Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

13 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Rolnik1973 ile spadlo deszczu? Czy u Cb nie padalo? Mialem dzisiaj pszenzyto kosic ale chyba nie owieje do 11. O 2 troche popadalo. Jutro do roboty to trzeba brac wolne

Dziś w nocy padało?

dużo Ci jeszcze zostało ?

Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dziś w nocy padało?

Tak o 2 w nocy troche

2 minuty temu, slawek74 napisał:

dużo Ci jeszcze zostało ?

Juz nieduzo bo 5ha pszenżyta i z pół hektara mieszanki ale jeczmien jeszcze zielony bo dosiewalem po deszczach jak wyplukalo

Opublikowano
9 godzin temu, sadownik12 napisał:

A u mnie wuja wykosił pszenicę w sobotę. I 4,5t przy 200kg tarnogranu, jednym jesiennym oprysku na chwasta (expert +dff) i jednej dawce nawozu coś koło 200kg saletry na przełomie marca i kwietnia. Monokultura conajmniej 10 lat. Zero oprysku na grzyba. I jeszcze tak sucho było marzec- maj. Się chyba nie opłaca z opryskiwaczem latać żeby po 6-7t zbierać. Jakby tak płodozmian jeszcze był to pewno z tonę więcej by sypnęła... No ciekawe.

O tym samym myślę. Kiedyś 200kg Polifoski, 300kg saletry "na raz" wiosną, oprysk na chwasty i 4-4,5 tony było, teraz chuchanie, dmuchanie, na jesień oprysk na chwasty, wiosną poprawka, 2x grzyb, w ciągu ostatnich lat jakieś 2 tony więcej względem tych co nie pryskają ani nie sypią. Zresztą w tym roku będzie bez kulek mocy przedsiewnie. W zeszłym roku u sąsiada pszenica po przyoranej facelii 5 ton, jedna dawka saletry w marcu - jakieś 80kg N, wiosennie odchwaszczona i bez żadnych grzybów czy skracaczy.

Przychmurzone trochę ale słońce się przebija.

Oho, trzeba pompy w piwnicy chyba przygotować 🤔

Zrzut ekranu 2022-07-28 072144.png

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Też bym owsa zasiał. Tylko u nas problem go sprzedać. 

Sprzedaż go spokojnie skupy biorą  teraz swiniarzowi ze6 ton sprzedałem, jak jest to da się radę 

Opublikowano
32 minuty temu, Bananek napisał:

Za późno.

Rypley.🤭

Opublikowano
PRIMO napisał:

32 minuty temu, Bananek napisał:

Za późno.

Rypley.🤭

Dziś jestem w robocie. Dopiero od 11 będę mógł ripley. Ale dziś nie będzie na to czasu bo umówieni jesteśmy na zbiór wiśni.

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Jak cenowo?

Papryka czy i cukinia

Towaru średnio od 12-15żołty ruch słaby.Bialy 15-17.Dzisisj busem jestem bo pomysł kopania wyszedł spontanicznie więc jakoś się sprzeda

Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

Sprzedaż go spokojnie skupy biorą  teraz swiniarzowi ze6 ton sprzedałem, jak jest to da się radę 

To może zasieje na jednej działce jako płodozmian do pszenżyta.

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

umówieni jesteśmy na zbiór wiśni.

sad to też niezłe miejsce ot taka mała perwera ;) 

Nie kuś diable. To nie sad. To podwórko koło ulicy. 😉

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Nie kuś diable. To nie sad. To podwórko koło ulicy. 😉

To tym lepiej. 🤭

Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał:

Też bym owsa zasiał. Tylko u nas problem go sprzedać. 

Sprzedać zawsze sprzeda pytanie tylko czy coś ci z tego zostanie

9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Towaru średnio od 12-15żołty ruch słaby.Bialy 15-17.Dzisisj busem jestem bo pomysł kopania wyszedł spontanicznie więc jakoś się sprzeda

Bellarosa już jest na zjazdowej?. Przepraszam u was rozalinda

Opublikowano (edytowane)

Jest ale nie zachodzi,to jeszcze nie czas na nie.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
6465 napisał:

Kupujecie już nawozy na przyszły sezon? 

wczoraj dzwonilem do agroskladu i tak saletry i mocznika nie ma cos mowil ze od 1.08 bedzie nowy cennik 😄😄😄😄 i czekaja potasu brak

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v