Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, sadownik12 napisał:

To ni ch*ja, teraz porównałem. Bajzon 7ton jęczmienia ozimego bez strat jak zrobi to wszystko. Byś te 30 ary z godzinę tłukł. Na biedę, no chyba że chce Ci się potem jęczmień w kombajna szarpać 😃.

Dlatego pojawił się @Chłoporobotnik i w przyszłym roku jak będą mieć chęci, kombajn nie będzie się psuł to opierdoli więcej hektarów niż twoja cała gospodarka 😂

Rok temu u siebie pszenżyto sypiące 5-6 t kosilismy 1 ha 2¹⁵ ale to było takie pierdziele nie bo pierwszy godziny na kombajnie to więcej stania niż jeżdżenia, teraz nie ma uja że w zbożu powyżej 6 t nie wyrobie się w 2 godziny z 1 ha. 30ar takiego jęczmienia to by było 3 moje zbiorniki więc w zależności od kawałka i pojazdów max 55 min. Jutro będę kosił pszenicę po koniczynie która da napewno ponad 6 to z ciekawości zmierzę czas 

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Duuuużo 🤣

Pewnie nie powie bo tu sami źli ludzie som 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

może i masz racjię co rejon to innaczej i nas coraz mniej małych tylko podejście piotera mnie zastanawia 🤔

Przyznaj się że gól ci skoczył😁😁😁

A ogarek gdzie? Taki zapracowany 🤔. Nikt chlewu nie robi 🤔

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

30ar takiego jęczmienia to by było 3 moje zbiorniki więc w zależności od kawałka i pojazdów max 55 min.

Dobrze rozumiem 30 arów kosiłeś 55minut? 

Opublikowano
hubertb napisał:

Też miałem problem w ciągniku z petami. Kupiłem popielniczkę zamykana taką montowaną w miejsce kubka. Zrobiłem mocowanie na prawym błotniku i teraz jest porządek. 

On jeszcze nie odkrył co to popielniczka. 😉

Opublikowano
21 minut temu, hubertb napisał:

Też miałem problem w ciągniku z petami. Kupiłem popielniczkę zamykana taką montowaną w miejsce kubka. Zrobiłem mocowanie na prawym błotniku i teraz jest porządek. 

Nie palić 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
hubertb napisał:

Swoją drogą że nie ma popielniczki w ciągniku to tego pojąć nie mogę. W sensie że niebyło tego w standardzie. 

W landinim była. Popiołka, zapalniczka. Popiołka gdzieś zniknęła podczas pracy, zapalniczkę wywaliłem i dalem w jej miejsce gniazdo JD do sterowników.

Opublikowano

POPIELNICZKA SAMOCHODOWA Z LED MIEJSCE KUBKA PODŚW popielniczka led - 14552 za 12,99 zł z Dzierżoniów - Allegro.pl - (9213928932)

Takie coś do tego uchwyt na kubek:

UCHWYT SAMOCHODOWY NA KUBEK NAPOJE TELEFON BUTELKI 71922 za 18,90 zł z Rybnik - Allegro.pl - (11361377824) w 80 jest tyle miejsca że meblościankę by tam zmieścił. 

1 minutę temu, Bananek napisał:

W landinim była

No i właśnie. Ale taki Ursus zaprojektowany w latach gdzie praktycznie osoby nie palące były wyjątkiem i popielniczki brak. To samo brakowało gniazda zapalniczki. 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, TheraRolnik napisał:

A co mam za okno w siano petować ? 🙉

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Wystarczyło by sprzątnąć co jakiś czas 

6 minut temu, hubertb napisał:

POPIELNICZKA SAMOCHODOWA Z LED MIEJSCE KUBKA PODŚW popielniczka led - 14552 za 12,99 zł z Dzierżoniów - Allegro.pl - (9213928932)

UCHWYT SAMOCHODOWY NA KUBEK NAPOJE TELEFON BUTELKI 71922 za 18,90 zł z Rybnik - Allegro.pl - (11361377824) w 80 jest tyle miejsca że meblościankę by tam zmieścił. 

No i właśnie. Ale taki Ursus zaprojektowany w latach gdzie praktycznie osoby nie palące były wyjątkiem i popielniczki brak. To samo brakowało gniazda zapalniczki. 

O ten uchwyt to się dla mnie podoba chyba se we fendu założę 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

W Zetorze była :D

TU też nie ma :o i podloga czysta :o mam na to pewien sposób ;)

IMG_20220804_113418.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v