Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Dziś Duda w Lipsku.

Miasteczko pozamykane, sprzątają do każdego peta, okrucha i suchego źdźbła trawy🤦‍♂️

Ale pogoda jest wymowna dla zwolenników i przeciwników.

Otóż można rzec że to sam wszechwładny Duda życiodajny deszcz ściąga nad gminę, ewentualnie niebiosa płakać zaczynają gdy duduś się zbliża🤣

No ale ważne że mżyć zaczęło. Wedle prognozy opad ciągły do rana i o 40mm ma się oprzeć. 

No zobaczymy...

A którego to wczoraj sam naczelny wódz nawiedził?

https://www.onet.pl/informacje/onetbialystok/spotkanie-zwolennikow-pis-z-jaroslawem-kaczynskim-w-bielsku-podlaskim/y0wvs3s,79cfc278

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ładnie kolanko

A ja wolę takie widoki

16570150944221406098150956243311.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Taa, Twoje mamuty dużo więcej warte niż cały mój park złomowy.

Jutro mają przyjechać po mamuty 😔 Ty masz większy dochód z hektara jak nie jeden bamber tutaj! 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A to czego holendram brakuje🙆🏻‍♂️

Przecież tam pisa ni ma

Bronią zamknięcia kilku KILKU gospodarstw. U nas ile hodowli znikło w związku z asf i nikt mordy nie otwiera 

Opublikowano
23 minuty temu, stempos1980 napisał:

To 3 zdanie jest o tobie🤔 

A tu fotka z ostatniego strajku u Holendrów 

Screenshot_2022-07-05-12-15-04-789_com.facebook.katana.jpg

Nie , moje mam nadzieję że będzie to drugie 🙂

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

58 minut temu, Pafnucy napisał:

A ja wolę takie widoki

Jeszcze 2 - 3 tygodnie i od piniędzy w kieszeniach i umnie zaczną spadać spodnie😎

myślisz że bilonem będą Ci płacić 🤔

Opublikowano
33 minuty temu, hubertb napisał:

Nie kilku tylko połowy, asf do nas politycy nie przynieśli. To sytuacja nie do porównania. 

Ile zdrowych stad wymordowali? Ilu ludziom świń nie wzięli bo strefa zapowietrzona? Rozsądnie by było rozegrane to i rolnicy by zdołali się pozbyć a i strefy by były. Tylko nie u nas bardziej przepisowym od przepisów trzeba być i Pan urzędnik to jest PAN URZĘDNIK! on za nic nie odpowiada a ilu ludzi na skraj bankructwa to tylko te bankruty wiedzą 

9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No gdzie

Niby fajzera nie brał a puszka stoi jak na stole.

Smakuje Ci ten napój? W zniwa jak kasiory nagol8sz to kto wie może i harnas będzie pity 🤔

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Ludzie ludzie !!! Kuźwa pada 👍😊

No co ty kur🤬 nie powisz. 😁🤭

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Smakosz blachy. 🤢

Opublikowano

Moim zdaniem cały asf jest utrzymywany przez weterynarię - lek. wet. mają z tego hajs

tak jak c-19 utrzymywany był prze ministra choroby i służbę zdrowia, która otrzymywała dodatkowe świadczenia.

Co z tego wynikało każdy wie.

Opublikowano
2 minuty temu, PanAres napisał:

Moim zdaniem cały asf jest utrzymywany przez weterynarię - lek. wet. mają z tego hajs

tak jak c-19 utrzymywany był prze ministra choroby i służbę zdrowia, która otrzymywała dodatkowe świadczenia.

Co z tego wynikało każdy wie.

A ptasia grypa? Jest szczepionka wszędzie stosowana ale nie u nas bo gdyby nasz ptactwo wyszczepili to Chiny już by tego nie wzięły. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v