Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, MarcinO10 napisał:

Się po robiło...

Nie ma gdzie kupić mleka dla dziecka. Chodzi o nutramigen na receptę. Produkcję całą przenieśli do Stanów i teraz transport utkną.

Praktycznie w żadnej aptece nie ma w Polsce. Na olx hieny już ponad 100 zł za puszkę wołają. 

Kup kozę. Wąchałeś to kiedy?

Ja raz i to była ostatnia paczka jaka kupiłem,córka była chowana od tamtej pory na kozim

Opublikowano
24 minuty temu, Bananek napisał:

Ludziska, w szoku jestem. Wiosną przed jakimkolwiek wyjazdem w pole kupiłem 1000 litrów ropy. W domu oświadczyłem, że jak kto weźmie z baniaka choć pół litra do auta czy czegoś innego niż traktor to dostanie z baniaka. 😉 No i teraz, tak patrzę, że mam pełne traktory pod korki. I jakieś 300 litrów ropy w baniaku. To mi powinno starczyć do zimy. Trzy traktory na gospodarstwie, z czego dwa co 3 dni pracują przy zadawaniu paszy. Toś to siok. Czyli jak dobrze pójdzie to sezon obskoczę za 5300 zł.

Dużo przyczyniła się do tego usługa zbioru traw czy trzęsienia obornika.

Tyle to sam kombajn przez żniwa spali 🙈

Opublikowano
14 minut temu, Bananek napisał:

O to to. I weź to sprzedaj jak to ropę tylko wącha. A do cięższych prac jest landiniec.

Lamborghini szklankę chciało a 30 wącha to już jasne czemu one zostały 🤣

Czekaj zaraz przyjdzie ten od tej niezardzewialej młodej uni to wyjaśni 🤣

U mnie co prawda tysiąca nie było, ale od wiosny do dziś poszło ponad 600. 

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Tyle to sam kombajn przez żniwa spali 🙈

A zarobi chociaż na to ?

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Kup kozę. Wąchałeś to kiedy?

Ja raz i to była ostatnia paczka jaka kupiłem,córka była chowana od tamtej pory na kozim

W jakim wieku przeszliście na kozie?

Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał:

Lamborghini szklankę chciało a 30 wącha to już jasne czemu one zostały 🤣

Czekaj zaraz przyjdzie ten od tej niezardzewialej młodej uni to wyjaśni 🤣

U mnie co prawda tysiąca nie było, ale od wiosny do dziś poszło ponad 600. 

A zarobi chociaż na to ?

To u mnie już 800 poszło 🙆 a jeszcze pewnie drugie tyle pójdzie

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

14 tys na tydzień w żniwa idzie u znajomego rolnika, no ale 4 kombajny chodza, co prawda nie bizony bo bizonami na te hektary to by pewnie 20 tysięcy nie starczyło 🤣

Na części? 

• Haha 2
Opublikowano

Radziu daj nr tel tu nie mogę xa dużo wrogów i zazdrośników 😛😛

szymon09875 napisał:

14 tys na tydzień w żniwa idzie u znajomego rolnika, no ale 4 kombajny chodza, co prawda nie bizony bo bizonami na te hektary to by pewnie 20 tysięcy nie starczyło 🤣

pln ojro czy litrów 🤔

Opublikowano
radekz200 napisał:

22 minuty temu, slawek74 napisał:

zielone....

Radek ziarno ciasto....

To daj zdjecie obory co Zbyszek mówił 😛

w połowie roboty zresztą się nie pokazuje 😛

radekz200 napisał:

A nie bedziesz dzwonił o 24 ze nie możesz spać? 

o tej porze to ja śpię 🙆‍♂️🤦‍♂️

TheraRolnik napisał:

@slawek74 Oj teściu ... Poka jaką obore przepiszesz mi za parę lat 🤭

tobie to kopa w ''d'' i kamieni kupe 😁😁😁🤪

Ryśka nie widać $$$ pewnie kosi 😎👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v