Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Wiesz, dla mnie to fajniejsze niż spotkania z ludźmi a nie daj Boże spotkania z płcią przeciwną.

no jak z pcią.... to rozumiem... młodośc musi się wyszaleć.. :D;)

Opublikowano (edytowane)

I u nas prawie że po żniwach, Braciak pokosil, ja słomę prawie że zwiozłem, zostało na jutro dwa niepełne kursy

Pszenica ładnie sypnęła, i słomy z niej w opór , z prawie 2ha 43 belki uwiniete, i to belki takie ze mi się w przyczepę zmieścić nie chciały 

I jeszcze wam powiem, układanie słomy w stodole wózkiem widłowym to najlepsze co może być, żaden traktor z turem tak się szybko z tym tematem nie obrobi

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano

5 godzin temu, bratrolnika napisał:

To to jest filtr??? Już któreś zdjecie z rzędu zastanawiałem się co to za diabeł

Tomek, kolega szuka kufra na motor, a ten twój filtr to patrzę że by się nadał, nie sprzedajesz???

Tak cię zrobił??? 

wspomnien czar- 30 lat temu na autostradach zachodniej europy lykalismy polonezem caro nie tylko mercedesy ale i bmw-ice

26 minut temu, Pafnucy napisał:

jak tam plony Panie Jacus?

pogoda rzadzi-susza byla srednia..oprysk,nawozenie,uprawa nie ma znaczenia-tylko deszcz rzadzi.

na piasku do 3 ton dobijalo,na lepszej do 6 sie trafilo na II

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

@Pafnucy Uja prawda, jak sąsiadowi w zeszłym roku dowaliło prawie 80 litrów to jak to bez przewracania miało doschnąć? Nijak. 

zetorki- widzisz u nas czasami wystepuje 2 klasa a na niej slomy w uj chocbys skracal-bez przewracania ciezko zeby samawyschla

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

zetorki- widzisz u nas czasami wystepuje 2 klasa a na niej slomy w uj chocbys skracal-bez przewracania ciezko zeby samawyschla

wiesz. u nas też sie zdarza grubiej.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

I u nas prawie że po żniwach, Braciak pokosil, ja słomę prawie że zwiozłem, zostało na jutro dwa niepełne kursy

Pszenica ładnie sypnęła, i słomy z niej w opór , z prawie 2ha 43 belki uwiniete, i to belki takie ze mi się w przyczepę zmieścić nie chciały 

I jeszcze wam powiem, układanie słomy w stodole wózkiem widłowym to najlepsze co może być, żaden traktor z turem tak się szybko z tym tematem nie obrobi

Szwagier twój dziś u mnie przed domem słomę woził a ja zawiozłem rozrucha do Bartka.

• Like 1
Opublikowano

kurde. cos frytki z młodych kartofli dogotować mi sie nie chcą....co jest??

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

Ototo, ziemia wilgotna bo nie piachur i nie "przeleci", wynik 800 kostek z hektara jakoś nikogo nie dziwi jak gęsta pszenica albo tęgie pszenżyto... 

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

kurde. cos frytki z młodych kartofli dogotować mi sie nie chcą....co jest??

Bo w frytkownicę bezolejową trzeba zainwestować. Tam się i z młodych zrobią.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo w frytkownicę bezolejową trzeba zainwestować.

oooo, są takie??

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ale robisz na wodzie mam nadzieję ? 

nie no. normalnie. na oleju gotuję.

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Kurna znaleźć teraz nocleg na mazurach to graniczy z cudem... 

Pokój jest, ale jakas kolację to trzeba jechać ogarnąć gdzieś :/

A ty gadałeś żebym jechał z tobą 🙉🙉 i co ??? Głodny bym spać poszedł ???

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no ale jak olejem nie ociekaja to dobre?

Dużo lepsze niż te z oleju. Suche, fajne, przypraw można dać. Tylko wiadomo, przed frytkownicą obgotować trzeba. 20 minut w temperaturze 200 stopni i gotowe.

Opublikowano

łeeee. dwa razy przyrządzać... to nie chce...

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Zamiast herbatki szklanka oleju do popicia 

no tylko że ja.... mlekiem frytki popijam. :D

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dużo lepsze niż te z oleju. Suche, fajne, przypraw można dać. Tylko wiadomo, przed frytkownicą obgotować trzeba. 20 minut w temperaturze 200 stopni i gotowe.

Zanim będą gotowe to już się jeść odechce 🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v