Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to powinni jawnie dowalić podatek fest, za to że tyle napadało 🤣

Opublikowano

Ale niedprawiedliwie padało

Bo najpierw duzo ze woda stała ze siany jęczmień 2 maja a potem jak trzeba to kropeli popadywały.

3 minuty temu, HF86 napisał:

to powinni jawnie dowalić podatek fest, za to że tyle napadało 🤣

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Siedzę teraz i przeglądam stronę iung. 

No i nie pojmuję jak u Ryśka gdzie do maja niby miał stojącą wodę w polu, deszcza obfite co chwila przechodzą i  może być ogłoszona susza?

Tam chyba muszą mieć swojego człowieka

Nasz cieleawiek w Warszawie😎

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

268 do dziś od nowego roku

Podliczyłem.

230mm, z czego 80 w kwietniu. Suszy nie ma 

Opublikowano

A u mnie 4 małe kociaki.

I wczoraj jeden zaczął wariować, kręcić się w kółko, rozbijać, dziś ledwie żyje, pazury wbite w podłoże,  ma jakieś bóle bo czasem przeraźliwie pomiałkuje. Ech to życie...

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Karolu po ile słomę kupujesz ? Myślę że teraz na przednówku coś by się udało sprzedać 🤔

A różnie płaciłem 

Po 25-30 - 28-33-i parę bel po 46, ale te drogie to mogą że tak powiem się zwrócić

Może kot ma padaczkę. 

U mnie chyba suszy nie ma, bo na 1,40 pszenżyta to co to za susza by była 😂

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

No witam witam 

Gorąc od samego rana, 

@Belaruss820a ja na wsiowym grilu nie byłem i dziś zdrowy, miałem dziś wyjechać z żoną do miejsca świętego,potem na jakiś obiadek lody czy coś, a tu ciotka dała na msze za dziadków i trzeba do siebie na parafie iść i d*pa z wyjazdu 

Czyli co, obiadu nie szykować???

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

268 do dziś od nowego roku

Kurna Rysiek, u mnie wnet więcej za sam kwiecień, maj i czerwiec.

Podlewasz trochę ogrod tam gdzie nie starcza węża czy nie?

Opublikowano

pojedli, popili i zaraz w cieniu pod jabłonki. 

a w oborach gorączka 🥴

16562265146064260037538118673960.jpg

Opublikowano
Pafnucy napisał:

10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Na imprezę jedźcie z nami zielonymi dżonderami leśną ścieżką poprzez lasy by milicja nie zabrała kasy 😎😎😎

A Tobie co? 

pewnie jak moje solary przegrzał się 🤣🙆‍♂️

Łolek napisał:

11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Na imprezę jedźcie z nami zielonymi dżonderami leśną ścieżką poprzez lasy by milicja nie zabrała kasy 😎😎😎

Rysiek co ty zacząłeś brać, zara zaczniesz hip hop śpiewać 

to paliwo tanie z orlenu 😜

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Ogórki już zbierasz? Ja już po pierwszym zbiorze. 

Tak już swoje z tunelu jemy. Fasolkę też

Opublikowano
32 minuty temu, Agrest napisał:

Podliczyłem.

230mm, z czego 80 w kwietniu. Suszy nie ma 

Marzec 0mm, kwiecień 28mm, maj 28mm, czerwiec niby 52mm, a deszczownia trzeci dzień chodzi. Co do pomidorów dziś pierwsze będą na obiad.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

🤮😁

Ty jeść nie musisz, aby łobuz zjadł 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v