Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, konteno napisał:

Mus nie mus ale za pół tysiąca zamiatarki i "hot box'a " do myjki ciśnieniowej bym nie kupił koło komina.

A to jak jakiś faktyczny cel był to w porządku a nie jazda bez celu albo "dla rozrywki" bo dla rozrywki to rowerem można się kajtnąć co za jakieś 3 godziny uskutecznię...

Dalej w domu masz dwie "narzekaczki"?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

"dla rozrywki" bo dla rozrywki to rowerem można się kajtnąć

no ewentualnie motorem... B|

Opublikowano

a mówiłeś że nie ma lipy i mazurskiej chciałeś 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no ewentualnie motorem... B|

E, szkoda pieniędzy na paliwo jak dla mnie... W tym tygodniu trzeba kopaczkę ze stodoły wydrzeć i przeserwisować bo teraz by nią można na bieżąco kopać 🤔 No i czekać na telefon w razie "w" i sprzągać starocie. Za jakieś 1,5 - 2 tygodnie by trzeba perliczki wybić. No i leci.

Opublikowano

@Bananek pokazałem to mojej 🤭, minę zrobiła i chyba nie pozwoli mi 🤨 , narazie będe chodził z brudnymi 😊

Screenshot_2022-07-17-14-04-15-27.jpg

Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

@Bananek pokazałem to mojej 🤭, minę zrobiła i chyba nie pozwoli mi 🤨 , narazie będe chodził z brudnymi 😊

Screenshot_2022-07-17-14-04-15-27.jpg

Będziesz miał czyste to ładuj ręce w smary bo będzie podejrzane😁

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@yacentyforum znikneło.

przez tematy ze strony głównej wszedłem.

opcja cała aktywnośc nie działa.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

A ja chodzę w siatkowych za 25 zł😁

A ja w trepach 🤭

Opublikowano
54 minuty temu, bratrolnika napisał:

A widzisz, mówiliśmy ci że szybko stare wróci 

Ale.co z tego ze.wraca jak i tak na nic jego rządy

46 minut temu, HF86 napisał:

raczej wie jak z jego bylej stodoly wyciągnąć jego były heder .

44 minuty temu, TheraRolnik napisał:

@HF86 Oj tu bym polemizował

Na starość niektórym ostro się pierdzieli w głowie i im się tylko wydaje że wiedzą 

Jak widac w glowie tez sie miesza. Mowi "czterdziestka" a myśli i perkinsie, mówi "podnośnik" a mysli o turze. Ale jak mu mowie ze sie myli to mowi ze za słówka łapię. To po co sie odzywa?

Opublikowano
9 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jak widac w glowie tez sie miesza. Mowi "czterdziestka" a myśli i perkinsie, mówi "podnośnik" a mysli o turze. Ale jak mu mowie ze sie myli to mowi ze za słówka łapię. To po co sie odzywa?

Po jakimś udarze jest? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

u Grzesia w gościach byłeś? 😉

PEWNO ALBATROSA CHCIAŁ OBLUKAĆ :D 

chmura z nienacka zostawaiła 8 litrów

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

A Ty co tak w rozkroku, po rusku ale nie bukwami? 

bo to Polski po ruskiemu  :P 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Trzeba jutro oborać ziemniaki 

IMG_20220717_134241.jpg

Rolnik hobbysta

Opublikowano
15 minut temu, Leszy napisał:

Po jakimś udarze jest? 

Nie,biodro wstawione,drugie tez do roboty ale po tym co przeszedl to juz nie chce isc na stół. Wrzód mu pękł na dwunastnicy,pozniej sepsa i stan ciężki byl.

Opublikowano

A ja dziś walczę z podlewaniem i skończyłem lampę do pokoju bo i tak uj..... już jestem jeszcze żarówki i koniec.

IMG_20220717_150136_789.jpg

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pewnie sadzi aby dla siebie było a nie kupować. Wielu u nas tak robi, posadzi ze 3 czy 4 ary i ma dla siebie i jeszcze kurom starczy.

Te czasy już minęły. U nas na wsi już nikt się w to nie bawi aby sadzić tylko dla siebie. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Te czasy już minęły. U nas na wsi już nikt się w to nie bawi aby sadzić tylko dla siebie. 

U nas nie minęły, nawet niektóre duże bambry sadzą dalej i kury nawet miewają. Może dlatego, to przetrwało, że gospodarstwa 20ha + to stosunkowo nowy trend.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v