Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
HF86 napisał:

8 minut temu, galan99 napisał:

A z 4 kiedy będzie koncert ? .

tam już chiba Urszula była. 

I się nie spodobało 🤣

A mówiłeś, że nie choryś na głowę. 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja tak się dziś poplątał, trochę pod dachem, trochę na zewnątrz. W któryś dzień trzeba by opryskiwacz do zimy przygotować, odpiąć, przepłukać i wstawić do kąta bo już koniec sezonu psikania. 

Połowa roku i koniec pryskania? a gdzie jesień?

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Połowa roku i koniec pryskania? a gdzie jesień?

Wyleczyłem się z pryskania na jesień a w tym roku na pewno nie będę jesienią psikał bo pszenica będzie siana koniec października a może nawet listopad.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja tak się dziś poplątał, trochę pod dachem, trochę na zewnątrz. W któryś dzień trzeba by opryskiwacz do zimy przygotować, odpiąć, przepłukać i wstawić do kąta bo już koniec sezonu psikania. 

Zbóż na jesieni nie odchwaszczasz?

Opublikowano
slawek74 napisał:

TheraRolnik napisał:

💪💪

IMG_20220625_201757.jpg

co za ''g'' fynd ciugnie 🤪 ostatnio taką pasami spiętą widziałem bo się rozlazła a potem u mechanika dwa razy 😁

Czekaj czekaj, a ty nie taką masz?

Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

TheraRolnik napisał:

💪💪

IMG_20220625_201757.jpg

co za ''g'' fynd ciugnie 🤪 ostatnio taką pasami spiętą widziałem bo się rozlazła a potem u mechanika dwa razy 😁

Czekaj czekaj, a ty nie taką masz?

nieeee 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Zbóż na jesieni nie odchwaszczasz?

Pryskałem dwa sezony ale tylko koszty narobione, wiosną i tak poprawka była, lepiej wiosną Huzarem czy zwykłym Lentipurem jak pszenica niewrażliwa i nie ma co się pchać w koszty. To warte dla kogoś kto ma hektary do pryskania a nie ary.

Opublikowano

Czasem coś na dwuliścienne trzeba dać, ale zboże sobie lepiej radzi jak od początku nie musi z niczym konkurować. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Pryskałem dwa sezony ale tylko koszty narobione, wiosną i tak poprawka była, lepiej wiosną Huzarem czy zwykłym Lentipurem jak pszenica niewrażliwa i nie ma co się pchać w koszty. To warte dla kogoś kto ma hektary do pryskania a nie ary.

Opublikowano
23 minuty temu, Baks00 napisał:

Jak od Ciebie to Bóg zapłać 😁

Ja jeszcze za tamten rok nie zapłaciłem 😂

Nic nie mówi to co się będę przypominał 😂

Zresztą teraz to nie mam się czego bać, zwiększyła się ochrona 😂

IMG_20220625_211336.jpg

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Leszy napisał:

Czasem coś na dwuliścienne trzeba dać, ale zboże sobie lepiej radzi jak od początku nie musi z niczym konkurować. 

Nie zauważyłem, raz opryskałem Boxerem zaraz po sianiu. Uja to dało, miotły wiosną w uj, Huzarem psikanie na wiosnę, raz pryskałem jesienią Tolurexem, wiosną na dwuliścienne Chisel, na jednym kawałku lux, na drugim dziadostwo, miotły pełno, jesienią w zeszłym roku poszedł Activus i Boxer na zielone, nie nadawali przymrozku, rano -2 i wiosną i tak pryskanie. W tym roku już nie pryskam nawet jak końcem października czy w połowie uda się posiać a w listopadzie warunki pozwolą wjechać.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie wiem. 

Ale bierz chociaż 25

No gdzie? 17

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie zauważyłem, raz opryskałem Boxerem zaraz po sianiu. Uja to dało, miotły wiosną w uj, Huzarem psikanie na wiosnę, raz pryskałem jesienią Tolurexem, wiosną na dwuliścienne Chisel, na jednym kawałku lux, na drugim dziadostwo, miotły pełno, jesienią w zeszłym roku poszedł Activus i Boxer na zielone, nie nadawali przymrozku, rano -2 i wiosną i tak pryskanie. W tym roku już nie pryskam nawet jak końcem października czy w połowie uda się posiać a w listopadzie warunki pozwolą wjechać.

A mi sie spodobaly jesienne opryski. Pewno w rym roku całość opryskam. Taniej i chwasty od wiosny składników nie kradną. 

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Mówię Ci podnieś się 

Mi wystarcza tyle. 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

23 minuty temu, Baks00 napisał:

Jak od Ciebie to Bóg zapłać 😁

Ja jeszcze za tamten rok nie zapłaciłem 😂

Nic nie mówi to co się będę przypominał 😂

Zresztą teraz to nie mam się czego bać, zwiększyła się ochrona 😂

IMG_20220625_211336.jpg

nie pokazuj kosiarki bo Radek zaraz przylezie i będzie sępił 🤪

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No ja jeden już zakitralem ale ten winkszy w użytku będzie. O masz schowałem a jeszcze stonkę mus prysnac będzie 🙄 ehh ciężki mój los dziada 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

A mi sie spodobaly jesienne opryski. Pewno w rym roku całość opryskam. Taniej i chwasty od wiosny składników nie kradną. 

Czy ja wiem czy taniej... W tym sezonie mi wyszło drożej niż jakbym wiosną opryskał. Tanio wyszło w 2020 ale nie do końca się to wtedy sprawdziło. No i teraz odmiana pszenicy wrażliwa na chlorotoluron.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v