Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

może by mu heder do kukuruszki dospawać. 🤔

pełna niezależność. 

Opublikowano
mf362 napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał:

aby bezawarynie kobita jeździła, 7500 stargowane na 6400, łożysko z tyłu do. wymiany, rozrządu nigdy gość nie. robił, od razu trzeba oleje filtry i będzie jeździć, i kpl kół zimowych dwie nowe, 2 też jak nowe z paskami ale z pekane

Przód alufelgi a tył stalowe ? Z rozrządem nie czekaj , bo narobi problemu w tym silniku.U mnie pierwszy raz był zmieniany przy 100 tys z hakiem i ja zmienialem drugi raz przy 148 tys po 9 latach .

zapas, gwóźdź wlazł 😕no będę robił pierw w golfie później tu, jak patrzyłem 290zl to po znizkach w inter powino być z 250

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ma. 

Jaki toto model? Z daleka przytargany?

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Słusznie z linią parti gadasz, ale jak zboże zacznie drożeć to będzie że 90%ceny chleba to cena mąki. Chyba że nadal źródła Energi do pieców będą drożeć to wtedy 90 % ceny chleba to cena Energi. 🤦‍♂️

nie. toto ten no, podatek za emisję co2 i ten no wina stuska 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

I putinflacja która przyszła do nas z zachodu 😂

1 minutę temu, HF86 napisał:

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, aż tak to nie bo kukurydzę mam zawsze pełną usługę - nasiona, siew i koszenie. Z tym nie ma problemu.

bierz siewnik do kukuruszki i czekać nie będziesz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak, na jutro 30a 😁

Zobaczymy ale wygląda na to, że ludziska dosyć zainteresowane są. Nie ma wiele do koszenia u nas, w sumie z 4ha na rok. 

No z królików to tak nie bardzo... Choć może po części też. 

16000 PLN. 

Nie ma, my w zabobony nie wierzymy. Wolno bo wolno ale idzie, dobrze czyści, nie gubi, sieczkarnia dość dobrze tnie. Z plonów bardzo zadowolony to najważniejsze. Pszenica szóstkę z hektara przerzuciła. 

Yhy, pogadamy za rok, jak będziesz miał czas 😂

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

weź już przestań. nawet zależnie nie zależny polsat ma biedę przez te podsmiechujki z partii. 

Opublikowano
21 minut temu, superfarmer02 napisał:

🙆🙆 Za 180 bym mu to zrobił. Ile planujecie brać za usługi? 

Ciekawe czy zrobiłbyś 30ar za 180zł jęczmienia sypiącego 7-8ton i metrowej słomie 😀, Co innego kosić zboże sypiące 3-4tony, co innego 6-7-8ton.

Opublikowano
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Kupilim na spółę. Zgadałem się w któryś dzień z znajomym gostkiem z sąsiedniej ulicy i szybki wyjazd i kupno. U mnie skosił bezawaryjnie, on teraz sobie kosi. A chłop ma trochę doświadczenie z mechaniką i kombajnowaniem, uprawnienia ma a ja sobie w wolnym czasie dorobić też mogę i się nauczyć kosić. 

I teraz będzie kasa za koszenie u sąsiadów szła. Tak jak Ci mówiłem. Jeszcze ziemi dobrać aby maszyna nie stała nieużywana i będziesz bambrem na starość. 😜 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

I teraz będzie kasa za koszenie u sąsiadów szła. Tak jak Ci mówiłem. Jeszcze ziemi dobrać aby maszyna nie stała nieużywana i będziesz bambrem na starość. 😜 

O większym ciągniku też coś wspominał...

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

Zapiera się, że się nie będzie rozwijał a samo przychodzi. ;) 

Z Moniką pewnie to samo. 

To ci Pioter 👍

9 minut temu, sadownik12 napisał:

Bo tak jest jak robisz to co lubisz. Wiem po sobie.

Noo tak 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Z Moniką pewnie to samo. 

Monika(czy tam jej rodzina) też chyba coś tam pola ma. Teraz jej skosi i będzie pretekst do spotkania ;) 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v