Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

jak wymienic lozysko w przekladni przewracarki tasmowej-akpil , ale chyba inne maja to samo -walek wybic do przodu czy do tylu? robil ktos to i pamieta ?

Taki bałor w necie a w rzeczywistości chłopek małorolny. 🤭

Wybij to łożysko w tą stronę gdzie będzie mniejszy opór. 

2 minuty temu, Strongman napisał:

No a byli tez i tacy co mieli same 5 na świadectwie i zostali notariuszami czy tak samo mieli same 5 i rodzice nie umieli pokierować na dobre szkołyi nic nie mają.

Wykształcenie o niczym nie świadczy. 

Dużo zależy co masz w głowie i czy są chęci do ciężkiej pracy. 

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

U nas w okolicy miotly jeszcze tydzien temu nie bylo,od wczoraj wszedzie jej pełno. Mialem pszenzyto gdzie chabra sporo,miotla jedynie w dolkach gdzie mokro,teraz na calym polu rozsiana 

Tu ewidentnie widać gdzie wyłączony, na poprzeczniaku czysto, ścieżka obok z początku czysta dalej jak na zdjęciu. Na kolejnych przejazdach jest, ale bez tragedii 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PRIMO napisał:

Nie zgodzę się z tobą,są zawody tak jak lekarz czy inne ze ludzie będą zawsze chorować i robota zawsze będzie dobrze płatna.

i nie ważne czy dobry lekarz czy zły tylko liczy się papierek ze możesz ludzi leczyć i ogromną kasę przy tym zarabiać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

A jak zarobiłem 🤔

Się mnie pytasz?

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Nie zgodzę się z tobą,są zawody tak jak lekarz czy inne ze ludzie będą zawsze chorować i robota zawsze bedzie.

Tylko takiego konowała co tylko umie przepisywać recepty to będą omijać wielkim łukiem .

Opublikowano

To dobrze. Teraz pomnóż umiejętności żeby zarabiać więcej 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Tylko takiego konowała co tylko umie przepisywać recepty to będą omijać wielkim łukiem .

I kasę bierze.Bo ich brakuje i wszędzie przymiął i dobrze zapłacą.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 minut temu, stempos1980 napisał:

I cyk całe 3 litry naleciało z burzy 

Bylem dzisiaj w Przytyku koło 17 czarno było, dojechałem do domu ok 20km i się rozeszło. 5 kropel spadło.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Taki bałor w necie a w rzeczywistości chłopek małorolny. 🤭

Wybij to łożysko w tą stronę gdzie będzie mniejszy opór. 

Dużo zależy co masz w głowie i czy są chęci do ciężkiej pracy. 

mam 30 ha a ty ?? w tym pare ha lak..

ja chce wybic walek-madralo.

ty nie masz zadnego i w niczym ci to nie przeszkadza 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

mam 30 ha a ty ?? w tym pare ha lak..

ja chce wybic walek-madralo.

ty nie masz zadnego i w niczym ci to nie przeszkadza 🤣

To zero za trójką to po co?🤨

Jak nie potrafisz wybić wałka to nie ruszaj tego tylko daj to komuś komu to nie sprawi problemu bo jeszcze popsujesz do reszty. 

Już pisałem że wykształcenie o niczym nie świadczy. 

Papierek zawsze można sobie "kupić".

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

To zero za trójką to po co?🤨

Jak nie potrafisz wybić wałka to nie ruszaj tego tylko daj to komuś komu to nie sprawi problemu bo jeszcze popsujesz do reszty. 

Już pisałem że wykształcenie o niczym nie świadczy. 

Papierek zawsze można sobie "kupić".

chocbys kupil to jaki z tego pozytek ???

madrosc polega na tym zeby uczyc sie od innych- po co mam probowac w ta czy tamta, jesli ktos juz to robil to mi podpowie. jak nie wiesz to po co komentujesz ?

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

Kociak uśpiony

Nie to żebym korzystał na tragedii ale przypadkowo mam pięć do oddania w dobre ręce. 

5 godzin temu, Agrest napisał:

Jeszcze po socjal do gopsu pójdę i będę mógł tak częściej. Tylko hektary rozpiszę

Nie zrobisz tego nie wierzę... nie żebym kusił.

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Jutro Piotra Pawła święto.

A tak o rolnictwie to wam powiem ze kiedyś jak chodziłem do podstawówki i w klasie byli tacy ludzie co po 15 pał mieli i żadnej innej oceny i zdawali  na mierny a potem zmienili na dopuszczający od góry do dołu na swiadectwie takie oceny a teraz tak się podorabiali ze nówki samochody z salononu kupują klasy premium,domy pobudowali ale nie na rolnictwie.

Problem polega na tym, że uczciwą pracą, to szybko nie bardzo można się dorobić. Samochody nówki, a firmy pewnie cały czas na minusie, pracownicy na czarno, albo smieciówki na minimalną. To są firmy które nie wykorzystują odpowiednio prosperity i  na bieżąco "przejadają" swoje dochody. Przychodzi jakieś zawirowanie i każda wyciąga łapska po dotacje i pomoc. Wystarczy sobie zobaczyć ile firm dostało dotacje na "covida" I nie ważne czy utraciły jakiekolwiek dochody czy nie.

• Thanks 1
Opublikowano

o dzień dobry. 

ciszej tak trochę. 

narazie czas na spanie 

Opublikowano
18 minut temu, HF86 napisał:

o dzień dobry. 

ciszej tak trochę. 

narazie czas na spanie 

Jakie spanie🤭 Trzeba korzystać póki jest pochmurno i nie leje się żar z nieba a nie spać 

Wstawaj bo piona ci się postawi tak jak w wojsku było

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v