Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

jak wymienic lozysko w przekladni przewracarki tasmowej-akpil , ale chyba inne maja to samo -walek wybic do przodu czy do tylu? robil ktos to i pamieta ?

Taki bałor w necie a w rzeczywistości chłopek małorolny. 🤭

Wybij to łożysko w tą stronę gdzie będzie mniejszy opór. 

2 minuty temu, Strongman napisał:

No a byli tez i tacy co mieli same 5 na świadectwie i zostali notariuszami czy tak samo mieli same 5 i rodzice nie umieli pokierować na dobre szkołyi nic nie mają.

Wykształcenie o niczym nie świadczy. 

Dużo zależy co masz w głowie i czy są chęci do ciężkiej pracy. 

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

U nas w okolicy miotly jeszcze tydzien temu nie bylo,od wczoraj wszedzie jej pełno. Mialem pszenzyto gdzie chabra sporo,miotla jedynie w dolkach gdzie mokro,teraz na calym polu rozsiana 

Tu ewidentnie widać gdzie wyłączony, na poprzeczniaku czysto, ścieżka obok z początku czysta dalej jak na zdjęciu. Na kolejnych przejazdach jest, ale bez tragedii 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PRIMO napisał:

Nie zgodzę się z tobą,są zawody tak jak lekarz czy inne ze ludzie będą zawsze chorować i robota zawsze będzie dobrze płatna.

i nie ważne czy dobry lekarz czy zły tylko liczy się papierek ze możesz ludzi leczyć i ogromną kasę przy tym zarabiać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

A jak zarobiłem 🤔

Się mnie pytasz?

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Nie zgodzę się z tobą,są zawody tak jak lekarz czy inne ze ludzie będą zawsze chorować i robota zawsze bedzie.

Tylko takiego konowała co tylko umie przepisywać recepty to będą omijać wielkim łukiem .

Opublikowano

To dobrze. Teraz pomnóż umiejętności żeby zarabiać więcej 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Tylko takiego konowała co tylko umie przepisywać recepty to będą omijać wielkim łukiem .

I kasę bierze.Bo ich brakuje i wszędzie przymiął i dobrze zapłacą.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 minut temu, stempos1980 napisał:

I cyk całe 3 litry naleciało z burzy 

Bylem dzisiaj w Przytyku koło 17 czarno było, dojechałem do domu ok 20km i się rozeszło. 5 kropel spadło.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Taki bałor w necie a w rzeczywistości chłopek małorolny. 🤭

Wybij to łożysko w tą stronę gdzie będzie mniejszy opór. 

Dużo zależy co masz w głowie i czy są chęci do ciężkiej pracy. 

mam 30 ha a ty ?? w tym pare ha lak..

ja chce wybic walek-madralo.

ty nie masz zadnego i w niczym ci to nie przeszkadza 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

mam 30 ha a ty ?? w tym pare ha lak..

ja chce wybic walek-madralo.

ty nie masz zadnego i w niczym ci to nie przeszkadza 🤣

To zero za trójką to po co?🤨

Jak nie potrafisz wybić wałka to nie ruszaj tego tylko daj to komuś komu to nie sprawi problemu bo jeszcze popsujesz do reszty. 

Już pisałem że wykształcenie o niczym nie świadczy. 

Papierek zawsze można sobie "kupić".

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

To zero za trójką to po co?🤨

Jak nie potrafisz wybić wałka to nie ruszaj tego tylko daj to komuś komu to nie sprawi problemu bo jeszcze popsujesz do reszty. 

Już pisałem że wykształcenie o niczym nie świadczy. 

Papierek zawsze można sobie "kupić".

chocbys kupil to jaki z tego pozytek ???

madrosc polega na tym zeby uczyc sie od innych- po co mam probowac w ta czy tamta, jesli ktos juz to robil to mi podpowie. jak nie wiesz to po co komentujesz ?

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

Kociak uśpiony

Nie to żebym korzystał na tragedii ale przypadkowo mam pięć do oddania w dobre ręce. 

5 godzin temu, Agrest napisał:

Jeszcze po socjal do gopsu pójdę i będę mógł tak częściej. Tylko hektary rozpiszę

Nie zrobisz tego nie wierzę... nie żebym kusił.

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Jutro Piotra Pawła święto.

A tak o rolnictwie to wam powiem ze kiedyś jak chodziłem do podstawówki i w klasie byli tacy ludzie co po 15 pał mieli i żadnej innej oceny i zdawali  na mierny a potem zmienili na dopuszczający od góry do dołu na swiadectwie takie oceny a teraz tak się podorabiali ze nówki samochody z salononu kupują klasy premium,domy pobudowali ale nie na rolnictwie.

Problem polega na tym, że uczciwą pracą, to szybko nie bardzo można się dorobić. Samochody nówki, a firmy pewnie cały czas na minusie, pracownicy na czarno, albo smieciówki na minimalną. To są firmy które nie wykorzystują odpowiednio prosperity i  na bieżąco "przejadają" swoje dochody. Przychodzi jakieś zawirowanie i każda wyciąga łapska po dotacje i pomoc. Wystarczy sobie zobaczyć ile firm dostało dotacje na "covida" I nie ważne czy utraciły jakiekolwiek dochody czy nie.

• Thanks 1
Opublikowano

o dzień dobry. 

ciszej tak trochę. 

narazie czas na spanie 

Opublikowano
18 minut temu, HF86 napisał:

o dzień dobry. 

ciszej tak trochę. 

narazie czas na spanie 

Jakie spanie🤭 Trzeba korzystać póki jest pochmurno i nie leje się żar z nieba a nie spać 

Wstawaj bo piona ci się postawi tak jak w wojsku było

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v