Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pedro2 napisał:

28 minut temu, Uziu92 napisał:

to za tyle niech sobie wsadzi, jak ono może mieć siłę kiełkowania może 50 procent to trzeba siać więcej automatycznie. Za pół ceny powinni sprzedać z pocalowaniem ręki.

u siebbie nawet nie myślę zaczynać, ale niektórzy to widzę na siłę kosza.

Sobota noc i niedziela ma ostro wlać to ludzie panikują. Po prawdzie to ten deszcz potrzebny na te zboża. Po nim już wszystko dojdzie, oby tylko spokojnie bez nawałnicy

albo wleje albo i nie, w każdym razie któryś region deszczu dostanie, a któryś mało albo wcale.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie na dziś skończyłem.Przenica 12-13% a żyto 15 ciekawostka.Jutro swój Owies i trochę usługi też owies.Kuży się jak chol.....

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

dwie łąki zalane i zgłoszone do uni że nie potrafię pod wodą kosic. 

psienicy może w przyszłym tygodniu dojrzeje. po dołach to I flagowe jeszcze zielone. 

grzybowka tania, ale robotę zrobiła. 

Opublikowano
7 godzin temu, radekz200 napisał:

@Pafnucy nada się na jutro do turlania? 

99622971-1D44-4A9F-9CF5-106D3613B534.jpeg

oczywiscie. no i się bierz, bo deszcze nadają.

Opublikowano

Z tymi deszczami co 6 godzin to co innego. Od armagedonu po zwykły deszczyk.

Rano pokazywali 80mm+, teraz 20mm+

Opublikowano
16 minut temu, HF86 napisał:

dwie łąki zalane i zgłoszone do uni że nie potrafię pod wodą kosic.

To jeszcze takieło coś w gminie złóż. Niech burmiś płaci za nie zebrane siano. Ekhm, szuwar. 

IMG_20220728_200825.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

To jeszcze takieło coś w gminie złóż. Niech burmiś płaci za nie zebrane siano. Ekhm, szuwar. 

IMG_20220728_200825.jpg

mogę nie udźwignąć tych piniendzy. 

aż się boję, samo kręgosłup się prostuje 🥲

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Jutro się zbeluje i zwiezie i może padac cały tydzień 😂

a jak chce. jak popada. to posiany łubin będzie mi ładnie wschodził.

jak tam plony Radosławie? zadowolony?

Opublikowano
40 minut temu, Uziu92 napisał:

albo wleje albo i nie, w każdym razie któryś region deszczu dostanie, a któryś mało albo wcale.

Wleje wleje, niż genueńczyk,opady wielkoskalowe

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

a jak chce. jak popada. to posiany łubin będzie mi ładnie wschodził.

jak tam plony Radosławie? zadowolony?

Zawsze mogłoby być lepiej ale nie ma co narzekać 😛 4 pronarki owsa z 3,5 ha 

Opublikowano

okurde. duzo. ja z owsa niezbyt zadowolony. a źle nie wyglądał. Radek jaka odmianę miałes?

Opublikowano

no własnie trochę było. w tamtym czyściutko. skąd to cholerstwo sie bierze?

Opublikowano (edytowane)

u mnie też bingo. też chyba innego poszukam. ciekawe jak te... ciemne odmiany.?

eeee. ta pronarka nie pełna!

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v