Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to powinni jawnie dowalić podatek fest, za to że tyle napadało 🤣

Opublikowano

Ale niedprawiedliwie padało

Bo najpierw duzo ze woda stała ze siany jęczmień 2 maja a potem jak trzeba to kropeli popadywały.

3 minuty temu, HF86 napisał:

to powinni jawnie dowalić podatek fest, za to że tyle napadało 🤣

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Siedzę teraz i przeglądam stronę iung. 

No i nie pojmuję jak u Ryśka gdzie do maja niby miał stojącą wodę w polu, deszcza obfite co chwila przechodzą i  może być ogłoszona susza?

Tam chyba muszą mieć swojego człowieka

Nasz cieleawiek w Warszawie😎

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

268 do dziś od nowego roku

Podliczyłem.

230mm, z czego 80 w kwietniu. Suszy nie ma 

Opublikowano

A u mnie 4 małe kociaki.

I wczoraj jeden zaczął wariować, kręcić się w kółko, rozbijać, dziś ledwie żyje, pazury wbite w podłoże,  ma jakieś bóle bo czasem przeraźliwie pomiałkuje. Ech to życie...

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Karolu po ile słomę kupujesz ? Myślę że teraz na przednówku coś by się udało sprzedać 🤔

A różnie płaciłem 

Po 25-30 - 28-33-i parę bel po 46, ale te drogie to mogą że tak powiem się zwrócić

Może kot ma padaczkę. 

U mnie chyba suszy nie ma, bo na 1,40 pszenżyta to co to za susza by była 😂

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

No witam witam 

Gorąc od samego rana, 

@Belaruss820a ja na wsiowym grilu nie byłem i dziś zdrowy, miałem dziś wyjechać z żoną do miejsca świętego,potem na jakiś obiadek lody czy coś, a tu ciotka dała na msze za dziadków i trzeba do siebie na parafie iść i d*pa z wyjazdu 

Czyli co, obiadu nie szykować???

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

268 do dziś od nowego roku

Kurna Rysiek, u mnie wnet więcej za sam kwiecień, maj i czerwiec.

Podlewasz trochę ogrod tam gdzie nie starcza węża czy nie?

Opublikowano

pojedli, popili i zaraz w cieniu pod jabłonki. 

a w oborach gorączka 🥴

16562265146064260037538118673960.jpg

Opublikowano
Pafnucy napisał:

10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Na imprezę jedźcie z nami zielonymi dżonderami leśną ścieżką poprzez lasy by milicja nie zabrała kasy 😎😎😎

A Tobie co? 

pewnie jak moje solary przegrzał się 🤣🙆‍♂️

Łolek napisał:

11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Na imprezę jedźcie z nami zielonymi dżonderami leśną ścieżką poprzez lasy by milicja nie zabrała kasy 😎😎😎

Rysiek co ty zacząłeś brać, zara zaczniesz hip hop śpiewać 

to paliwo tanie z orlenu 😜

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Ogórki już zbierasz? Ja już po pierwszym zbiorze. 

Tak już swoje z tunelu jemy. Fasolkę też

Opublikowano
32 minuty temu, Agrest napisał:

Podliczyłem.

230mm, z czego 80 w kwietniu. Suszy nie ma 

Marzec 0mm, kwiecień 28mm, maj 28mm, czerwiec niby 52mm, a deszczownia trzeci dzień chodzi. Co do pomidorów dziś pierwsze będą na obiad.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

🤮😁

Ty jeść nie musisz, aby łobuz zjadł 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v