Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

U mnie doschlo tak 10ha dzisiaj sprasowane skoszone w zeszły piątek  piękna słoma 

IMG_20220729_110740.jpg

Jak ruszysz zawsze szybciej 

Przez tydzień dobrze skruszała, jak by było słonko przez tyle czasu to ścielenie lux 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Przez tydzień dobrze skruszała, jak by było słonko przez tyle czasu to ścielenie lux 

Tutaj akurat sąsiada owsianka mocno żółty owies z 60 a 5 bel a słoma na pokosie ładna coś ta moja prasa mało belek robi 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A jak, mnie mało pola 🤭

Tu to musi więcej niż 8t leciało 🤭

IMG_20220729_200829.jpg

Zamieścił się do zbiornika raz w koło?😁

Opublikowano
47 minut temu, bratrolnika napisał:

@superfarmer02 weekend nadają deszczowy, jest szansa że znajdziesz chwilę żebym mógł do ciebie podjechać??

Nie bardzo, jutro koszenie dopuki nie zacznie lać a w niedzielę mamy wyjazd a od poniedziałku pewnie znów koszenia a jak nie w trzeba trochę obejście po ogarniać i jeszcze hektar trawy leży 

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Ale w tym roku zboże słabo sypie.

Nawozy zaraz będą za 6tyś.

daj trochę zarobić naszym państwowym firmom. 

przecież na socjal nie da się tylko drukować, czasem trzeba sięgnąć do kieszeni obywateli. 

Opublikowano
HF86 napisał:

10 minut temu, Strongman napisał:

Ale w tym roku zboże słabo sypie.

Nawozy zaraz będą za 6tyś.

daj trochę zarobić naszym państwowym firmom. 

przecież na socjal nie da się tylko drukować, czasem trzeba sięgnąć do kieszeni obywateli. 

Byłeś u tatara? Po wiele paploniki?

Opublikowano

po 8 wyjsciowe gorczyca I rzodkiew oleista. 

I sąsiad mi resztę wyki po 2 zł sprzedał, także będzie potrójna mieszanka 

Opublikowano
HF86 napisał:

To nie ma co jeździć. Po tyle w sklepie mam. 😉

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Ja jestem w szoku. To co dziś koszone to jeszcze nigdy nie miałem takiego plonu. Jeszcze zostało mi to co materiał siewny miałem od Marka.

A widzisz

Drogi nawóz i efekt na polu jest po nim 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

To nie ma co jeździć. Po tyle w sklepie mam. 😉

a gdzie ten sklep?

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

A widzisz

Drogi nawóz i efekt na polu jest po nim 😉

Raczej sprzyjające warunki. Ja na to siałem tani nawóz. A teraz nie mam za co kupić. Będzie bez. W ekologii.

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Aby tylko gorczyca się nie wysypała to i na gorczycy mały interes będzie 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Rzodkiew kupowałem jako przylepiec sąsiada to za 300kg cena 6,5zl.

bdb  cena. 

teraz powinno jechać w dół bo bialoruskie transporty już się pojawić zaczynają. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v