Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Może u Ciebie są nie wykoszone, nie ma gdzie zjechać. Mów za siebie. Ja mogę jeździć wszędzie aż nie utknę bo mi auta nie szkoda, mam starego rupcia i nie mam zamiaru wydawać więcej niż 20 tysięcy za samochód bo to dla mnie głupota. Twoja nauka to jest o kant rozbić, zresztą nie dziwota w żadnym Twoim wcieleniu się ze sobą nie zgadzaliśmy.

Bo pier**lisz jak smarkaty Kaziu po dużym piwie, to że masz gruchota to nie znaczy że wszyscy mają i mają się kryć przed kombajnami po krzakach

Za tych panów z SKRów powinni się wziąć, bo oni jeszcze widać żyją w dawnej epoce.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Uważam, że na drogach gminnych powinna być dopuszczona możliwość poruszania się maszynami rolniczymi ponadgabarytowymi  w okresie np  od 1 lipca do 30 sierpnia - ustawowo, pod warunkiem, że posiadają odpowiednie oświetlenie i oznakowanie oraz OC. Na pozostałych - tylko do 3m. Ale to takie moje gdybanie

• Like 6
Opublikowano
12 minut temu, Desperado napisał:

Bo pier**lisz jak smarkaty Kaziu po dużym piwie, to że masz gruchota to nie znaczy że wszyscy mają i mają się kryć przed kombajnami po krzakach

Za tych panów z SKRów powinni się wziąć, bo oni jeszcze widać żyją w dawnej epoce.

To za Ciebie się powinni wziąć. @jahooo W odróżnieniu od Ciebie myśli i to z sensem.

Opublikowano (edytowane)

Do mnie z praktycznie sąsiedniej wioski kombajn przyjeżdża z hederem na wózku i się spina na miejscu. Wyjątek jest jak przejeżdża z pola na pole (u mnie). Wtedy już z zaczepionym hederem, ale ja mu wózek przeciągam żeby mógł się rozpiąć po robocie bez przejeżdżania spowrotem.

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

Tak z ciekawosci. Do kazdego kawalka przyjerzdżają Wam z hedrem na wózku. Pytanie do tych co im tak przeszkadza kombain. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To za Ciebie się powinni wziąć. @jahooo W odróżnieniu od Ciebie myśli i to z sensem.

Słuchaj ja już nie jestem młody, ale idę z duchem czasu i postępem, a Ty młody jeszcze chłop, ale z uporem maniaka cofasz się w rozwoju, czarno to widzę.

Opublikowano

chodzi mi tylko o LOKALNE przemieszczanie z pola na pole w obrębie własnej wsi

jak pokazuje ten filmik - na drogach o szerokości 4-5m nawet ten heder na wózku nie rozwiąże żadnego problemu - kombajn ma 3m szerokości bez tego

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Tak z ciekawosci. Do kazdego kawalka przyjerzdżają Wam z hedrem na wózku. Pytanie do tych co im tak przeszkadza kombain. 

Mówię o bardzo ruchliwych drogach głównie.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Mówię o bardzo ruchliwych drogach głównie.

Nie widziałem nigdy na ekspresówce 

Opublikowano (edytowane)

A jeżdżą? 

A traktory nie przeszkadzają Wam? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I to Twój największy błąd. Czasem trzeba ruszyć głową a nie brnąć w zaparte "bo postęp".

Oj oj, to starokawalerstwo, strach pomyśleć co będzie za 20 lat z Tobą.   :D

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

Oj oj, to starokawalerstwo, strach pomyśleć co będzie za 20 lat z Tobą.   :D

Martw się o siebie a nie o innych bo w Twoim wieku nerwy to już może być gwóźdź... Nie zawsze ten "postęp" rozwiązuje problemy i przynosi dobre efekty. Często tak ale i zdarza się, że nie pomaga a wręcz utrudnia.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Martw się o siebie a nie o innych. Nie zawsze ten "postęp" rozwiązuje problemy i przynosi dobre efekty. Często tak ale i zdarza się, że nie pomaga a wręcz utrudnia.

Martwię się że nic nie widzisz poza czubkiem własnego nosa.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Nie i motorynki też nie, to tak z wyprzedzeniem pytania.   :P

Dobre i to. 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v