Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

a byłeś grzeczny? ... i będziesz???

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

a byłeś grzeczny? ... i będziesz???

Zawsze byłem

Takiego anioła nie ma więcej jak ja.

Przed chwilą, jahooo napisał:

A kokardka czerwona jest ?

No i kolejny germaniec w kolekcji

A to germaniec?

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Pszenżyto dokończone kosić, ziarnka zbóx rozsiane na poplon i potalerzowane.

Jutro od 12 do nocy młocki, i  piątek tak samo

Jednak dobrze źe wyszło jak wyszło, uprawione za wilgoci, będzie rosło.

Jednak z góry pan lepiej zaplanował dzień😎

🔥jutro ja urok na germańca... :ph34r:😈

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Takiego anioła nie ma więcej jak ja.

nooo. szkoda że to ten... upadły janioł...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

🔥jutro ja urok na germańca... :ph34r:😈

E poczekaj kurła sąsiadowi wypada wykosić, szkoda grochu jak obleci, i owies i pszenżyto. A jak się zapali to budynków szkoda

Poczekaj tydzień.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
2 godziny temu, sadownik12 napisał:

O kurła 😀. Już jakaś usługa umówiona? Podjadę to cudo obejrzeć:D

Tak, na jutro 30a 😁

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

W tym roku może nie ale za rok przygotuj się że bedzieta mieli taki zapierdziel że we 2 nie będziecie nadążać 

Zobaczymy ale wygląda na to, że ludziska dosyć zainteresowane są. Nie ma wiele do koszenia u nas, w sumie z 4ha na rok. 

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

No Panie Piotrze... Bezawaryjności. 

Jednak króliki zysk ładny dają.

No z królików to tak nie bardzo... Choć może po części też. 

31 minut temu, Bananek napisał:

Pjoter, a ile taka zabaweczka? Jeśli nie tajemnica.

16000 PLN. 

3 minuty temu, jahooo napisał:

A kokardka czerwona jest ?

No i kolejny germaniec w kolekcji

Nie ma, my w zabobony nie wierzymy. Wolno bo wolno ale idzie, dobrze czyści, nie gubi, sieczkarnia dość dobrze tnie. Z plonów bardzo zadowolony to najważniejsze. Pszenica szóstkę z hektara przerzuciła. 

• Like 2
Opublikowano

nic z tego. szacunku do starszych nauczyć się musisz. długo jutro nie pokosisz...

Pjoter, znasz się dobrze z człowiekiem od spółki? nie wyjdą z tego problemy?

nie to że ...., ale znając Twoje podejście do życia... no jakoś czarnowidztwo mnie naszło...

Opublikowano
23 minuty temu, konteno napisał:

chyba lepiej że tam a nie do nas , robią miejsce pod tegoroczne zbiory 

@Chłoporobotnik czuć 💰, gratuluję i zazdroszczę , rozmach macie większy niż niejeden większy gospodarz czy dwuetatowiec

Toż u nas pszenicy z Ukrainy  napchane magazyny podobno

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy napisał:

nic z tego. szacunku do starszych nauczyć się musisz. długo jutro nie pokosisz...

nie to że ...., ale znając Twoje podejście do życia... no jakoś czarnowidztwo mnie naszło...

Jak to się powiada na szacunek ludzi ulicy trzeba se zasłużyć .

Pjoter zapewne ma dobre układy z przyjacielem .

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

Porządne ludzie od pokoleń, jego ojca dobrze znam, fajny człowiek i wszyscy jego bracia też. Z takimi można bez obaw do flaszek zasiąść.

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak to się powiada na szacunek ludzi ulicy trzeba se zasłużyć .

coś znowu pomieszałeś?

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Z takimi można bez obaw do flaszek zasiąść.

to dobrze.

bo jednak jakoś ja nie mam przekonania do spółek.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

to dobrze.

bo jednak jakoś ja nie mam przekonania do spółek.

Sporo u nas takich - ba nawet kiedyś przecież prywatny nie mógł ot tak kupić siewnika czy kosiarki. Przynajmniej w naszych stronach, gdzie gospodarstwa miały przeważnie po 3-4ha. To i kupowało taką przykładową konną kopaczkę 4 sąsiadów na spółę. 

Opublikowano

oj tam. najważniejsze że normalny kombajn, a nie ten zagon co dumałeś. niech słuzy i cieszy.

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

oj tam. najważniejsze że normalny kombajn, a nie ten zagon co dumałeś. niech słuzy i cieszy.

Zagonem to zajechał by bardzo szybko c330 , znam przypadek że w t25 pękła skrzynia od takiej współpracy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v