg. I mówi to sporo ma pani tych sikorek. Myślałem że pierdolne ze śmiechu.

Ja chcę kupić słoninę czy kaszanę to kupuje i h*j komu do tego co będę z tym robił.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

jak jakaś uzależniona finansowo od mężczyzny to będzie mu posłuszna

Wtedy można cuda wyprawiać a ona uda że nie widzi. Gdzie Ty pracujesz że tyle kobiet tam? 

Opublikowano

@Bananekpisales ze landiniec na pompie siada? W zetorze chyba tez pompa do roboty,jak zgasnie to tez przez chwile.ma.ciezko zakrecic ale odpali, ale.podczas jazdy jakby go przymulało. Na dodatekmcos w przednim moscie zaczelo szukac podczas ruszania ze skreconych koł. I trzeba bedzie rozbierac a roboty mam dla niego sporo jeszcze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v